Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A mai magyarok miért magyarkod...

A mai magyarok miért magyarkodnak,amikor úgyis genetikailag szlávok meg németek keveréke?

Figyelt kérdés
A honfoglaló mongol magyarokhoz szinte genetikailag semmi közünk nincs. Nekem például szlovák meg ukran felmenőim vannak, meg talán német is. Akkor most én mire magyarkodjak, azért mert ez a nyelv az anyanyelvem csak azért?
tegnap 16:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Max kultúra miatt lényeges a magyarság.. Meg hogy ez az anyanyelvünk, ezen értetjük meg magunkat a másikkal. Ez önmagában még nem magyarkodás.
tegnap 16:24
 2/13 anonim ***** válasza:
86%

Mert ez semmilyen szinten nem releváns. A honfoglaló magyarok megjelenése után még majdnem egy évezreden át nem is létezett a nemzetállamok fogalma. A Magyarország területén lakó, a magyar nyelvet, szokásokat, hitet magáévá tevő, a magyar uralkodó alattvalói voltak a magyarok, akárhonnan is jöttek ők maguk, vagy az őseik anno.

Ezeknek a magyaroknak a leszármazottai a mai magyarok.

tegnap 16:44
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Egészen addig nincs baj, amíg valaki nem gondolja felsőbbrendűnek magát csak azért, mert magyar.
tegnap 16:46
 4/13 anonim ***** válasza:
95%
Mert magyarok vagyunk, azért. Nem azért, mert kik voltak az őseink, hanem mert a közös múlt egy nemzetet képez.
tegnap 16:47
 5/13 anonim ***** válasza:
28%

Te nem tudsz magyarul.

Aki “magyarkodik”, az nem magyar, csak annak akar látszani.

Ha megélem, védem a saját kultúrámat, az természetes, normális.

Hogy jössz te ahhoz, hogy ezt számon kérd rajtam?!

tegnap 17:08
 6/13 anonim ***** válasza:

2-es!

Kevered a “nemzetállam” fogalmát!

Itt évtízezredek óta magyarok ( avarok, stb.) éltek.

Félművelt ember ártalmasabb, mintca műveletlen!

Ugye, ezt sem érted?

tegnap 17:10
 7/13 anonim ***** válasza:

4-es!

Kár beléjük! Nem értik. De sikerült egy jót magyargyalázkodni. Ettől van jó napjuk.

tegnap 17:12
 8/13 anonim ***** válasza:
A Tanulom magam csatornán lévő srác az egyik videójában nagyon jól kifejti ezt a témát: https://www.youtube.com/watch?v=OKsECE4ejmA
tegnap 17:26
 9/13 anonim ***** válasza:

Nevem szerint se magyar, se szláv, de még német se vagyok. Akkor hova menjek? Vissza Belgiumba ahol a népem nyelvét már alig beszélik?

Jó nekem itt. Ne küldj el!

Valamelyik, vagy mindegyik dédanyám mégis csak magyar lehetett.

tegnap 17:30
 10/13 anonim ***** válasza:
Itt mindenki kevert. Ha megnézitek az őseiteket max 3-4 generáción belül jönnek más nemzetek fiai, lányai. Színmagyar alig van az országban, belátható távolságban keveredések vannak.
tegnap 19:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!