Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény vallásúak, szerinte...

Keresztény vallásúak, szerintetek miért mondják rátok, hogy szűk látókörűek vagytok?

Figyelt kérdés
azért kérdezem mert szerintem is van alapja.engem keresztényként neveltek de pont azért nem érdekel már,mert nekem elég keveset tudott adni.(nem tudtam sehova sem fejlődi az élet megismerésében)egy keresztény vallásosnak,aki egyszer meg akart tériteni azt mondtam,hogy szűk látólörű(nem bunkón) fel volt háborodva,hogy már mások is mondták ezt neki de nem érti miért...
2010. máj. 1. 11:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%
Nem a keresztény vallással van a baj, hanem azzal, hogy sokan vannak, akik csak névleg keresztények, de nem a hitük / meggyőződésük szerint élnek. Jézus legfőbb vágya az, hogy a keresztények egyek legyenek. Ennek ellenére mégis mennyi különböző keresztény vallás és szekta van. Épp a tv- ben volt egy műsor, ahol egy katolikus pap kifejtette, hogy azért van ez a megosztás a keresztények között, mert mindegyik vallás vagy szektaalapító úgy vélte, hogy saját magának van igaza.
2010. máj. 1. 11:27
 2/11 anonim ***** válasza:
30%
A Vallásosok azért szűk látókörűek mert szajkózzák a vallásuk szövegét és nem törődnek a bebizonyított tudományos tényekkel olyanokkal amit egy csekély értelmű ember is megérthet.Pld azt mondja a vallásos hogy 6000 éve a semmiből teremtették a földet amikor százezer olyan bizonyíték van amiből egyértelmű hogy a lelet több tízezer több százezer éves.Minek van az emberi tudás ha csak szajkóznak egy bizonyíték nélküli feltételezést.
2010. máj. 1. 11:33
 3/11 anonim ***** válasza:
83%

azért mert van egy generáció, akinek kimaradt a vallás az életéből. Szerintem már igazán jó középiskolába/ egyetemre meg pláne úgy lehetett menni, ha ateista volt az ember. És oké hogy névleg ateista, meg otthon azért titokban olvasták a bibliát meg szabad európát hallgattak, de az igazi vallásos nevelés kimaradt az emberek életéből illtve felszínes maradt.

Így vallásosak ma, azok az emberek többnyire, akik egyébként sem világlátott, nyitott emberek. Hanem vallás nélkül is szűklátókörűek. Mert kérdezz egy bigott vallásostól egy általános műveltség körébe tartozó kérdést és rögtön ki is derül.

Mert szerintem egy igen művelt, intelligens ember ritkán bigott módon, szűklátókörűen vallásos. legalábbis a kettő üti egymást.

2010. máj. 1. 11:47
 4/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! én inkább ugy fogalmaznék Jézus vágya az volt,hogy szeressétek egymást(vallási hovatartozástól függetlenül)üzenete mindenkihez szólt aki nyitott rá....na mindegy.amugy sztem sincs semmi baj a keresztény vallással,akinek tetszik az vallja ezt,én azt nem szeretem ha vki.téríteni akar és nem fogja fel,hogy a vallására nem mindenki kíváncsi...többek között ezért is tartom őket szűk látókörünek.olyan szempontból is szűklátókörüek,hogy szinte minden témát a bibliára vezetnek vissza,minden gondolatuk abból táplálkozik.ez önmagában nem baj,mert ők döntik el mennyire akarják az ismereteiket kiterjeszteni vagy épp korlátozni a tapasztalásaikat.csakhát ez legyen a magánügyük.
2010. máj. 1. 12:07
 5/11 anonim ***** válasza:
62%

Nézdd meg:

[link]

[link]

[link]

2010. máj. 1. 12:17
 6/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a linkeket,de önállóan írt válaszokra lennék kíváncsi,ha nem baj.beleolvastam amugy.
2010. máj. 1. 12:52
 7/11 anonim ***** válasza:

"azért mert van egy generáció, akinek kimaradt a vallás az életéből."

Sztem ez nem igaz, az USA-ban nem maradt ki egy generáció, mégis ott is van ez a jelenség.

2010. máj. 1. 13:02
 8/11 anonim ***** válasza:

leginkább azért, véleményem szerint, mert egy vallásnak van egy meghatározott világképe, és más világképekkel találkozva, h ha azzal nem tud mit kezdeni, akkor védekezik,tehát szüklátokörünek hat.

egyszerübben fogalmazva, ha nincs átjárás,megértés a világnézetek között, akkor az szüklátokörünek hat.az ateisták ebben az esetben rosszabbak bármely vallásosnál szerintem, és általában a keleti vallások nyitottabbak,mint a nyugati monoteisták.

2010. máj. 1. 13:21
 9/11 anonim ***** válasza:

az a vallásos, aki meg akar téríteni, nem pedig csak felajánl egy jobb gondolkodásmódot, az nem igazi hívő.

és ezek igencsak szűk látókörűek, hamis illúziókat táplálnak, de talán képesek lennének felismerni a való igazságot, ha meghallgatnának egy ésszerű és racionális szemléletet.

üdv

25/F

2010. máj. 1. 20:15
 10/11 anonim ***** válasza:

az USÁban pedig van egy generáció illetve több (lásd legjobb példaként Bush elnököt) akinek kimaradt az életéből az oktatás. Most azt mondják átalakították a teljes rendszert, talán ez működni fog.

Ja és a térítéshez, anyukám 10 évig dolgozott a katolikus Egyházmegye konyháján, mint szakácsnő. Mivel ők főztek az atyáknak, így napi kapcsolatban volt atyákkal, papnövendékekkel, apácákkal. Ő nem vallásos egyáltalán, meg is mondta amikor jelentkezett az állásra. Azt mondták, nem gond, a katonaságnál is van "polgári alkalmazott". A tíz év alatt soha nem akarta senki megtéríteni, pedig mindenki tudta, hogy ateista, mert köszönni is Jó napot kívánokot köszönt és nem mondta, hogy dícsértessék. És megbecsült dolgozó volt. Amikor megromlott az egészségi állapota, azt mondta avezető, hogy átbeszéli a jogásszal, úgy történjen a felmondás, hogy anyukám a törvény szerint a legjobban járjon és így is lett.

2010. máj. 2. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!