Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ettől én miért vagyok motivála...

Ettől én miért vagyok motiválatlan s*gg? 22/l

Figyelt kérdés

Egy chatoldalon próbált befűszni egy vadbarom, akivel másfelé irányult a téma, miután én eléggé kitartó voltam affelé, hogy nem.

Munkahelyet keresek. Nincs jogsim, nem szándékozok kimenni külföldre. A közelben szeretnék találni séta távolságra munkahelyet (drogériában, boltban, libriben, ruhaüzletben... valahol eladó). Elfogadom, hogy nem lesz milliós fizetésem, de abból nem akarok, hogy naponta több órát ingázzak oda-vissza. A szerény fizetésemből (mondjuk legyen netto 220 ezer) is viszonylag kényelmesen megélhetek, olcsó fenntartani ezt a lakást, egymagam pedig nem vagyok drága étkeztetésileg, amikor egyedül maradok. Félre tudok tenni belőle. Ha lesz párom, kettőnknek elég lenne a lakás, gyerekkel együtt pedig másik lakásba költözni, ezt pedig kiadni. Ha meg egyedül maradok, ez van.

Írói álmokat dédelgetek, talán bejön, talán nem. Naponta teszek érte, hogy valóra váljon. Nem ebből fogok meggazdagodni, de nem is ez a célom. Ha nyerek a lottón, akkor szerencsés lennék, és megvan a vágyott, ölembe hullott gazdagság. Máskülönben nem. Inkább szerényen. Lelki terrorizálásból kijutott bőven nekem, mind a mai napig jelen van valamilyen szinten.

Nem akarok autóval bajlódni, nem akarok az útra figyelni. Nem akarok saját céget, sem itt hagyni a szeretett lakásomat és környéket, ami ráadásul olcsó fenntartású. Csak nyugodt életet szeretnék azokkal az izgalmakkal, amiket én választok.

Ha lenne párom, és neki nagyszabású tervei lennének, minden erőmmel támogatnám, segíteném, de a saját életemben a könyvkiadáson kívül nem szerepel nagyszabásúnak mondható cél, vágyálom. Még igazán ki sem kerültem a lelki nyomorból, de ha azután is így lennék, hát istenem, ez van. Ettől nem gondolom, hogy motiválatlan segg lennék.

Olyan vérlázítóan undorító stílusban írt nekem, hogy csak szöget ütött a fejemben, hogy erről én kérdést szeretnék kiírni...

2023. aug. 30. 20:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
36%

Leirom mitol lathat vki motivalatlannak erre lepontozzák.

Miközben ez volt a kérdés.

2023. aug. 30. 22:02
 12/19 A kérdező kommentje:

Semmi rizsa nem volt. Es nem irtam tul sokat, hogy mit nem. Leirtam, hogyan kepzelem el a dolgokat, mit tervezek. Nem irtam bele, hogy ezt nem, azt nem. Erre kaptam rovidesen, hogy szerezni hasznalhato szakmat, megtanulni egy jo nyelvet, jogsi, mert az mar mindenkinek van, es hogy motivalatlan segg vagyok, de lehet lesz meg belolem valami, ki tudja.

Az urhajos es az iras pedig ket kulon dolog. Nem irtam, hogy az irasbol gazdagodnek meg. En csak irni akarom a sajatomat es konyvkent latni. Ennyi.

2023. aug. 30. 22:05
 13/19 anonim ***** válasza:

Kérdező, a kötekedő vadbarommal ne foglalkozz, egyszerűen más a világlátásotok. Én hajrázom neked, hogy sikerüljön elérni a céljaidat. Ha mások ezt kevésnek érzik, az ő dolguk, a lényeg, hogy neked összejöjjön és jól érezd magad.🙂

De az engem is érdekel, hogy milyen műfajban írsz/írnál?

2023. aug. 31. 08:05
 14/19 anonim ***** válasza:
22%

Engem is lepontoztak. Az ilyen munkahelyek akkor ideálisak, ha van egy párod, aki jól keres és közös kasszán vagytok. Tudom, mert nekem ilyenek voltak kisgyerekek mellett. Vmi iroda, láblógatós. Jellemzően nem fizet sokat, szóval ha új mosógép kellett vagy fogorvos, vagy bármi váratlan kiadás, nekem annyi lett volna a férjem nélkül. Igaz, van jogsim, valamennyire beszélek németül, ez elég már egy jobban fizető álláshoz. 200-ból úgysem lesz se jogsid, se autót nem fogsz tudni fenntartani, szóval ezen kár agyalni.

