Miért nem tudunk összefogni?
Menekültek. Mindenütt. Miért mindenki csak puffog? Miért nem csinálunk valamit?
Úgyértem, nem azt amit a sok IQ fighter csinálna:
"vissza kő toloncóni őket oda ahonnan jöttek!"
"őjjük meg mindet me mind terroristákok!"
A kormány elcseszett több milliárdot a szaros plakátjaira, semmi értelme nem volt, nem oldotta meg a problémát. Az én telibevert adóforintjaimat miért ilyesmire költik, meg miért stadionokra?
Miért nem tényleg arra, hogy megoldják a menekültkérdést?
- teljes körű segítség nyújtása a menekülteknek arra, hogy elhagyják az országot amerre van rá lehetőségük
- tájékoztató rendszer részükre, ami megmutatja nekik mit merre találnak, meddig kell menni (angol, arab, albán, pastu nyelven)
- az Alföldön létrehozni a pusztaságban egy átmeneti menekülttábort, ahol az arra rászorulókat átvizsgálják, illetve aludhatnak amíg nem mennek tovább
- akiknek olyan végzettségük (és nyelvtudásuk) van, ami itthon hiányszakma (orvos, mentős, ápoló, mérnök) azokat támogatni minimálisan, és ha akarnak maradhatnak, amennyiben fél éven belül állást találnak (részükre munkásszállóban elhelyezés biztosítása)
- elfogásukkor orvosi átvizsgálás (ezt nem tudom, hogy megcsinálják-e)
- a nagyobb terekről elvinni őket, és hajléktalanszállókhoz hasonló szállást biztosítani nekik
Miért nem erre költi a kormány a pénzünket? Miért csak uszítanak? És mi miért csináljuk ezt amit csinálunk? Csak fröcsögünk, hogy dögöljön meg mind (pl. a gyerekek? dögöljenek meg? hogy mondhat ilyet bárki is?), húzzanak el innen, de senki nem akar csinálni semmit...
a nagyobb terekről elvinni őket, és hajléktalanszállókhoz hasonló szállást biztosítani nekik
Ugye ez lenne az alap és az első lépés,de mégis hova rakod őket?akárhova akarnak menekültszállót csinálni megy a tüntetés ellene.
Nem tudhatom mennyi okos ember van köztük. Való igaz, az meg nem akar itt maradni aki orvos, mivel Németországban 10x annyit kereshet.
Nem kell feltétlen elzárkózni, legyenek szépen elosztva a lakosság méretéhez arányosítva, pl. minden ország maximum 1% bevándorlót fogad be. Nálunk ez mondjuk 90ezer ember. Amennyiben eléri a regisztrált számot, akkor visszafordíthatóak a migránsok. A kerítés pedig kb. az egyetlen jó ötlete a kormánynak ezzel a dologgal kapcsolatban, viszont nem ilyen módon ahogy most csinálják, hanem a teljes déli határszakaszra, pár száz fős határőrséggel, megerősített rendőri/katonai/mezőőri védelemmel.
Én nem félek a migránsoktól, csak annyira más kultúra vagyunk, lehet, hogy 50-100ezerrel még békében együtt tudunk élni, hiszen a lakosság alig 0,8-1%-át tennénk ki, de mi van ha mégtöbben jönnek? 1 millió afrikai/afgán/koszovói/szír menekült már nem élne annyira békésen, nem hogy velünk, de egymással sem.
Hidd el, hogy még 100ezret sem érezne meg az ország.
Érzed, hogy kb. 20000 kínai él az országban? Én nem...
Milyen sablonos csalit?
A kínaiak legtöbbje eléggé magának való, nem vegyülnek az európaiakkal, integrálódásra képtelenek. Pontosan olyan elszeparált közösségben élnek, mint máshol a világon.
Ráharapnak, de ennyi buta ember van az országban, akinek addig jut el az értelmi szintje, hogy "vissza kő toloncolni őket oda ahonnan jöttek!!!!!!!" meg "semmi keresni valójuk itt!!! menjenek innen!!!"
Ez megoldás? Ez nem megoldás semmire, mivel nem kínál megoldást, szimpla fröcsögés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!