Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 10 ev után, szeretnék hazakolt...

10 ev után, szeretnék hazakoltozni. Anno a politikai nezetelteresek miatt jottem el. Változott azóta valami?

Figyelt kérdés
Jo kulfoldon elni, jol elheto,de hianyzik a csalad, a baratok. Az hogy ismertem minden utcat, a kornyezetet. Ott nottem fel Debrecenben.
2023. nov. 15. 09:08
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:

oh....hat ez igen elszomorito. Igen itt csomo juttatas van. Egeszsegugy mondjuk nem tartozik a legjobbak koze.

En is kb 40 percet autozok reggelente a munkahelyre. Kozbe szoktak jonni a legjobb gondolatok. Igy volt ez most is a hazakoltozessel.

2023. nov. 15. 09:31
 12/41 anonim ***** válasza:
76%
Világért nem mennék haza..Ha van eszed te sem teszed.Nekem is hiányzik a család, 12 év után eldöntöttem hogy nekem itt jobb és itt szeretnék élni. Már a házunkat is épitjük ide kintre. Megfogod bánni.Kb a túlélhetésért fogsz dolgozni
2023. nov. 15. 09:47
 13/41 A kérdező kommentje:

Ezt megelozve, szeretnek vilagosabban latni.

Csalad persze hiv haza. Hogy milyen jo lenne ha otthon lennek, tobbet talalkoznank stb.

Talan a korabban emlitett hosszu szabadsag tudna a legjobb kepet adni az ottani eletrol. Meg semmi sem orokos. Vissza tudok meg jonni kulfoldre a jovoben ha nem vált be.

2023. nov. 15. 09:50
 14/41 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes a kérdés.

Egyrészt:

Szerintem borzalmas mentális állapotok uralkodnak itthon. És ennek nem csak a regnáló kormány és a holdudvar az ékes bizonyítéka, de egy a sok közül. Baloldal, jobboldal, az mint olyan "lényegtelen", a probléma inkább az, hogy értelmes, előremutató, a másiknak az egyet nem értés ellenére is a tiszteletet megadó kommunikáció nem nagyon létezik. És sajnos elsősorban nem a véleménykülönbség az oka, hanem odaáig nem jutunk el, hogy közös koordinátarendszerben érzékeljünk és értékeljünk dolgokat. Engem ez a szellemi sivárság és igénytelenség tönkre tesz. Ne értsünk egyet, ne akarjuk ugyanazt, de létezzen minőségi párbeszéd..

Itt szerintem az én életemben már nem lesz változás, de lehet a gyerekeimében sem.

Másrészt:

Mikor az embernek honvágya van, hiányzik a család, barátok, ismerősök és úgy általában a magyar szó, akkor ez az igény minent felülír. És előkerül az a logika, hogy elég, ha a mikrokörnyezetemre fókuszálok. Ha az rendben van, minden rendben van.

És részben van is benne igazság, de nekem a párkapcsolatommal és a szűk családdal is komoly munkába és erőfeszítésbe telik az, hogy lelkileg és mentálisan, valamint anyagilag is (magunkban és egymás felé is) kiegyensúlyozottak maradjunk. A környezet sajnos visszahat, és nem tudom, gyakran elgondolkozom, hogy ha az ember már küzd, akkor nem jobb e, ha nem árral szemben teszi...

Én is éltem külföldön, de rámtört, hogy mindannak amit attól kapok, mi haszna, ha nincs kivel megosszam? Hazajöttem, és nagyon hamar megbántam. Aztán ez az érzés elmúlt, de mái napig benne van a levegőben, hogy talán jobb lenne máshol. De vajon tényleg jobb lenne máshol?

Sokat segítettem... bocsánat.

Egy szintén debreceni

2023. nov. 15. 10:01
 15/41 A kérdező kommentje:
Pont az ilyen velemenyekre voltam kivancsi. Koszonom,hogy megosztottad velem.
2023. nov. 15. 10:08
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

Én 10 év után már picit kívülállónak érzem magam otthon. Másrészt viszont nagyon bánom, hogy ilyen sokáig maradtam.

Szerintem a fizetésből kijönnék, (minimalista vagyok), csak találjak munkehelyet🙂.

Anyukámnak pl. a betegbiztosító és az Adóhivatal okozott fejtörést, amire megoldódott, vissza is jött Németországba.😂

Én nem érzem magam itt itthon, úgy döntöttem, hogy először is közelebb költözöm a határhoz. Így már nincs olyan messze BP.

2023. nov. 15. 10:17
 17/41 anonim ***** válasza:
100%

Ha TÍZ év alatt nem tudtál beilleszkedni külföldön, akkor készülj fel arra, itt még nagyobb lesz a sokk, sokkal nagyonbb változások voltak/vannak, mint ami a régi MO és külföld között volt.

Másrészt ha akkor a politika volt a gond - nem egyértelmü, az állami politikával nem értesz egyet vagy a családon belül voltak vezsekedések -, de azóta csak rosszabb lett a helyzet, szóval nem igazán hiszem, hogy jobban éreznéd magad most.

2023. nov. 15. 10:17
 18/41 anonim ***** válasza:
100%
12 es vagyok hozzáteszem azt hogy nekem itt van a férjem, neki a családja ugye( nekem nincs családtagom idekint) de vannak barátaim, munkatársaim, betudtam illeszkedni nem vagyok magányos 12 év után sem. Hiányzik a család de minek menjek haZa? Abba a gazdasági drágaságba abba a kilátastalanságba? Nem látom értelmét.
2023. nov. 15. 10:20
 19/41 A kérdező kommentje:

Senki sem javasolta eddig,hogy Gyere haza! tok jo itthon!...

Az a fentebb emlitett papiros megoldas jonak tunik. Mi szol mellette es ellene.

2023. nov. 15. 10:26
 20/41 anonim ***** válasza:
59%

Haza ne gyere.Élhetetlen az ország egy normális értelmes ember számára

itt már nincs maradás...Csak a kényszerből vannak már itt normális emberek és családok.Ha tehetné,mindenki húzna innen elfelé.

2023. nov. 15. 10:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!