Abból a szempontból vagy motiválatlan, hogy ennyi ambícióval nyomorogni fogsz, ha nincs támaszod, szülők, férj.

2023. aug. 31. 08:18
 15/19 anonim ***** válasza:
Hat mert nem vagyunk egyformak. Mindenkinek mas a sikeres, boldog elet. Ense tudnek ezzel hatradolni, 17 evesen kerestem ennyit. Perpill a duplajaval kb kihuznam, de nem kihuzni akarom igy megfoljebb tornaztam. Ettol fuggetlenul nem itelem el aki megelegszik kevesebbel, masok a celjai stb. Az szamit hogy neki jo legyen :)
2023. aug. 31. 10:01
 16/19 anonim ***** válasza:

Iró akarsz lenni( sőt az vagy), és ezért naponta teszel.

Nekem ez a motiválatlan ellentéte.

Ahogyan meg fogalmazol, az pedig a s*gg ellentétét mutatja nekem.

Mivel oktalanul elkezdtél érvelni, mintsem leírtad volna a tényállást, kicsit többet is reagálok.

Az autó rossz. Borzalmas karma és haszontalan.

Külföldre menni nagyon jó, viszont sok szempontból, és vagy sok embernek teljesen felesleges. Ahogy fejtegetted a személyiséged, számodra is felesleges.

Séta távolságra lévő munka jobb, mint sima jó. Ha ilyet szeretnél, akkor valószínűleg értelmesebb vagy, mint az átlag.

Havi 220 a jelenlegi helyzetben bőven több, mint elég 1 embernek.

Őszintén a szöveged nagyját átugrottam, de amit olvastam, semmi sem utal motiválatlanságra és a másikra, sőt ahogy írtam, azok ellentétjeire.

2023. aug. 31. 12:55
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

Dehogy erről akarsz kérdést kiírni.

Te ki akarod írni az ezredik kérdést is arról, hogy amatőr íróként különösebb jövőkép nélkül tengődni milyen jó neked. A realitásokról fogalmad sincs (pl. mennyiből és hogyan lehet megélni, hogyan fog egy ilyen ember kifogni egy olyan pasit aki majd vesz neki egyedül házat stb.). Aztán várni a megerősítést, ha meg nem azt kapod akkor behisztizni. Majd egy hét múlva újra kiírni.

2023. aug. 31. 13:05
 18/19 anonim ***** válasza:

Mindenki séta távolságra szeretne melóhelyet. De ha nincs? Vagy van, de nem fizet?

Mit teszel, kérdező, hogy író legyél? Elmentél vmi tanfolyamra? Vagy csak úgy írsz vmit? Aztán majd vki hogy kiadja?

2023. szept. 1. 07:01
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát kívánom, hogy érd el a terveid és legyél boldog, de őszintén szólva szerintem is marha motiválatlannak kell lenni ahhoz, hogy beérd a középszerű nyomorral. Lottóra meg más zsebére nem lehet tervezni egy életet.

Élettapasztalat nélkül meg mégis miről akarsz hitelesen és eladhatóan írni? A lakás körül sétálva nem igen jön szembe az élet, ennyiből meg lassan egy buszjegy nem fér bele, hogy némi tapasztalatot szerezz.

Persze nem feltétlen a jogsi meg a jól fizető munka a cél, de azért valami életpálya terved csak kéne legyen. Tizenhárom évesen még beleférne az a hozzáállás, hogy majd írogatsz, meg majd lesz valami, de ezen már kicsit túl kellett volna lépni.

Csak a két szép szemedért senki nem fog veled foglalkozni a kiadói világban sem, magyar viszonyok között meg sikeres íróként is csak aprópénzt kapsz.

Mi fog téged kiemelni az önjelölt írók közül? Hogyan tervezed fejleszteni magad és a képességeid? Honnan szerzel kapcsolati tőkét?

Ha ezeket nem gondoltad végig és nincsenek terveid, akkor tényleg elég motiválatlan vagy, legfeljebb ábrándjaid vannak.

2023. szept. 1. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!