10 ev után, szeretnék hazakoltozni. Anno a politikai nezetelteresek miatt jottem el. Változott azóta valami?
Amúgy az infláció brutális itthon, én, mikor két évvel ezelőtt beléptem a mostani munkahelyemre, kb. leszoptam magam, hogy milyen jó fizum van. Albérleten lakok, egy szobát bérlek. Akkor havi 100-150 ezer forintot tudtam félretenni, jelenleg örülök, ha kijövök a fizuból hó végére, és nem kell használni a hitelkeretem. A szobám 60+rezsi rám eső részéért vettem ki, ez kb. 75 ezer volt a leghidegebb hónapokban. Annyit emelkedett a rezsi, meg a tulaj is emelt a bérleti díjon (semmi felújítás nem történt cserébe), hogy most egy százast fizetek. Egy kg paradicsom ára 900-1200 forint. Nem olvastam el a válaszokat, szóval nem tudom, melyik országban laksz, de az Egyesült Királyságban élő nővérem látogattam nemrég, és kivoltam azon, hogy ha átszámolom fontról forintra, a legtöbb zöldség és gyümölcs konkrétan olcsóbb náluk, mint itthon. Ez már csak az én preferenciám, hogy egyrészt undorodom a hústól, másrészt meg próbálok egészségesen élni, szóval egy zöldségekből, hüvelyesekből álló étrenden élek, és elképesztő, mennyi pénzem megy el kajára, úgy, hogy mindent magamnak főzök, sosem rendelek, sosem eszek étteremben, és még a munkában is otthonról vitt ebédet eszek. Kiszámoltuk, kiderült, hogy ő úgy költ kevesebbet élelmiszerre, hogy nagyjából úgy étkezik, mint én (ő vegán), és még rendel is, meg eszik étteremben.
Nemrég meg mentem látogatóba a szüleimhez, BAZ megye, felszálltam a parasztelosztóban a buszra, leült mellém egy földim bácsi, mondta, hogy nagyon rég látott, stb. stb., majd mesélte, hogy be kellett költöznie Miskolcra, mert inkább kivett ott egy kis lakást, aminek alacsony a rezsije, mint hogy fenntartsa a hatalmas kádárkockát, ami a nevén van, az övé, és ott élt egész életében. Mert most azt találta ki a kormányunk, hogy bizonyos fogyasztás alatt rezsicsökkentett árat fizetsz, afelett meg sokszorosát, mint ami a piaci ár. Emberünk inkább feladta az othonát, ahol hetven éig lakott, mert nem tud 200 ezres gázszámlákat fizetni egy 160 ezres nyugdíjból. De azért biztosított, hogy leszavaz legközelebb is a fideszre, mert nálunk legalább nincs migráns (van, amúgy, csak nem vagyunk szimpatikus célország, rajtunk csak átmennek, aki meg letelepedik, az Budapestet választja).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!