Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 10 ev után, szeretnék hazakolt...

10 ev után, szeretnék hazakoltozni. Anno a politikai nezetelteresek miatt jottem el. Változott azóta valami?

Figyelt kérdés
Jo kulfoldon elni, jol elheto,de hianyzik a csalad, a baratok. Az hogy ismertem minden utcat, a kornyezetet. Ott nottem fel Debrecenben.
2023. nov. 15. 09:08
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
92%
Vegyél ki egy hosszabb szabit, gyere haza az alatt és döntsd el. Ne mi mondjuk meg.
2023. nov. 15. 09:13
 2/41 anonim ***** válasza:
68%

Azóta szerintem csak romlott a helyzet. Írd le egy papírra, hogy mi a jó és mi a rossz a külföldi életben. Írd le egy másik papírra, hogy itthon mit csinálnál, mi a foglalkozásod (pl. itt a legtöbb magyar nettó 150-300 ezer közötti fizetést kap, az árak meg tavalyhoz képest majdnem a duplája.), megérné-e neked hazaköltözni. Külföldön milyen az egészségügy? Itthon egy-egy műtétre vagy vizsgálatra legalább 1 évet kell várni, de ha van pénzed, magánúton pár nap alatt ezt el tudod intézni...stb.

Azt válaszd, amelyiknél több a pozitív.

2023. nov. 15. 09:13
 3/41 anonim ***** válasza:
100%

Kivel volt politikai nézeteltérésed?

Ha hiányzik a család, barátok, akkor gondolom, velük jól kijössz, kijöttél. Idegenekkel meg nem kell foglalkozni. Nem kell mindenkivel megbeszélni a nézeteidet.

2023. nov. 15. 09:20
 4/41 A kérdező kommentje:
Azert kerdezem,mert en teljesen masra emlekszem. Az ido megszepiti az emlekeket. Az tuti,hogy az emberek oregebbek lettek es a fák is magasabbak :)
2023. nov. 15. 09:20
 5/41 A kérdező kommentje:
Allami tamogatasbol fenntartott munkahelyem megszunt. Nem szivesen mennék bele a reszletekbe. Regen volt mar.
2023. nov. 15. 09:22
 6/41 anonim ***** válasza:
44%

Mindig csodáltam azokat az embereket, akik egy választás után képesek voltak csomagolni, és lelépni innen....

Mit mondjak, kb 1989 óta pontosan olyan trágya minden, kisebb nagyobb változásokkal.

Ez csak ilyen mártírhiszti valami deviáns személytől, ha elmegy egy szavazás után.

2023. nov. 15. 09:23
 7/41 A kérdező kommentje:
Nem azert leptem le,mert mas lett a kormany,vagy nem az a csapat nyert. Es dacból...
2023. nov. 15. 09:24
 8/41 anonim ***** válasza:
100%

Ha neked ott nem jó, akkor semmi sem tarthat vissza es előbb utóbb úgyse fogod tovább bírni es eljössz.

Ezt más nem tudja megmondani. Te tudod hogy itthon hogy es mennyiből fogod tudni eltartani magad .

En is külföldön lakom, 14 éve es ezen gondolkodom en is, de meg kell várjam míg gyerekem nagykorú lesz (1,5 év) plusz míg betegpenzt kapok itt, mert autizmussal gyanítanak, de meg várnak kivizsgalasok, tehat nem végleges a diagnózis.

Mikor végleges lesz, akkor betegnyugdíjat kapok es nyugodtan költözhetek bárhova mert lesz annyi penzem hogy otthon is megéljek belőle.

2023. nov. 15. 09:24
 9/41 anonim ***** válasza:
92%

Én itthon élek, de a közvetlen ismeretségemben van egy érdekes példa, okulásul:

Magyar házaspár 40-esek, egy kisfiúval. Sok évig Németroszágban éltek, majd elkezdődött a honvágy, továbbá örököltek itthon időközben egy házat (Bp.).

Úgy döntöttek, hogy hazatelepülnek, ugyanez, barátok, rokonok, itthon, környezet stb stb stb.

Mai felállás a következő: nyáron jöttek haza, azóta a csaj a kinti fizetésének a töredékét keresi, a halál fszára kell eljárnia, a gyereket nincs ki vigye sokszor óvodába, ezért az anyuka unokatesója (a barátnőm) van velük sokat, mint bébiszitter. Az apa pedig heti 4 napot kell, hogy Ausztriában dolgozzon, valami 7-800 kilométerre ide, azaz 3 napot van a családdal és heti majd 2000km autózik, ami elviszi a bevétel jelentős részét.

Szerencsétlenek már kezdik nagyon bánni. Kint a gyerekre közel 1000EUR valamilyen jogcímen támogatást kaptak, az óvoda és az étkezés ingyen volt a gyereknek. Itt az sincs, óvónéni hetente többször kalapozik "kedves szülők, sajnos elfogyott a.... kellene egy kis pénz mindenkitől...", szóval gyötrődnek szegények, az életszínvonaluk leesett a bányászbéka valaga alá.

Szerintem ezt nem ellensúlyozza a hazai környezet közelsége.

2023. nov. 15. 09:26
 10/41 anonim ***** válasza:
85%
A politikai helyzet csak rosszabb lett, de szerintem ha nem akar valaki gyereket, nem idős, beteg, és jó körülmények között él, tehát most magamból indulok ki, akkor teljesen normálisan lehet itthon élni, függetlenül attól, hogy mi folyik itt. A politika szerintem csak kevés országban kifogásolhatatlan, amúgy mindenhol vannak hülyeségek, azt kell nézni, hogy te mit tudsz kihozni a mindennapjaidból a körülményektől függően.
2023. nov. 15. 09:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!