Ezt az egyszerű nézeteltérést tényleg így kellett elintézni?
Nyilván nem, de vannak idegbeteg emberek.
(Hozzáteszem: tényleg rohadt irritáló tud lenni mikor tulok módon közlekednek az ember háza előtt. Persze a rángatás meg a verés nem megoldás. De alapvetően az érthető ha valakit bosszant, és sajnos nem igazán lehet csinálni semmit ilyen esetben. )
Természetesen nem.
De van a lakosságnak egy része, nem is olyan kis része, amelyik erőszakkal rendezi a konfliktusait. Egy generáció alatt kihalnának, ha nem lenne nő, aki gyereket szüljön nekik. De akik ilyen családból jönnek, sokszor pont az ilyen férfiakat gondolják erősnek, védelmezőnek és vonzódnak hozzájuk.
És a jogszabályok sem büntetik kellőképpen őket. Igaz, itt is csak könnyű testi sértés és szóbeli fenyegetések történtek, de a férfi garázda, félelmet keltő viselkedése miatt ez a cselekmény nagy társadalmi veszélyességű és aszerint is kéne büntetni.
Abszolút. Remélem nem voltam félreérthető, nem akartam azt sugallni hogy a pasi tette jogos.
Egyébként én sokszor érzem ezt, hogy ha lenne hivatalos jogorvoslat akkor kevesebb önbíráskodás történne.
Mondjuk az, hogy egy gyorsan elhaladó autó fölveri a port a földúton, annyira pitiáner dolog, hogy nem is kéne jogi ügyet csinálni belőle. Akit annyira zavar, az ne az autósban keresse a hibát, hanem az önkormányzatnál verje a tam-tamot, hogy aszfaltozzák le az utcát.
Vagy még inkább, uram bocsá' akit zavar a por, az eleve ne földúton levő házat vegyen meg. Vagy csak arra tellett? Arra nem gondolt az illető, hogy pont azért volt az olcsóbb, mert csak földút vezet oda és nagy a por?
Minden mindennel összefügg. Megvette az olcsó házat, utána meg pont az zavarja, ami miatt olcsó volt.
Az ilyen szardarab mégis mit képzel magáról? Takarodjon a panelba, ha zavarja, hogy egy FÖLDÚT porzik. Megérdemelné, hogy őt verjék valóban szarrá, csak hogy érezze a törődést. Ha már csak a gyengébbe mer belerúgni.
Kíváncsi vagyok, akkor is keménykedett volna, ha egy megtermett férfi a futár.
Azért nem ilyen egyszerű, nálunk a faluban rengeteg házat eladtak úgy hogy max 2 év és eskü aszfaltozva lesz az utca, aztán húzódott húzódott az ügy, végül kibukott hogy konkrétan csődbe ment az önkormányzat, szóval marhára nem lesz aszfaltozás kb. soha...
(Olcsónak abszolút nem mondanám a környéket, sőt...)
Igenis marha idegesítő hogy a sok marha meg trepnin tolja neki az ilyen utakon, balesetveszélyes, porol és tönkreteszi az utat.
NEM, NEM A VERÉS A MEGOLDÁS. De valamit igenis kezdhetnének az ilyen sofőrökkel, akkor nem kéne magánakciózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!