Az emberek miért ilyen szűk látókörüek?
Volt egy baleset debrecenben tegnap.
Facebookon egyedül a sofört hibáztatja mindenki,senki megnem emlitette volna hogy a lány zenét halgatot és napszemüveg is volt rajta,amik ott hevertek a helyszinen.
9
Azt is látod, hogy milyen messze állt meg? Szerintem észre sem vette a gyalogost. 50-ről sem 25 méter a féktáv. Ráadásul nem 50-nel kell megközelíteni. Nincs is miről beszélgetni... :(
#8 Nem ez volt a mondanivaló, nem is értem, hogy sikerült ezt kiragadni.
A lényeg, hogy az emberek már a hír alatt elkezdenek ítélkezni, és szakértőzni, hogy ki volt a hibás. "Mert ha hülye BMW, Mert a hülye kamion, mert a hülye hétvégi sofőr, mert a hülye útkezelő" stb. Nem a kommentelők dolga eldönteni, hogy ki a hibás a saját érzelmei alapján.
Írtak is róla egy jó cikket (Totalcar, vagy talán Vezess.hu), de már nem találom.
9
Azt ugye látod, hogy mennyire jól belátható környéken történt?
Aki itt nem vesz észre gyalogost, az ne vezessen. Vagy feküdjön le időben és vezetésre alkalmatlan állapotban ne üljön volánhoz.
Kis túlzással kilométerekre el lehet látni a járda irányába. 5:30-kor meg már nincsen sötét.
12
A kérdést nem véletlenül egészítette ki. A konkrét esetre gondolt. Ahol felesleges teóriákat gyártani arról, hogy volt-e napszemüveg rajta vagy csak a kezében volt, hallgatott-e zenét vagy éppen nem. Cd-t cserélt-e a sofőr vagy csak még nem ébredt fel.
A tény az, hogy elütötte egy nagyon jól belátható gyalogosátkelőhelyen, nem lassított, nem figyelt. Ha a médium olyan beteg, hogy kommentszekciót biztosít ilyen hírnél, akkor hadd mondja ki mindenki, hogy igen, a sofőr a hibás. Ez nem érzelmi alapon történik. Puszta tény.
Azért az adott médium a felelős, hogy ennek teret ad. Az, hogy a mai ember meg ilyen rossz indulatú, hogy kötelezőnek érzi rámutatni, ha végre nem ő a hibás valamiben, az egy szégyenteljes dolog. Ez szerintem messze nem szűk látókörűség. Ez puszta gonoszság és/vagy rosszindulat.
És, hogy miért ilyenek azok az emberek, akik kötelezőnek érzik rámutatni más gerendájára vagy szálkájára? Azért mert meg van a maguk hibákkal telirakott élete.
11-es
igen láttam milyen messze ált meg,akkor valóban a sofőr volt a hibásabb
15
1/10-es kép
Ne viccelj, hogy nem a gyalogátkelőn történt, jó?
Korlát van az út mentén az átkelőig végig... 10cm-rel a zebra mellett van az első jelölés. Vagy nem látod?
15
A ribortban a rendőr azt mondja, gyalogosátkelőhelyen gázoltak.
16
Köszönöm. Az a legnagyobb baj, hogy az emberek nehezen változtatnak az álláspontjukon, akkor is, ha már tudják, hogy hibás. Úgy érzik, akkor veszítenek. Ezért szűk látókörűek.
Az az igazság, hogy megleptél és örülök, hogy te valóban nem vagy az. További szép napokat!
#9:
Neked mi a sikítófrász bajod van a napszemüveggel? Nem láttál még napszemüveges embert nyáron vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!