Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak nekem van az a benyomásom...

Csak nekem van az a benyomásom, hogy a tanultabb emberek lenézik azokat, akik valamilyen kétkezi szakmában dolgoznak?

Figyelt kérdés
2019. szept. 5. 23:31
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez inkább fordítva igaz.
2019. szept. 5. 23:36
 2/22 anonim ***** válasza:
20%
Igen lenezik, tisztelet a kivetelnek. Rokonomeknal arra kell felnezni, aki diplomas. A tobbieket lenezik. De kozben penzehes, kepmutato, gonosz emberek.
2019. szept. 5. 23:36
 3/22 anonim ***** válasza:
22%
Ja es illemet nem ismernek. Ugy latszik azt nem adnak a diplomahoz.
2019. szept. 5. 23:37
 4/22 anonim ***** válasza:
73%

Mivel vélhetően többet kellett hozzá tanulni, így nagyobb energiabefektetés kellett hozzá, nehezebb volt elérni, ezért többet ér mások szemében.

Szóval nem a kétkezi munkásokat nézik le, hanem a tanultabb embereket fel.

Kőműves szakmát megtanulni mennyi idő? 1-2 év? Sebészprofesszor lenni mennyi idő 10 év? Akkor vajon melyik ér többet az emberek szemében?

2019. szept. 5. 23:46
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Minden nap fel kell tenni ezt a kérdést? Szakmunkás vagyok , nem egy agysebész, de nem lehet általánosítani. Attól hogy valaki többet tanul, még nem kötelező lenéző bunkónak lennie és sokszor pont fordítva van, mint ahogy te is a kérdéseid alapján tanulatlannak tartod magad és a frusztrációd miatt szellemeket látsz.
2019. szept. 5. 23:49
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a pia szagú, "jó módorú" kétkezi munkásokat nézem le. A tisztességes, normális dolgozó emberekkel nincs bajom, teljesen mindegy mit dolgozik.
2019. szept. 5. 23:49
 7/22 anonim ***** válasza:
41%

Nem tudom mennyire számítok tanultak, érettségim meg 3 szakmám van ( legalábbis úgy számolom hivatásos sofőr, targoncás meg egy feor számú szakközépiskolai végzettség :laboros ) szóval ha tanult vagyok számotokra akkor elmondom , dolgoztam pár napot targoncásként, mert úgy éreztem az a szakma fogott meg, aztán a kollégáim meg úgy viselkedtek velem mint ha valami szemét mocsok lennék, mert én nekem több a fizum, aztán kitettek mint targoncás és lettem ott segédmunkás, meg takarító, ott meg naponta kaptam ,hogy " milyen h*lye vagyok ,hogy érettségivel takarítok " úgy beszéltek velem mint a kutyával , káromkodtak és én mindezt nem viszonoztam, soha egy rossz szó sem... aztán kirúgtak.. próbaidőn voltam.

De tegnap meg volt olyan ,hogy segédmunkás férfi próbált nekem bizonyítani, hogy neki milyen végzettsége van és próbálta meggyőzni magát előtte, holott én totál nem úgy viselkedtem mint egy hűbérúr... de van sok diplomás ismerősöm, ők pl. engem nem néznek le én meg nem nézek rájuk fel, mert mindenki hoz egy döntést, ők továbbtanultak én nem, és mielőtt valaki lekomcsizna, nem hiszek abba, hogy mindenki egyenlő, mert én kevesebbet érek mint ti, vagy bárki mert antiszociális vagyok.

21/F

2019. szept. 5. 23:57
 8/22 anonim ***** válasza:
85%

Én elég tanultnak tartom magam. Mondjuk sosem fogom megérteni, hogy miért hiszik azt sokan, hogy a lexikális tudás mellé intelligencia is társul. Azt sajnos nem lehet tanulni, az vagy van, vagy nincs.

Sosem néztem le senkit, pláne nem a kétkezi munkásokat.

Egy festő, burkoló, asztalos nálam kincset ér (főleg ha jó szakember), mert nagyon nehéz találni.

De jár hozzám heti 1x takarítani egy nyugdíjas hölgy, akit szintén nagy becsben tartok, mert nagyon sokat segít nekem és nagyon fontos az ő munkája is.

De a környezetemben sem ismerek olyanokat, akik lenéznének másokat...

2019. szept. 6. 00:44
 9/22 anonim ***** válasza:
74%

Az, hogy valaki parasztul viselkedik, nem iskolafuggo, csak a társadalmunkban előbb tolerálják a bunkó oltonyosoket, mintha egy munkás tesz bunkó megnyilvanulast (pl. más módokon udvariatlan/tiszteletlen egy nővel) .

Az pedig, hogy valaki tanult, nem jelenti, hogy intelligens, aki intelligens, az nem néz le másokat.

2019. szept. 6. 01:42
 10/22 anonim ***** válasza:
76%
Ez kölcsönös, ahogy megfigyeltem.
2019. szept. 6. 03:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!