Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért dolgoznak az emberek...

Miért dolgoznak az emberek egy házért?

Figyelt kérdés

Én 35 vagyok, azt látom, hogy a saját lakás(nem ház), belátható időn belül nem elérhető.

Mégis emberek hatalmas hiteleket vesznek fel, hogy mire megöregednek elmondhassák, hogy ők lakást birtokolnak.

Ráadásul rengeteget kell rá költeni.

Ez lenne az élet értelme?

Falakért dolgozni?

Amúgy is a legtöbb időt nem otthon töltik az emberek, hanem melóhelyen, még élvezni se tudják, öregként meg mennek panelbe, mert nem bírják gondozni.

Apám is állandóan azzal büszkélkedik ő mennyit dolgozott érte.

Közben nem élt semmit. .

Szerintem a lakás lényege, hogy legyen egy hely, ahová elvonulhatsz, de erre egy 2 szobás panel is elég.

Befektetésre jó az ingatlan, ami pénzt termel, de ezen kívül én nem látom értelmét, hogy ezért dolgozzon valaki 30 évet.

Van, aki hasonlóan látja?

2023. jún. 16. 16:54
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
86%
Neked van igazad, te csinálod jól. 35 évesen meg a szülőknél kell lakni, és ócsárolni, aki előbbre jutott. Azok úgyse dolgoztak meg érte, csak ölükbe hullott a szerencse. Amúgy is minek költik ingatlanra a pénzüket, ha a szüleiknél is lakhatnának. Idióta mind. Szerencsére te tudod a dörgést. Ügyes vagy.
2023. jún. 16. 22:38
 32/44 anonim ***** válasza:
79%

1. Nem kell albit fizetni.

2. Nem tehet ki senki,kivéve ha tartozás miatt elárverezik.

3. Azt engedsz be,akit akarsz. Nem jár a tulaj a nyakadra.

4. Ha meghalsz a gyerekeidnek lesz hol lakni.

5. Mert nem kell hallgatni a zajt a panelben.

2023. jún. 16. 22:50
 33/44 anonim ***** válasza:
100%
32-es vagyok. Nem nagy házra gondoltam. Szoba,konyha,zuhanyzó vidéken pl.
2023. jún. 16. 22:51
 34/44 A kérdező kommentje:

Ki ócsárolt bárkit?

Paranoiás vagy!

2023. jún. 16. 23:06
 35/44 anonim ***** válasza:
22%
A magyarok azért, mert sokuk azt gondolja, hogy "Mert az nekem jár".
2023. jún. 16. 23:33
 36/44 A kérdező kommentje:

Kicsit én is ezt érzem, láthatod ezt a fölényeskedő stílust némelyik kommentelőnél.

Jönnek a szokásos dolgokkal, hogy mamahotel, nem érsz semmit, bezzegén... stb.

Holott senki nem bírálta őket, én szimplán az okokat nem értem.

Ami felé halad a jövő, nem adok sokat és elfogják engedni a fiatalok nagy része ezt a birtoklási vágyat, mert nem reális.

Nálunk is kezd beérni lassan, ami nyugaton régóta van, az emberek kb 70%-a bérel, és ennek kb 50%-a nyugdíjra sem lesz lakástulaj.

Ez a fogyasztói társadalom, kapitalizmus, ahol egy szűk réteg birtokol.

A legértékesebb tárgyi birtok az ingatlan.

De azt látom, hogy az idősebb generáció még mindig nyomja a fiataloknak, hogy foggal-körömmel ház kell( még csak nem is lakás)

Húgom 25 éves, óvónő, 2 éve dolgozik.

Ebből lehetetlen.

2023. jún. 17. 00:58
 37/44 anonim ***** válasza:
100%

"Biztos nem jártál egyetemre"

De jártam, meg főiskolára is (El is végeztem), meg egy csomó egyéb tanfolyamra is.

De ettől még lehet haladni az élettel, nem börtön az egyetem.

Hogy miért fontos a saját ház/lakás a bérlettel szemben!?

Mert biztos(abb)!

A tévedéseid:

"arról nem is beszélve, hogy karban kell tartan"

A lakást is, és a hozzá tartozó közösből is ki kell venni a részed (közös kökltség) különben xart se fog érni a gettósódó lépcsőházban lévő beázó, hőszigeteletlen, korszerűtlen gépészetű lakásod (mindegy, hogy bérled, vagy a tied, mindekttőnek megvan a "varázsa".)

"Ha nem fizeted a törlesztőt is vár az utca"

Jelen pillanatomban a törlesztőm nincs 100ezer. A hasonló albérlet 150+.

"közüzemi tartozás"

A lakásban/albérletben sincs ingyen se a víz, se a villany, se a hideg/meleg.

Önigazolsát vársz?

2023. jún. 17. 01:18
 38/44 anonim ***** válasza:
100%
Sose értettem miért fáj valakinek ha a másik megdolgozik valamiért.
2023. jún. 17. 04:06
 39/44 anonim ***** válasza:
80%
Felénk az ilyet, mint a kérdező, úgy hívjuk, hogy bohóc. Megmosolyogjuk, legyintünk egyet, de nem foglalkozunk vele. Nem érdemes.
2023. jún. 17. 07:33
 40/44 anonim ***** válasza:
100%

Így van kérdező! Az a jó amit te csinálsz akkor! Ülsz otthon közel a 40-hez és szidsz mindenkit, akinek vannak céljai. Ezaz! Csak így tovább!

Minimum 10 éve dolgozhatsz, hogyhogy semmit nem sikerült gyűjtened, főleg, hogy otthon laksz? Vagy te mire költöd el azt a pénzt, amit más saját ingatlanra fordít? Miért nem bérelsz te is lakást, ha annyira istenítened ezt sokadik alkalommal? Ezekre miért nem adsz választ?

"Holott senki nem bírálta őket, én szimplán az okokat nem értem". Leírtuk az okokat ezerszer. Nem tudod értelmezni a kommenteket vagy mi bajod van? Úgyis csak azt hajtod, ami szerinted igaz. Szánalmas ember lehetsz.

2023. jún. 17. 10:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!