Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van olyan ismerősöd, aki...

Van olyan ismerősöd, aki büszke a traumáira, lelki bajaira és kérkedik, már-már henceg velük?

Figyelt kérdés

Hogy így gyűjtsön magának "sajnálat-zsetonokat" és energiát szívjon el a többi embertől.

Aztán ha valaki nem sajnálja, nem megy bele a játszmájába, akkor halálosan vérig van sértődve és elkezd ordibálni, toporzékolni, ocsmány szavakkal szidni mindenkit.

2022. ápr. 20. 08:32
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
97%
Nem teljesen ilyen, de több ismerősöm is Jokernek vagy Harley Quinn-nek tartja magát, hogy ő pontosan olyan pszichopata, mint ezek a karakterek a filmekben/képregényben.
2022. ápr. 20. 08:42
 2/18 anonim ***** válasza:
95%
Volt egy alak, de csak interneten ismertem, neki az egvilagon minden baja volt, ami csak lehet, szerintem a fele kamu volt.
2022. ápr. 20. 08:52
 3/18 anonim ***** válasza:
90%

Itt a GYK-n is rengeteg ilyen energiavámpír ember van.

Kétnaponta kiírják ugyanazt a szívfájdalmukat (legtöbbször hipochondriás "betegség"), és bármilyen tanácsot kapnak, csak a kifogásaikat sorolják. És panaszkodnak tovább. :(

2022. ápr. 20. 09:04
 4/18 A kérdező kommentje:

Ezek az "ordítsuk ki a világnak, mekkora traumám van" típusú emberek mindig is nagyon ellenszenvesek voltak nekem. Persze sajnálja őket az ember, de szerintem főként a figyelemért csinálják ezt, vagy az energiáért.

Arról nem beszélve, hogy a sztori felét általában kiszínezik, vagy megmásítják, beletoldanak valamit, csak hogy eladhatóbbá válhasson a sztorijuk. Mert tudják, hogy a való életben egy pont nulla senkik és így próbálnak meg érvényesülni.

2022. ápr. 20. 09:09
 5/18 anonim ***** válasza:
90%
Egy ismerősöm kislánya autista, és ezt anyuka úgy hangoztatja mindenhol, mintha ő lenne a világ mártírja. Emiatt nem dolgozik 15 éve, és szeret mindenhová ingyen bejutni, mindenféle kedvezményt felvenni, ingyen enni-inni, stb. Egyszer megemlítettem, hogy más embereknek is vannak gondjaik, és nem kéne a kislányt véres zászlóként lobogtatni, erre megszakított velem minden kapcsolatot.
2022. ápr. 20. 09:10
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez most divatos jelenség és a közösségi média miatt látványos is. Nem csak bosszantó, de káros is, mert az emberekneknek emelkedik tőle az ingerküszöbük, ezért nem veszik észre azokat, akik valóban bajban vannak és segítségre szorulnának. Sokszor az utóbbiak nem is jajveszékelnek olyan hangosan, mint azok, akik unalmukban találnak ki maguknak problémákat.
2022. ápr. 20. 09:37
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon igazat adok a #6-nak.

Teljesen bagatellizálódnak a _valódi_ problémák, mert 20-30 "álprobléma/álpanasz" végighallgatása után az emberek már csak legyintenek, hogy na megint egy világfájdalmas unatkozó ember. Pedig pont az a huszonsokadik lehet egy valódi beteg, akinek nagy szüksége lenne valódi segítségre. :-(

Régen ilyen panaszáradatot legfeljebb az SZTK-ban az unatkozó nyugdíjasoktól hallottunk, akik a várakozás alatt egymásra tromfoltak, hogy kinek a nagyobb a baja. :)

A neten hatványozódik ez a jelenség, sajnos itt a GYK-n is naponta olvasható.

2022. ápr. 20. 09:50
 8/18 anonim ***** válasza:
94%

Gimiben volt egy ilyen osztálytársam. Sajnáltam, tényleg nem lehetett egyszerű neki, de párperces beszélgetésnél sosem bírtam vele többet. Minden téma a lelki gondjaival zárult, és (bár semmi rosszindulat nincsen bennem) egy ponton már szinte az érződött, hogy büszke az állapotára.

Egy másik lány pedig még ovistársam volt. Nem volt egyszerű élete, ő sem találja a helyét, kudarcai voltak, viszont ezeket mindig úgy osztogatta meg a közösségi oldalakon (helyenként többezer követővel), mintha valami anonim blog lenne. Valaki állítólag megírta neki a véleményét erről a helyzetről, aminek az lett a vége, hogy nagybetűkkel teleírt pár sztorit és szidta az illetőt.

(Ezeket a sérelmeket ki kell magunkból írni/adni, de lennie kellene egy határnak, mert vannak dolgok, amik azért nem tartoznak mindenkire.)

#6 írásával teljes mértékben egyetértek. Sajnos pont az ilyen, kérdésben leírt, emberek miatt szorulnak háttérbe az olyanok, akik tényleg bajban vannak, illetve komoly(abb) segítségre szorulnának. Sajnos az osztályunkban, gimiben, erre is volt példa. Mindenki az elsőnek írt lánnyal volt elfoglalva, és rajtam kívül senki nem vette észre azt a lányt, aki azoktól a gondoktól szenvedett, amitől a másik osztálytársunk is, csak ő nem verte nagydobra.

2022. ápr. 20. 10:24
 9/18 A kérdező kommentje:

Nem szabad bedőlni az ilyen embereknek. Akiknek valódi problémájuk van, azok szakemberhez fordulnak és vele beszélik meg, nem ország-világ előtt teregetik ki a szennyest.

Az ilyenek csak figyelmet és hírnevet akarnak, illetve feltűnési viszketekségük van. Arról nem beszélve, hogy rohadt fárasztóak is, energiavámpírok.

2022. ápr. 20. 10:54
 10/18 A kérdező kommentje:

Néhány ember olyan büszke a traumáira, hogy még dicsekszik is velük. Sosem értettem, hogy Facebookon pl miért teregeti ki valaki a magánéletét.

Mindenki csak a saját problémáját tudja megoldani, azt a másik emberre kiprojektálni nagyon önző dolog.

2022. ápr. 20. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!