Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem tudunk mi ennyire...

Miért nem tudunk mi ennyire összefogni?

Figyelt kérdés
Nemrég néztem egy dokumentumfilmet a bostoni maraton robbantásról, és amikor elkapták a szökésben lévő gyanúsítottat, 1 emberként kezdett el örülni jóformán egész Boston. Tapsolták a rendőröket, nyomozókat, FBI-osokat, ünnepeltek az utcán, felvonulást tartottak kezükben az amerikai zászlóval, közben skandálták, hogy USA, meg hogy a bostoniak nem félnek, velük nem lehet kicseszni, stb. Együtt volt afroamerikai, fehér, kínai, muszlim. Szóval nagyon jó volt a hangulat. Elgondolkodtam, ahol én lakom, mennyire nincsen így. Inkább az van, hogy nehogy jobb legyen a másiknak, lenézem a másikat, ha valaki örülni mer, nevet, akkor kérdezik, hogy mit nevet ez, minek örül, stb. Nem jó ez így. Budapesten látom, hogy talán ott jobban össze tudnak fogni az emberek.

ma 20:35
 1/7 anonim ***** válasza:
72%

Budapesten összefogás...

Ha a "Budapestiek" valaha is összefogtak volna, nem dőzsölne most a Budai Várban az a bizonyos "Döbrögi".

ma 20:38
 2/7 anonim ***** válasza:
71%

Azért az több mint problémás, ha te egy tömegrendezvény képeiből következtetsz arra, hogy mekkora egység van valahol.

Gondolj bele, egy küldföldi megnézett pár fotót az influencertüntetésről, azt gondolná, az egész ország egységes és egyértelműen állástfoglal a pedofília mellett, közben meg a valóságban az ország nagyobb fele még ha közvetetten is, de legitimálja a pedofíliát.

Na te is ennyire látod a valós képet

ma 20:38
 3/7 A kérdező kommentje:
Miért legitimálják a pedofíliát? Én nem hiszem azt, hogy a magyarok többsége így gondolkodna.
ma 20:45
 4/7 anonim ***** válasza:
Sokan passzívak, mástól várják a cselekvést és a megoldást, de ők maguk nem tesznek érte, mert vagy nem akarnak, vagy nem érzik, hogy az a +1 fő annyit számítana, vagy pesszimisták, nem érzik annyira magukénak a problémát.
ma 20:57
 5/7 anonim ***** válasza:

#3: A szó, ami felett elsiklottál a "közvetetten"

ma 21:34
 6/7 anonim ***** válasza:

Nagyon mikrokörnyezetben kellene elkezdeni, hogy egy kicsit is örüljünk a másiknak. Teszem azt, az egyik csajt felkérték vezető pozicióba. Én tök örültem ennek, rászolgált a posztra, gratuláltam neki. Ledöbbent, mert én voltam az egyetlen, a "barátai" sem tették ezt meg. Nekünk meg tök semleges a kapcsolatunk.

Amúgy meg azt tapasztaltam az évek során, ha valamit elérsz vagy jól csinálsz, akkor azt kapod, hogy ez a dolgod, ez a minimum. Ha elrontasz valamit, akkor jön a leszólás és a kéretlen kioktatás.

Nagyon elcseszett példa, de amikor egy hétig nem késnek nálunk a vonatok, akkor is csak az a téma, hogy minden rossz. Tény, de először az apró dolgokat kellene meglátni.

ma 22:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem mi már nem is akarunk évtizedek óta összefogni. Sokáig mentek a szólamok, de már ez sincs meg a népünkben.
ma 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!