Keresztény vallásúak, szerintetek miért mondják rátok, hogy szűk látókörűek vagytok?
azért mert van egy generáció, akinek kimaradt a vallás az életéből. Szerintem már igazán jó középiskolába/ egyetemre meg pláne úgy lehetett menni, ha ateista volt az ember. És oké hogy névleg ateista, meg otthon azért titokban olvasták a bibliát meg szabad európát hallgattak, de az igazi vallásos nevelés kimaradt az emberek életéből illtve felszínes maradt.
Így vallásosak ma, azok az emberek többnyire, akik egyébként sem világlátott, nyitott emberek. Hanem vallás nélkül is szűklátókörűek. Mert kérdezz egy bigott vallásostól egy általános műveltség körébe tartozó kérdést és rögtön ki is derül.
Mert szerintem egy igen művelt, intelligens ember ritkán bigott módon, szűklátókörűen vallásos. legalábbis a kettő üti egymást.
"azért mert van egy generáció, akinek kimaradt a vallás az életéből."
Sztem ez nem igaz, az USA-ban nem maradt ki egy generáció, mégis ott is van ez a jelenség.
leginkább azért, véleményem szerint, mert egy vallásnak van egy meghatározott világképe, és más világképekkel találkozva, h ha azzal nem tud mit kezdeni, akkor védekezik,tehát szüklátokörünek hat.
egyszerübben fogalmazva, ha nincs átjárás,megértés a világnézetek között, akkor az szüklátokörünek hat.az ateisták ebben az esetben rosszabbak bármely vallásosnál szerintem, és általában a keleti vallások nyitottabbak,mint a nyugati monoteisták.
az a vallásos, aki meg akar téríteni, nem pedig csak felajánl egy jobb gondolkodásmódot, az nem igazi hívő.
és ezek igencsak szűk látókörűek, hamis illúziókat táplálnak, de talán képesek lennének felismerni a való igazságot, ha meghallgatnának egy ésszerű és racionális szemléletet.
üdv
25/F
az USÁban pedig van egy generáció illetve több (lásd legjobb példaként Bush elnököt) akinek kimaradt az életéből az oktatás. Most azt mondják átalakították a teljes rendszert, talán ez működni fog.
Ja és a térítéshez, anyukám 10 évig dolgozott a katolikus Egyházmegye konyháján, mint szakácsnő. Mivel ők főztek az atyáknak, így napi kapcsolatban volt atyákkal, papnövendékekkel, apácákkal. Ő nem vallásos egyáltalán, meg is mondta amikor jelentkezett az állásra. Azt mondták, nem gond, a katonaságnál is van "polgári alkalmazott". A tíz év alatt soha nem akarta senki megtéríteni, pedig mindenki tudta, hogy ateista, mert köszönni is Jó napot kívánokot köszönt és nem mondta, hogy dícsértessék. És megbecsült dolgozó volt. Amikor megromlott az egészségi állapota, azt mondta avezető, hogy átbeszéli a jogásszal, úgy történjen a felmondás, hogy anyukám a törvény szerint a legjobban járjon és így is lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!