Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nincs jogsid = nem vagy férfi?

Nincs jogsid = nem vagy férfi?

Figyelt kérdés

[link]

Ez a kis beszélgetés ihlette a kérdésemet.

Nincs jogsim nekem sem. Valahogy még nem éreztem szükségét. Kerékpárral és tömegközlekedéssel minden hová eltudok jutni.

Nem érzem fusztráltan vagy hasonló magam, de nagyon sok lány gondolkodik hasonlóan. (nincs autód=nincs f@rkad).

Kapcsolatban élek, de előtte volt néhány próbálkozásom.

Volt olyan lány aki egyből a lényegre tört egy kis idő után. -"na és milyen autód van"?, -"jól fizető állásod van, de még sincs autód?".

Persze voltak kivételek, de nagyon sokan ráfeküdnek a hasonló anyagias dolgokra (autó, ház, stb.).

2023. aug. 27. 17:00
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
25%

Nincs jogsid — Budapest — : Egy épeszű, tudatos ember vagy, akinek van egy minimális gazdasági affinitása, tudatossága, és értelmi színvonala is.

Nincs jogsid — vidék — : Egoista önző állat vagy, aki képes kockára tenni a családja életét, hogy a nyakig érő mocsárban jussanak haza úttalan utakon, minthogy kicsengessen hatszázezret egy Szuzukiért.

Nincs jogsid — külföld — : A szomszédom is értelmes, európai mentalitású ember, aki nem akar belefulladni a saját szemetébe, hanem ésszerűen cselekszik egy jobb világért.

Nincs jogsid — átlag Magyarország — : Lúúúúzheeeer.... :DDD

2023. aug. 27. 17:24
 12/64 A kérdező kommentje:

Nem vagyok a jogsi ellen. Ez is egy alap dolog. Egy nyaralás, hétvégi program, de akár gyerkőcök mellet is jó ha van ez érthető.

23 vagyok és ha idővel fontosnak fogom érezni én is megszerzem majd. Jelenleg jól elvagyok nélküle.

2023. aug. 27. 17:34
 13/64 anonim ***** válasza:
38%

Persze hogy "alap dolog"... :D Fizess az "Államnak" "X" összeget folyamatosan.

Milliókért megveszel egy kocsit, ami — "elvileg" — a "Tiéd", de amint kilépsz vele a forgalomba, tejelsz mint a kisangyal, mert maga az út meg a gazdádé, az ország teljes területével együtt... :)))

2023. aug. 27. 17:38
 14/64 anonim ***** válasza:
88%

Azért az aranyásás nem itt kezdődik.

Nekem az jobban bejön, ha valaki vagy beismeri, hogy neki nem megy, nem jön be, vagy felvállalja, hogy szerinte felesleges.

Nekem nincs, nem is tervezem. A legtöbb európai nagyvárosban felesleges. Ha mondjuk USÁba költöznék, akkor praktikus lenne megtanulni.

Mikor tini voltam, és anyummal meg tesómmal mentünk színházba, annyira utáltam, hogy kocsival kell mennünk (mert este van, veszélyes gyalog), és előbb kellett menni, hogy találjunk parkolóhelyet. Aztán többször körbemenni a közeli utcákon, hogy hol van hely. Aztán találtunk helyet, és sokkal többet sétáltunk végül a parkolótól a színházig, mintha csak felszálltunk volna BKV-ra.

2023. aug. 27. 17:47
 15/64 anonim ***** válasza:
74%

Ma már ez nevetséges téma, meg az is, hogy ki mitől mennyire férfi, mintha ennek bármi értelme lenne. Ma már - feltehetően - a nők nagy része sem eltartott, hanem karrierépítésre képes és önálló. Nemtől függetlenül praktikus szempontok és egyéni belátás alapján kell eldönteni, hogy valaki akar-e autót vagy nem, és mindegyik ugyanannyira elfogadható döntés.

Amelyik nőnek nem tetszik, hogy vkinek nincs autója, az nyugodtan vehet egyet.

2023. aug. 27. 18:33
 16/64 anonim ***** válasza:
67%
Biztonságot jelent, főleg egy családos férfinél. A hányós gyerekkel sem taxizni sem tömegközlekedni sem biciklizni nem lehet az ügyeletre. Csak egy példa a kismillió élethelyzetek közül.
2023. aug. 27. 19:29
 17/64 anonim ***** válasza:
84%

Férfiként teljesen megértem, hogy a nő a befolyásosabb, tehetősebb emberekhez vonzódik. Nyilván önmagában a jogosítvány még semmit nem jelent, önmagában nem előny. Viszont érthető, hogy hosszú távon hátrányként látják.

Értem én, hogy városban felesleges, de jobb esetben az ember nem csak két metrómegálló között éli az életét.

2023. aug. 27. 21:16
 18/64 anonim ***** válasza:
16%

A fèrjemnek nincs, és nekem sincs, nem is hiányzik.

Budapesten el lehet èlni ìgy is.

2023. aug. 27. 21:16
 19/64 anonim ***** válasza:
63%

Nekem van jogsim is és autóm is (a férjemnek is) és ha egyedülálló lennék, nálam is alap lenne ismerkedésnél, hogy a másiknak is legyen jogsija. Kocsi nem alap, az van nekem is, nem érdekel, hogy a másiknak van-e.

Rengeteg olyan élethelyzet van, amikor sos gyorsan el kell jutni valahova és biciklivel nem kivitelezhető, a BKK-t meg inkább hagyjuk, nem térnék ki a színvonalra.

A "városban minek?" szöveget meg nem tudom értelmezni, mert ideális esetben az ember nem csak a városban járkál. Mi rendszeresen (havi 2x) megyünk túrázni, várost nézni vagy külföldre. Biztos, hogy sem vonattal, sem busszal nem tenném meg az utat.

Elhiszem, hogy a metróval "kényelmesebb" a városban, de akkor ezek az embereknek a Ferenciek tere és a Keleti pu. az élettér? :D

2023. aug. 27. 21:46
 20/64 anonim ***** válasza:
26%

"Biztonságot jelent, főleg egy családos férfinél. A hányós gyerekkel sem taxizni sem tömegközlekedni sem biciklizni nem lehet az ügyeletre."

Nincs gyerekem, de ezen már gondolkoztam, hogy ilyenkor nem anyukának kellene a jogsi meg az autó? Nőként kérdezem.

Gyerek elhányja magát, anya telefonál apának, aki otthagyja a melót, megy haza, onnan a dokihoz. Anya meg addig csak a kezét tördelve toporog? Mi van, ha apa nem tudja csak úgy otthagyni a munkát?

2023. aug. 27. 21:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!