Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tudunk összefogni?

Miért nem tudunk összefogni?

Figyelt kérdés

Menekültek. Mindenütt. Miért mindenki csak puffog? Miért nem csinálunk valamit?

Úgyértem, nem azt amit a sok IQ fighter csinálna:

"vissza kő toloncóni őket oda ahonnan jöttek!"

"őjjük meg mindet me mind terroristákok!"

A kormány elcseszett több milliárdot a szaros plakátjaira, semmi értelme nem volt, nem oldotta meg a problémát. Az én telibevert adóforintjaimat miért ilyesmire költik, meg miért stadionokra?

Miért nem tényleg arra, hogy megoldják a menekültkérdést?

- teljes körű segítség nyújtása a menekülteknek arra, hogy elhagyják az országot amerre van rá lehetőségük

- tájékoztató rendszer részükre, ami megmutatja nekik mit merre találnak, meddig kell menni (angol, arab, albán, pastu nyelven)

- az Alföldön létrehozni a pusztaságban egy átmeneti menekülttábort, ahol az arra rászorulókat átvizsgálják, illetve aludhatnak amíg nem mennek tovább

- akiknek olyan végzettségük (és nyelvtudásuk) van, ami itthon hiányszakma (orvos, mentős, ápoló, mérnök) azokat támogatni minimálisan, és ha akarnak maradhatnak, amennyiben fél éven belül állást találnak (részükre munkásszállóban elhelyezés biztosítása)

- elfogásukkor orvosi átvizsgálás (ezt nem tudom, hogy megcsinálják-e)

- a nagyobb terekről elvinni őket, és hajléktalanszállókhoz hasonló szállást biztosítani nekik

Miért nem erre költi a kormány a pénzünket? Miért csak uszítanak? És mi miért csináljuk ezt amit csinálunk? Csak fröcsögünk, hogy dögöljön meg mind (pl. a gyerekek? dögöljenek meg? hogy mondhat ilyet bárki is?), húzzanak el innen, de senki nem akar csinálni semmit...

2015. aug. 7. 15:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A kínaiak nagy tömegben nem zárnak le maguknak városrészeket, és békésebb a kultúrájuk. Csak írd be a Google-ba, hogy "Sweden no go zones" vagy "France no go zones". Tippelj, kikkel van arrafele a probléma, amikor nagy tömegben vannak? A kínaiakkal nekem semmi bajom sincs, szorgos népség.
2015. aug. 7. 15:29
 12/20 anonim ***** válasza:
Előbb legyen a szomszédom egy kínai, mint egy muszlim.
2015. aug. 7. 15:30
 13/20 schocko ***** válasza:
Felesleges ezen agyalni, egy sem akar Magyarországon maradni közülük...hülye lenne...majd nyugaton dolgoznak és kész, ott van munka, van pénz...
2015. aug. 7. 15:41
 14/20 anonim ***** válasza:

Nem kell feltétlen elzárkózni, legyenek szépen elosztva a lakosság méretéhez arányosítva, pl. minden ország maximum 1% bevándorlót fogad be. Nálunk ez mondjuk 90ezer ember. Amennyiben eléri a regisztrált számot, akkor visszafordíthatóak a migránsok.

Már neharagudj de ez igy ebben a formában hülyeség....egyrészt most nem akarják beengedni őket és mégis jönnek fizikailag képtelenek megállitani őket.Ha megtelne a látszám attól még simán jönnének.

Úgyértem, nem azt amit a sok IQ fighter csinálna:

"vissza kő toloncóni őket oda ahonnan jöttek!"

ezt irtad ez hogy jön azzal össze hogy szerinted a létszámon felülieket vissza kell toloncolni?

2015. aug. 7. 15:41
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Már hogy ne tudnánk?! Gyakorlatilag minden érintett nagyvárosban létrejöttek az önszerveződő, menekülteket segítő szervezetek, és tökéletesen ellátják a feladatukat, az ellen-plakátokra egy hét alatt 30 millió forintot dobtak össze, már régen kint vannak az utcákon.
2015. aug. 7. 15:49
 16/20 anonim ***** válasza:

A kormány mégis mi a francért akarná megoldani a menekült kérdést? Én csak ezt nem értem. Szerinted tökön akarják lőni magukat? Amíg a menekültek rossz helyzetben vannak, büdösek, az utcán élnek, esetleg még lázadoznak is, addig az átlag ember feléjük fordul a "baloldallal" szemben. Egyéb előnyei is vannak, pl más európai jobboldali pártokkal is összehozza őket a bevándorló ellenesség, és egy kicsit a Jobbik vitorláiból is kifogják a szelet. Szerinted a Fidesz annyira retardált, hogy nem kovácsol politikai tőkét egy ilyen helyzetből?

