Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha valaki szép akkor azzal...

Ha valaki szép akkor azzal kedvesebbek az emberek?

Figyelt kérdés
Vagy mi lehet az oka, hogy mindenki kedves?

2023. aug. 4. 18:41
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
58%
Felszínes emberek, első benyomásra lehet.
2023. aug. 4. 18:47
 2/23 anonim ***** válasza:
73%
Igen, ez általában így van.A szép embereknek sokkal többet eltűrnek, megengednek.
2023. aug. 4. 18:47
 3/23 anonim ***** válasza:
95%
Általában igen, de azok, akik alapból jóindulatú emberek, ők a kevésbé szépekkel is.
2023. aug. 4. 18:59
 4/23 anonim ***** válasza:
75%

Nem tudom

Nem tartom magam nagyon helyesnek, mégis kedvesek mindig mindenhol velem...

2023. aug. 4. 18:59
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Átlagosan igen. Bizonyos szebb emberekkel, bizonyos helyen, bizonyos körülmények között, valakik, valamennyivel kedvesebbek. Ez nem mindig érzékelhető és nem is mindenkivel történik meg. Én például meglepődnék, ha akaratomon kívül, tudatalatt én is kedvesebb lennék szép emberekkel, mert úgy érzékelem, hogy nem teszek különbséget ilyen téren.
2023. aug. 4. 19:01
 6/23 anonim ***** válasza:
82%

Ez így van. Aki szimpatikus számodra, ahhoz tudat alatt is pozitív viselkedésmintákat társítasz. A szimpátia (pláne az első benyomás, bár ez nem annyira lényeges) pedig mindig a külső és a megjelenés alapján dől el.

Például van a munkahelyen 2 csaj. Mindkettő huszonéves. Az egyik szép, a másik kövér is, nem is jól öltözködik, ellenben mind a kettő kedves. Tehát emberileg egyikre sem lehet mondani semmit.

Soha nem hallottam a szép lányra bármi negatív jelzőt 1 kollégától sem, mindig pozitívan nyilvánultak meg róla.

Míg a másik lányra sokszor a semmiből is negatív jelzőt aggattak, minimum a külsejére. Pedig! Ez a lány tud 1 dolgot, amit az egész cégnél (ca. 60 fős) rajta kívül még 1 ember tud, és ha kérdezel odajön bármikor segíteni és tényleg kedves. Csak hát... Nem nyert a genetikai lottón.

De ennek nincs köze a felszínességhez amit az első válaszoló ír és túlzottan nem is csak az első benyomásra van ez így. Ez pszichológia. Ez ugyan olyan mint mikor mindenki azt mondja egy kisbabára hogy milyen aranyos, pedig mindenki tudja hogy amúgy ez hazugság, nem minden kisbaba szép, sőt, van amelyik kifejezetten ocsmány, csak nyilván nem illik azt mondani, hogy bocsi de ez a kisbaba ronda.

Ezt a példát csak azért hoztam, mert nyilván nem illik bántani senkit a külseje miatt, de mint már említettem ez pszichológia, akkor is kedvesebb leszel egy számodra vonzó vagy csak szimplán szép emberrel, ha te vagy a megtestesült csoda.

2023. aug. 4. 19:03
 7/23 anonim ***** válasza:
78%

Ha nem tetszik is, így van.

(Forgács József: A társas érintkezés pszichológiája)

2023. aug. 4. 19:50
 8/23 anonim ***** válasza:
74%

Így van, max az emberek nem érzékelik magukon.

Még az is létező jelenség hogy a jól kinéző bűnözők enyhébb büntetést kapnak, mint a csúnyák :D

2023. aug. 4. 20:02
 9/23 anonim ***** válasza:
83%

#6 Ha már felhoztad a szépséget és a kisbabákat.Emlékszem, olvastam egyszer egy olyan tanulmányt, ami azt taglalta, hogy már a csecsemők is külső alapján diszkriminálják az embereket.A kisbabák a szép emberekre kedvesen mosolyognak, ránevetnek, a csúnya emberekre pedig nem.Sőt, sokszor sírnak is, ha csúnya embereket látnak.

Tehát akire idegen babák a semmiből nevetgélnek, mosolyognak, az feltehetően azért van, mert szépnek tartják őt.Szóval ugyanez van a felnőtteknél is, csak sokkal kifinomultabb formában.

2023. aug. 4. 20:28
 10/23 anonim ***** válasza:
75%
#8 Olyannyira, hogy gyilkost is mentettek már fel emiatt.Ugye ez az USA-ban történt, ahol az esküdtszék(tehát átlag közemberek) dönt.Valami nagyon szép nő volt, aki megölte a férjét.
2023. aug. 4. 20:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!