Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nincs jogsid = nem vagy férfi?

Nincs jogsid = nem vagy férfi?

Figyelt kérdés

[link]

Ez a kis beszélgetés ihlette a kérdésemet.

Nincs jogsim nekem sem. Valahogy még nem éreztem szükségét. Kerékpárral és tömegközlekedéssel minden hová eltudok jutni.

Nem érzem fusztráltan vagy hasonló magam, de nagyon sok lány gondolkodik hasonlóan. (nincs autód=nincs f@rkad).

Kapcsolatban élek, de előtte volt néhány próbálkozásom.

Volt olyan lány aki egyből a lényegre tört egy kis idő után. -"na és milyen autód van"?, -"jól fizető állásod van, de még sincs autód?".

Persze voltak kivételek, de nagyon sokan ráfeküdnek a hasonló anyagias dolgokra (autó, ház, stb.).

2023. aug. 27. 17:00
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
Van, aki retteg a forgalomtól és erről nem tehet. Az ilyen ember inkább ne vezessen, minthogy balesetet okozzon. Viszont ha egy férfi az anyagiak miatt nem csinál jogsit és nem szerez akár egy olcsóbb autót (használtan fél milláért is lehet kapni elég jó állapotút), az inkább ne akarjon családot..
2024. jan. 22. 13:17
 52/64 anonim ***** válasza:

Nincs jogsim. Nő vagyok. 😁

Amúgy, akinek nincs érzéke hozzá, ne is legyen!

2024. jan. 22. 20:09
 53/64 anonim ***** válasza:
Fiatalokat erősen korlátozni kellene, borzalmas, ahogy vezetik a 100-200 lóerős autóikat, friss jogsival.
2024. aug. 6. 09:19
 54/64 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel a témával én is foglalkoztam korábban, X generációs, azaz majdnem boomer (52F) fasziként, mert nekem is az ugrott be, hogy 1989-ben, 17 évesen az első dolgom volt letenni a jogsit. 1991-óta napi szinten vezetek. A kilencvenes években már saját autót vettem, idősödve már ott tartok, hogy van egy hétköznapi és komoly sportautó is a birtokomban és elképzelni nem tudom a férfilétet anélkül, hogy vezessek, hogy az autók körül forogjon az életem.

Kimondonnan ilyen "Maias, gyengusz, nyápic" és töketlen dolognak tartottam, hogy milyen fiú vagy férfi az, akit nem érdekel az autó, a vezetés stb.

De meg kell követnem a dolgot, ugyanis beszélgettem "mai fiatalokkal" őszintén, előítéletektől mentesen, nyitottan, kíváncsian, meghallgatva az Ő véleményüket. Többen beszámoltak arról, leginkább a városi srácok, hogy a szüleiknél (én korosztályom) azt látják, hogy állandóan araszolni meg állni kell a dugóban, az autózás nem élvezet, hanem nyűg, ahol élnek, ott jó a közösségi közlekedés és adott esetben a biciklizés is, így a hátuk közepére kívánják a motorizáció nyűgjeit, ami az ő életükben nem adna annyit, mint amennyit elvenne. Anyagilag, energiailag stb. Egy részüknek van jogsija, és vezet is, de nem saját, inkább sharing, vagy kölcsönautót, néhanapján. Illetve sok autóbolond fiatal van, azért túlnyomó többségében a fiúk szeretik és vágyják az autókat. De bizony van az az élethelyzet, ahol megértem azt is, ha valakinek ez nem cél, nem érdekes.

Én, az autóbolond is egyre kevesebbet vezetek, mert tele a tököm ezzel az örökös telítettséggel, dugókkal, elcseszett piroslámpahullámokkal. Van bérletem, így autót inkább vidékre használok, a fővárosban ritkán.

2024. aug. 6. 09:45
 55/64 anonim ***** válasza:

elképzelni nem tudom a férfilétet anélkül, hogy vezessek, hogy az autók körül forogjon az életem.

Helyesbítve:

elképzelni nem tudom a férfilétet anélkül, hogy vezessek, hogy NE az autók körül forogjon az életem.

2024. aug. 6. 09:46
 56/64 anonim ***** válasza:
100%
Engem sosem érdekeltek se az autók, se a foci, se a haverokkal bebaszás. Tehát azok a tevékenységek, amiket a emberek többsége a férfias dolgokkal azonosítja. Én már eljutottam arra a pontra, hogy magasról lesz..om, kinek mi a férfias és kinek mi nem, én élem az életemet, ahogyan nekem tetszik és nem próbálok megfelelni semmilyen berögzött sztereotípiáknak, hogy hogyan kellene élnem férfiként. Van jogsim, de nem azért lett, hogy másoknak megfeleljek, hanem azért mert akkor szükség volt rá. Nem szeretek vezetni, de ha kell természetesen vezetek. Nincs autóm, pontosabban volt egy rövid ideig, de mivel nem volt már rá szükségem és nem akartam, hogy vigye a pénzt ezért eladtam. Tömegközlekedek és biciklizek. Ha ettől nem vagyok férfi, hát legyen. :D Akkor nem vagyok az.
2024. aug. 6. 14:10
 57/64 anonim ***** válasza:
Aki ilyet mond, azt nem tudom komolyan venni.
2024. aug. 6. 16:09
 58/64 anonim ***** válasza:
Karacsony gergelyre en azert nem szavaztam, mert nincs jogsija es nem szennyezi a levegot hanem bicigli savokat akar felhuzni budapestre es tobb fat, zold concepciot megvalositani.
2024. aug. 7. 08:27
 59/64 veszettkecske ***** válasza:
100%

Még helyesebben:

Nincs jogsid = nem vagy ember. Inkább így. De az eredeti is megállja a helyét bőven. Nekem nincs jogsim és autóm se, de én kecske vagyok, ugye.

Én a zöldet szeretem, meg a kerékpárt, párommal elvagyunk valahogy kocsi nélkül is. Az embereknek szükségük van az autóra, hogy siethessenek.

2024. aug. 7. 14:56
 60/64 anonim ***** válasza:

Kb. annyira igaz, minthogy ha nem tudsz tökéletesen főzni nagyon sok mindent, akkor nem vagy nő.

Haladjuk már meg ezeket az elavult, gagyi elméleteket. Mondom úgy, hogy van jogsim.

2024. aug. 7. 18:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!