Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 10 ev után, szeretnék hazakolt...

10 ev után, szeretnék hazakoltozni. Anno a politikai nezetelteresek miatt jottem el. Változott azóta valami?

Figyelt kérdés
Jo kulfoldon elni, jol elheto,de hianyzik a csalad, a baratok. Az hogy ismertem minden utcat, a kornyezetet. Ott nottem fel Debrecenben.
2023. nov. 15. 09:08
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
internetadóról eddig nem is hallottam. Mi volt a terv?
2023. nov. 15. 12:05
 32/41 anonim ***** válasza:

Az, hogy a felhasznált adatforgalom függvényében adót kell perkálni az államnak, mert miért ne.

A felháborodott tömeg viszont azonnal ellepte a komplett fővárost, és visszakövetelte magának a további megfigyelést, kontroll, -és befolyás alá vonást, mert anélkül elképzelhetetlen lenne az életük.

2023. nov. 15. 12:13
 33/41 A kérdező kommentje:
jaaaaa,erteeeem. Kozbe meggugliztam en is,hogy mi volt anno.
2023. nov. 15. 12:47
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
En amikor elhatarozom, hogy mar tenyleg nem kovetem az otthoni esemenyeket, annyira remenytelen, akkor a nyugati hirmusorban jon szembe velem, mar megint mit csinalt ez az allat.
2023. nov. 15. 13:03
 35/41 A kérdező kommentje:
A mai streaming vilagba,szerintem siman megbukott volna ez az internet adó. bar szerencsere elobb elbukott.
2023. nov. 15. 13:18
 36/41 anonim ***** válasza:
56%

Kedves #30!

Számomra is megdöbbentő, hogy ez volt a legerősebb inger, ami cselekvésre bírta a népet.

Vitathatatlan tény, hogy sokaknak a facebook egyenlő az internettel. Szomorú és félelmetes.. De szerintem ezt nem kellene ilyen irányba terelni, hogy az ember öntudatlanul is a kiszolgáltatottságáért küzd. Itt nem ez a lényeg!

Manapság az internet sokunknak elengedhetetlen munkaeszköz, és elsődleges információforrás (infó, nem hír. Bár ez utóbbira is igaz végülis). A munkámból kifolyólag elég nagy az adatforgalmam, mind a konkrét munkavégzés során, mind pedig azért, mert folyamatosan képzem magam és iszonyat mennyiségű videós anyagot vásárolok.

Anno az volt a mondás, hogy minden megkezdett Giga után a szolgáltató 150 Ft adót fizet. (nyilván ez a felhasználóra hárult volna)

És akkor nézzünk egy példát:

1 óra, nem kimagasló minőségű YouTube videónak (1080p képminőség) kb. 1,5 GB adatforgalom igénye van.

Én (bár nem YT-on) havonta kb. 20 órányi anyagot nézek, csak tanulás céljából, ez 30 GB. Tehát, ez nekem 4500 Ft plusz kiadás lenne úgy, hogy az effektív munkavégzés adatigényét nem számoltam, és szórakozásról még nem beszéltem, nem néztem meg egy sorozatot a netflixen, nem töltöttem le semmilyen filmet...

Én kifizetem, de vegyünk egy családot, ahol élnek 4-en. Nem nagy lábon, de nem mélyszegénységben, egy középosztálybeli család akinek kint van a feje a vízből még. Nem a neten léteznek, de mindenki használja munka/tanulás és szórakozás céljából is. Ez nekik simán jelenthet 20.000 Ft töbletet... ez igenis probléma.

Vannak sokkal nagyobb problémák is, valóban, és sajnos azokra sincsen megfelelő megoldás, csak a homokba dugott fejek, de pusztán egy másik probléma megléte nem teszi semmissé ezt a problémát.

14-es voltam

2023. nov. 15. 13:20
 37/41 A kérdező kommentje:

Teljesen egyetertek veled. Igazabol mar azt is ferde szemmel neztek otthon amikor meseltem,hogy siman bemegyek a kisboltba es veszek mindenfele regisztracio es igazolvany nelkul SIM telefonkartyat. Majd bekotom ra a korlatlan internet csomagot amit minden honapba KP-ba fizetek es ugyanezt megosztom a telefont modemnek hasznalva a laptopra. Pedig ez nem akkora nagy tudomany. Kartyas fizetes,vagy erintos fizetes telefonnal mar szinte mindenhol lehetseges. Meg amikor az erdobe kirandultunk es a kiallitott "uvegtigris"-nel ittunk egy kavet, ott se volt gond.

Ami aggaszt az a kulfoldi vasarlasok. Miota kilepett anglia,ez sokkal magasabb osszeget jelent. Illetve a temu,amazon,ebay szallitasok koltsege is valtozna. Hm..azt hiszem ez megy a negativ oldalra a listamon. Csalad meg johet evente 1-2x majd nyaralni :)

Tok jo,hogy igy megosztjátok a sajat tapasztalatokat.

2023. nov. 15. 13:26
 38/41 anonim ***** válasza:
70%

Kétlaki élet nem opció? Mert ráció ide vagy oda, az ember érzelmi lény, és az érzések minden észérv ellenére jönnek-mennek :)

Ha egy, a forintnál stabilabb pénznemben folyik be a bevételed, netán maga a munkavégzésed helye is mobil, akkor ez jó alternatíva lehet.

(14)

2023. nov. 15. 13:33
 39/41 A kérdező kommentje:

Angliabol azert nem olyan egyszeru utazgatni ugy hogy nem vagyok oda a repulesert.

Ha az itteni melom megmarad es otthon elek,de adozas meg fizetes itteni rendszer szerint mukodik tavmunkaban, Felek,hogy egyszer ugy elkapnak,hogy annak nem lesz jo vege anyagilag. Ennek nem neztem meg utana.

2023. nov. 15. 13:40
 40/41 anonim ***** válasza:
100%

A politikai helyzet szerintem csak rosszabb lett. Minden nap egyre rosszabb, minden héten történik valami, ami miatt egyre szimpatikusabbá válik az ötlet, hogy vegyek egy repjegyet csak oda. Magyarországon élek, pont ezért nem mentem még ki, mert itt vannak a barátaim, a családom egy része (aki nem vándorolt el), és mert ismerem Budapest minden utcáját, és a budai hegyekben túrázom, ott is minden egyes fát ismerek gyakorlatilag.

Az általam ismert emberek Európán belül költöztek. Egyről sem tudok, aki haza tervezne jönni a közeljövőben, viszont van olyan munkatársam, aki azért jött haza, mert gyereke született, és magyarnak szeretné nevelni. Számomra ez bullshit indok, de az ő élete, ő gyereke, ő döntése. Én örülök, hogy emiatt megismerhettem :)

Szerintem ha van rá lehetőséged, menj vissza Debrecenbe mondjuk egy hónapra. Nézd meg, milyen a hangulat, az élet, nézz utána a számodra elérhető fizetésnek, az albérletek, lakások árának ott. Akkor fogsz tudni dönteni.

2023. nov. 15. 15:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!