Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van olyan ismerősöd, aki...

Van olyan ismerősöd, aki büszke a traumáira, lelki bajaira és kérkedik, már-már henceg velük?

Figyelt kérdés

Hogy így gyűjtsön magának "sajnálat-zsetonokat" és energiát szívjon el a többi embertől.

Aztán ha valaki nem sajnálja, nem megy bele a játszmájába, akkor halálosan vérig van sértődve és elkezd ordibálni, toporzékolni, ocsmány szavakkal szidni mindenkit.

2022. ápr. 20. 08:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

10: 100%-ban igazad van.

De látod, mégis tele van a GYK pl. a pulzusos kérdésekkel. (jó kérdés, hogy hány ember írja ezt ki... lehet, hogy egy és ugyanaz...)

Pl. az egyik leghíresebb panaszkodó: elment 15 orvoshoz a vélt vagy valós pulzusszámaival, hogy végre megkapja a prekoncepciója által áhított pacemaker javaslatot. Erre kiírja, hogy most mit cisnáljon, nem tudja, hogy jó döntés-e....

Mit lehet egy ilyennel kezdeni itt a GYK-n?

2022. ápr. 20. 11:18
 12/18 anonim ***** válasza:

Na itt a friss-ropogós legújabb...

Nem kérdés, csak panasz-ömlengés.

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

2022. ápr. 20. 11:20
 13/18 A kérdező kommentje:

Én is sajnálom ezeket az embereket, de keressenek fel pszichológust, vagy pszichiátert. Mónika-showból már szerintem mindenkinek elege van egy életre.

Ehelyett Facebookon, meg Instán eljátssza a hattyú halálát. Ja és napi szinten előadja, hogy milyen rossz neki, napi szinten leporolja a traumáit. Hihetetlenül mérgezi ezzel a környezetét.

Ja és ez a típus az a tipikus "Igen, de" típusú emberke, akik problémákat gyárt, de ha adunk neki megoldási javaslatot mindig kifogást keres.

Mert valójában nem megoldani akarja a problémáit, csak figyelmet akar és rivaldafénybem tündökölni. És sokan sajnos bekapják a csalit..

2022. ápr. 20. 11:49
 14/18 A kérdező kommentje:
Mindenkinek vannak problémái, csak nem mindenki teregeti ki ország-világ elé. Ja és ez a "kinek a legnagyobb a traumája" című játék pedig a világ legszánalmasabb dolga.
2022. ápr. 20. 11:50
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem olyan ismerősöm van akinek minden betegsége van állítólag.

Konkrétan kolléga nők voltunk az egészségügyben és bárki elnyikkantotta magát hogy ez vagy az a baja (ami ugye kórházban könnyen megvan) akkor ő rátromfolt hogy neki is az a baja, vagy a lányának, vagy az anyosanak vagy a fogadott anyjának stb. Borzasztó.

2022. ápr. 20. 12:27
 16/18 anonim ***** válasza:
Nővérem ilyen.
2022. ápr. 20. 12:36
 17/18 anonim ***** válasza:
Volt egy ilyen barátom, nem véletlenül csak volt. Nem értem hogy ezeknek az embereknek miért okoz több boldogságot mások pillanatnyi sajnálata, mint bármi más téma.
2022. ápr. 20. 13:46
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyesmi vagyok szerintem. Gyakran hangoztatom, akár előzmény nélkül kijelentem embereknek, itt és a való életben is, hogy társfüggőnek tartom magam. Azt hiszem, provokálni akarok ezzel embereket, dicsekvésszerűen használom a kifejezést, szerintem azt akarom elérni, hogy erről (magáról a fogalomról, nem pont az én életemről) beszélhessek és mások egyetértsenek velem, hogy az emberek nagy többsége így működik, szinte mindenki társ-, kapcsolat-, vagy érzelemfüggő (hiszen emberek vagyunk, a kötődés a részünk), a beszélgetőpartnerem is.
2022. ápr. 22. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!