Mi a véleményetek az ilyen emberekről?
Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm, aki mindenről kérés nélkül elmondja a véleményét, és ha kiderül, hogy te másképp gondolod, akkor erőszakosan próbál meggyőzni róla. Miután kiderült, hogy te másképp gondolod, utána folyamatosan felhozza később is a témát, hogy megpróbáljon meggyőzni. Ha pedig sokszori próbálkozás ellenére sem tud meggyőzni, akkor utána egyre erőszakosabban mondja, és akár sértegetni is elkezd.
Nem tudom velem van-e a gond, mert próbáltam kifejezni, hogy ez számomra zavaró, de akkor az jött ki belőle, hogy én mindent támadásnak veszek.
2021. máj. 5. 14:17
1/7 anonim válasza:
Az, hogy seggarc. :) Leépítem az ismeretséget/kapcsolatot.
2/7 anonim válasza:
Az ilyen emberrel célszerű teljesen megszakítani a kapcsolatot. Ha nem lehet, akkor nyomatékosan tudtára adni, hogy mivel különbözőek vagyunk, mindenkinek más a nézőpontja. Ha nem fogadod el az enyémet, és erőszakoskodsz, akkor nem tartozunk egymáshoz és keress másvalakit..stb. Valahogy meg kell vele értetni, hogy rossz az, amit ő csinál.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi, csak nem tudom eldönteni, hogy nem-e tényleg velem van a gond, és tényleg mindent támadásnak veszek.
2021. máj. 5. 14:21
4/7 anonim válasza:
Azzal semmi gond, hogy mindenről elmondja a véleményét, viszont ha erőszakkal akarja lenyomni a torkomon, akkor nagyon rövid időn belül kipenderítem az életemből.
5/7 anonim válasza:
Jaj, beletiportam valakinek a kis lelkébe? :D Pontozd le ezt is, legyen egy jó napod. (Első vagyok)
6/7 anonim válasza:
Nekem nincs bajom azzal, ha más a véleménye. Azzal sincs bajom, ha beszélünk erről észérvekkel. De ha csak vaktában sérteget, tehát normál érvelésre képtelen, az számomra azt jelenti, hogy az illető ostoba és én kizárom az életemből az ostoba embereket, egyszerűen azért, mert nincs rájuk szükségem. Igen tudom, ez egy csúnya kijelentés, de nagyon fárasztó az ilyen ember, nekem meg van lehetőségem értelmesebb emberek között lenni.
7/7 anonim válasza:
Ilyen ismerőssel felesleges tartanod a kapcsolatot. Ha közeli ismerős, és emiatt nem akarod megszakítani a kapcsolatot, akkor megmondod neki, hogy neki ez a véleménye, neked meg az, de egymást úgysem tudjátok meggyőzni, szóval kerüljétek az adott témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!