Normális, hogy karácsonykor felerősödik bennem a nélkülözés és hajléktalanság miatti rettegésem? Mit tegyek, hogy ne jussak ezen emberek sorsára? 😫
32 éves vagyok, van egy diplomám viszont semmit nem értem el a szakmámban (valamit tanulni kellett), sima adminisztrátor vagyok és senkim nincs a szüleimen kívül (akikkel együtt élek, mert saját lakásra nincs pénzem) ráadásul még alapbetegségem is van, ami egyelőre kezelés miatt tünetmentes.
Van kb. 5 millió megtakarításom államkötvényben ami egy morzsányi kamatot fizet, de azt érzem, hogy bármikor az utcára kerülhetnék ha szüleim nem élnének, mert semmi piacképes kvalitásom nincs (angolt 15 évig tanultam, de mai napig nem tudok megszólalni). Ha a mostani munkahelyem megszűnne, akkor fogalmam sincs hova vennének fel és marha szar érzés, hogy nem tudom mit hoz a jövő.
Látom ezt a sok nélkülöző embert, a szívem szakad meg értük és belegondolok, hogy mai napig nekem a szüleim a támasz és simán arra a sorsra juthatnék hiába van diplomám miközben hallok sztorikat, hogy sokkal okosabb embereknek is tönkrement az élete.
Ilyenkor karácsonykor felerősödnek bennem így is a félelmek, mert nem akarok ennél rosszabb életet, de egyelőre nem tudom elképzelni azt (magyar politikát is látva), hogy ettől nem csak rosszabb jöhet. Miben bízhatnék így?
Kevesebbet fizetne az érdeklődésednek megfelelő munka, mint a mostani, képzettséget nem igénylő irodistaság? Mért, milyen munkát végeznél szívesen?
A szabadidődet pedig aktívan kéne tölteni emberek közt, hobbival, tanulással, nem az idősödő szüleid mellett besavanyodva. Ismétlem: pszichológus. Már ha változtatni akarsz.
Miért lett a 9-ey válaszom lepontozva, amikor igazam van?
Nagyon rossz a mostani gazdasági helyzet és nem éri meg az állampapír.
Államcsőd szélén állunk tavaly év óta, ha nem előbb óta, ráadásul EU-s pénzek sincsenek már.
15. Proli szerintem inkább az, aki másokra mondja azt.
Ne haragudj, de nem ivott veled itt senki pertut. :)
Kedves kérdező! Valamennyi esély van arra, hogy egyszer az utcára jutsz, de van megtakarításod, végzettséged, munkád is, ha nem is annyira jól fizet. A fél ország olyan helyzetben van mint te, ez vigasztaljon. A szüleidtől valószínűleg örökölni is fogsz. Ha mást nem, a lakást. Szerény életvitellel pedig azt is fent fogod tudni tartani. Ha mégis fenyegetne a hajléktalanság, akkor majd fordulj segítő szervezetekhez, a szociális munkások sok jó ötlettel szolgálhatnak pénzszerzésre. De még csak 32 éves vagy, a szüleid valószínűleg 80 év alattiak. Jelenleg nincs párod, de még lehet. Te se látod, mi lesz pl. 10 év múlva. A szüleid megélhetnek magas, 100 körüli életkort is, de akár holnap is történhet velük valami. Akár veled is, nem biztos, hogy élni fogsz pl. 5 év múlva, de lehet, hogy 60 év múlva is fogsz. Sok minden nem látható előre az életben. Ha pl. majd megöröklöd a szüleid lakását, akkor, ha esetleg nagyobb és jó helyen van, el is adhatod, vehetsz egy kisebb, olcsóbb lakást és a különbözetet be is fektetheted, vagy lassan fel is élheted. Pl. vehetsz kiadható garázst is, ami kicsit segíteni fog. Most is érdemes elkezdeni spórolni, félretenni. Pl. vehetsz időnként kis arany ékszereket. Ez arra jó, hogy ha megszorulsz, zálogba lehet adni. Én pl. örököltem aranyat, meg vettem is hozzá és nagyon jól jött egyszer-kétszer, amikor pénzhiányom volt.
A lényeg, hogy ne ess kétségbe. Fiatalon még vannak lehetőségek gondolni a jövőre, az idős évekre. Ha túlzottan szorongsz, kérj szaksegítséget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!