Minél több a menekült és minél rosszabb helyzetben vannak, nekik annál jobb. Természetesen ezért kezdtek ezen a témán pattogni.

Ti miért csináljátok ezt? Talán azért, mert könnyen manipulálhatóak vagytok, nem tudom.

2015. aug. 7. 16:04
 17/20 anonim ***** válasza:

Ti miért csináljátok ezt? Talán azért, mert könnyen manipulálhatóak vagytok, nem tudom.

Ha te is egy olyan helyet élnél ahol nap mint nap tömegek vonulnak el a házad mellet akkor majd megnézném hogy szüksége-e a manupuláció.Nem mindenki olyan szerencsés hogy csak a médiából értesül a menekültekről.

2015. aug. 7. 16:07
 18/20 anonim ***** válasza:
Miért nem tudunk összefogni? Sose voltunk rá képesek! De ez nem is érdeke ma senkinek...pont, hogy a megosztás a lényeg!
2015. aug. 7. 16:20
 19/20 anonim ***** válasza:

Ha volt erős véleményed a magyarországi bevándorlásról és menekültekről úgy egy fél éve (a Fidesz plakátkampánya előtt), akkor rád nyilván nem vonatkozik amit írtam.

2015. aug. 7. 16:22
 20/20 kuglofff11 ***** válasza:

Kedves kérdező,

1. A "part" szó eredeti jelentése: megoszt, szétoszt.

Az un. demokráciában (egymás anyagi kifosztásának rendszere) az összefogás nem lehet opció.

2. Van arra esély, hogy a ci()nista rezsim által pénzelt "terrorszervezetek" emberei a határon beszivárognak, ezért kell ellenőrizni, ki és miért lép be az Országunk területére. Ez a Határőrség feladatköre.

3. Nem vagyunk kötelesek sem erkölcsi sem más alapon a menekülteknek segítséget nyújtani, mivel az országukat nem mi bombáztuk szét, nem mi szálltuk meg, nem mi hajtottunk ott

végre felforgató cselekményeket... Az USA tönkretett az országaikban mindent, súlyos emberiség elleni bűncselekményket követett el. Oldja meg, ahogy akarja abból a pénzből, amit ellopott.

4. A határainkat igenis jogunk van megvédeni, akár erővel is! Ez nem vitatéma.

5."Az Alföldön létrehozni a pusztaságban egy átmeneti menekülttábort" "elfogásukkor orvosi átvizsgálás" OK. Semmi gond. Fizesd ki a költségeket. Old meg a védelmét az objektumoknak. Az így is döglődő TB-re és az egészségügyi ellátórendszerre még nagyobb terheket akarsz tenni?

"a nagyobb terekről elvinni őket" Minek kell beengedni?

"Akinek olyan a végzettségük..."

Az elmúlt huszonx év alatt a ténylegesen értékteremtő szakmák egy részének képzéseit a kormányok teljesen tönkretették, nem vélettlenül. Tényleg azt mondod, hogy idegen emberekkel pótoljunk ilyen pozíciókat??? A még megmaradt szakembereket kellene arra ösztönözni, hogy itthon maradjanak, nem elüldözni a nyomor elől. Én sem "kalandozó magyar" vagyok (ahogy ez az lökött Orbán mondja) hanem gazdasági menekült!

Hogyan asszimilálod őket a magyar társadalomba? Borg nanoszondákkal? Még a cigánysággal is évtizedek óta hiába kínlódunk, csak a miliárdokat toljuk a feneketlen kútba. Kell még + kiadás? Fizesd! Ne a hozzátartozóimmal fizettesd!

Másrészről nem hozzánk jönnének, hanem Svájc (LOL) Svédek...

6. "Miért nem erre költi a kormány..."

Kedves kérdező! Szted itt minden szuper? Nincs mire költeni? Infrastruktúra, életszínvonal növelése, egészségügyi ellátórendszer, oktatási, és nevelési rendszer, úthálózat, csatornahálózatok... volna még pár ötletem.

2015. aug. 7. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!