Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyen nehéz férfiként a...

Miért ilyen nehéz férfiként a 22-27 év közötti élet magánéleti szempontból?

Figyelt kérdés
Ez előtt nem volt gondom a nőkkel, és 24 évesen is csak az a fájdalom, hogy a két évvel fiatalabb barátnőm elhagyott, mert szerinte lassan haladok az életemmel. Egyetemet jövőre fogok végezni, van C1 nyelvvizsgám és a jogosítványt most kezdtem el. A baráti körömben másoknak is ez a tapasztalata, ők is hasonló cipőben járnak. Ez a jelenkor jelensége vagy mindig ilyen volt fiatal férfinek lenni?
2023. szept. 1. 12:49
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
45%

Kérdező, amiket leírtál, annak a hátterében mind-mind biológiai, és régről öröklött kulturális hatások állnak.

A nők élete évezredeken keresztül a gyűjtögetésről szólt. Nem a gyereknevelésről, mert a gyereknevelés annyit jelentett, hogy a gyerek elment az anyjával gyűjtögetni.

Ezért a nők számára a fejlődés=minél több dolog összegyűjtése.

A nő számára az a fejlődés, ha új kocsit vesztek, ha új házat vesztek, stb. A nők erre a gyűjtögető életmódra vannak specializálódva.

Az utazgatás is ezért olyan fontos nekik, mert az új helyek meglátogatása számukra annyi, mint új gyűjtögető terület felfedezése. Mert ha van hol gyűjtögetni, akkor bőség van.

Most ez viccesen hangzik, de elég sok antropológus gondolja ugyanezt.

Az, hogy mindezt 30 éves koruk előtt szeretnék véghez vinni, azért van, mert nekik egész máshogy jár a biológiai órájuk.

2023. szept. 1. 15:31
 22/25 anonim ***** válasza:
69%
Uramisten, még egy olyan nőgyűlölő bullshitet. Mutasd már meg azt a rengeteg antropológust, aki ugyanazt gondolja mint te, hogy a nők feladata a gyűjtögetés.
2023. szept. 1. 15:33
 23/25 A kérdező kommentje:
Jöttek értelmes válaszok, ezek elgondplkoztatók, így már könnyebben értem miről van szó. Akkor majd 40 éves korom után, a negyvenhez közelítve kell megállapodnom egy 30 körüli nővel, ha nem akarok csalódást, én erre a következtetésre jutottam. Az utolsó válasznál nem értem, miért tartja az azt megelőzőt nőgyűlölőnek, nem írt semmi rosszat a nőkről, csak levezette antropológiai szempontból a logikájukat.
2023. szept. 1. 17:47
 24/25 anonim ***** válasza:

21-es, ez nagyon tetszik és logikusnak tűnik, önnyebben indul a napom tőle, köszönöm!

Kérdező, miért, nehéz? :)

23 és 27 éves korom között én ugyanazzal a nővel voltam (meg még utána is), ebben az időszakban nagyon is normális volt. 30-nál már sajnos nála is elszakadt valami, úgy, hogy kózben ezt letagadta... ahelyett hogy áldozott volna rám egy fél napot hogy a gyerek témát megbeszéljük... inkább itt hagyott. Nem találtam ki magamtól hogy ő már gyereket akar, annak ellenére hogy szóban egyetértett velem abban hogy először tisztázni kellene a dolgainkat és utána kellene elkezdeni gyereket akarni. Azelőtt is volt egy hasonló hibám, nem találtam ki hogy azt akarja hogy megkérjem a kezét. Pedig szóban a házassággal kapcsolatos dolgokban is egyetértettünk.

Azért is nagyon tetszik a gyűjtögetéssel kapcsolatos elmélet, mert ezekre is mind-mind magyarázatot ad :) A házasság is egy plecsni, ami odahelyezhető az érettségi meg a diploma mellé a gyüjteménybe. Szerintem ezzel sincs semmi baj, én ezzel együtt tudom szeretni őket. Csak figyelni kell ezekre az igényekre... ami néha rohadt nehéz. Ezek jóval 30 fölötti történetek de talán segít látni azt hogy a "normális esetek" sem egyszerűek.

Nade nekem sincs jobb tippem mint hogy próbáld megfejteni a dolgok hátterét, olvass sokat, beszélgess valóban tapasztalt emberekkel és próbáld a mondandójukat az olvasottak által megvilágításba helyezni. Most ez a Feladat, akkora a káosz körülöttünk. Sajnos a nők fejében is, bármit állítanak magukról. De a fiatal srácokéban is, amikor ilyene együtt megöregedniről meg hasonlókról ábrándoznak. Nem, nem ez a mi dolgunk, erőt, stabilitást kell mutatnunk, ahhoz tud csatlakozni egy nő. /Nagyon durván le leszek pontozva, de nem érdekel, nem a feministáknak írtam hanem a Kérdezőnek./

2023. okt. 17. 10:30
 25/25 anonim ***** válasza:
Szerintem is várj vele 40 éves korodig,addigra sikerül el érned talán egy 30-as nő szellemi színvonalát..
2023. okt. 17. 10:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!