Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért dolgoznak az emberek...

Miért dolgoznak az emberek egy házért?

Figyelt kérdés

Én 35 vagyok, azt látom, hogy a saját lakás(nem ház), belátható időn belül nem elérhető.

Mégis emberek hatalmas hiteleket vesznek fel, hogy mire megöregednek elmondhassák, hogy ők lakást birtokolnak.

Ráadásul rengeteget kell rá költeni.

Ez lenne az élet értelme?

Falakért dolgozni?

Amúgy is a legtöbb időt nem otthon töltik az emberek, hanem melóhelyen, még élvezni se tudják, öregként meg mennek panelbe, mert nem bírják gondozni.

Apám is állandóan azzal büszkélkedik ő mennyit dolgozott érte.

Közben nem élt semmit. .

Szerintem a lakás lényege, hogy legyen egy hely, ahová elvonulhatsz, de erre egy 2 szobás panel is elég.

Befektetésre jó az ingatlan, ami pénzt termel, de ezen kívül én nem látom értelmét, hogy ezért dolgozzon valaki 30 évet.

Van, aki hasonlóan látja?

2023. jún. 16. 16:54
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
89%

Ezt komolyan nem értem. Mindenki arra gyűjt amire szeretne. Nekem is minden vágyam egy szép kertes ház, de nekem is messze van az még. Kertes házban nőttem fel én is meg a párom is, ezt szoktuk meg mindketten, nem vágyunk panelba egyáltalán. Meg is bolondulnék, ha a felettem vagy a mellettem lévő lakásokból folyton hallanám a zajokat, dübörgést,beszélgetést.

Ha neked egy panel a vágyad, vagy albérlet, szíved joga. Ilyenekért leszólni másokat komolyan vicc.

Bírom gyakorin a nagy megmondóembereket.

Akkor te mire gyűjtesz, mi a vágyad? Lehet másnak meg az egy nagy baromság.

N

2023. jún. 16. 17:32
 12/44 anonim ***** válasza:
85%
És aki olyan dologért dolgozik, ami szerinted "belátható időn belül nem elérhető" az mind hülye és nem normális.
2023. jún. 16. 17:35
 13/44 A kérdező kommentje:

Én elfogadom a véleményedet.

Nekem az a véleményem jobb addig nyújtózkodni még a takaró ér.

Sok ember gyakorlatilag minden, másról lemond ezért, nem kevés hiteltörlesztők ezek.

A szüleim pl sosem nyaraltak, egy mozira sajnálták a pénzt, de a kerítés lefestése volt, hogy 50 ezerbe került, és olyan 5 évente nem árt, mert ha nem, akkor ronda.

2023. jún. 16. 17:38
 14/44 A kérdező kommentje:

Nem mondtam, hogy nem normális, de ha rövid távú céljaid nincsenek az felemészhet.

Beköltözöl egy házba, 30 évig jön a csekk.

És közben ez elromlik kint, az elromlik, arról nem is beszélve, hogy karban kell tartani, ami időigényes.

2023. jún. 16. 17:42
 15/44 anonim ***** válasza:
85%

#13: És ez téged miért zavar? Mindenki élje a saját életét. Én meg inkább majd veszek fel hitelt, hogy egyszer saját házam legyen, mint hogy valaki zsebét tömjem azzal, hogy albérletben lakok életem végig. Ki vagyok szolgáltatva neki, bármikor kirakhat, emelheti a lakbért.

Egyik ismerősömnek év elején az albérete hirtelen 50 ezerrel lett drágább. Valóban sokkal jobb így élni örökké. De továbbra is azt mondom, aki a házra teszi fel minden pénzét tegye! Aki utazik egész életében, tegye azt. Aki meg drága kocsikat vesz, költsön arra. Hála az égnek mindenki azt csinál amit csak akar.

2023. jún. 16. 17:46
 16/44 anonim ***** válasza:
86%
Ja és még egy kérdés: Te miért laksz családi házban ha annyira utálod? 35 évesen szerintem nyugodtan eldöntheted, hogy elmész panelba.
2023. jún. 16. 17:48
 17/44 anonim ***** válasza:
81%
Kedves egeszsegedre, ne dolgozz erte. Mikor berelsz, akkor a penz megy ki az ablakon, nincs semmid. Amellett, hogy semmi nem a te dontesed, izlesed az ingatlanban, mondjuk rakos leszel es hajlektalan. Nincs meg a megfelelo jovedelmed, var az utca.
2023. jún. 16. 17:48
 18/44 anonim ***** válasza:
73%
Nekem nem gond, ha valaki még itt tart. Felkel ugyanúgy a nap holnap.
2023. jún. 16. 17:51
 19/44 anonim ***** válasza:
71%

Egyedül a panel oké, de ha családod van.. mennyivel jobb kiülni a teraszra, kimenni a kertbe, ott nyugizni a nyári estéken. Kint meg lehet teríteni, ott lehet enni stb.

Óriási különbség az életérzésben, a mindennapokban.

Te 35 évesen talán még bulizni jársz, és csak aludni jársz haza, de ha kicsit érettebb leszel, családod lesz,már nem csak alvásra fogod használni az otthonodat.

2023. jún. 16. 19:08
 20/44 A kérdező kommentje:

Ha nem fizeted a törlesztőt is vár az utca, ha a tulajdonodban van, elveszítheted, közüzemi tartozás pl, ugyanúgy illúzió, hogy a tiéd.

Egyébként nem volt ezzel baj, régebben kiszámíthatóbb volt a jövő, szerényebb az élet, olcsón jutottál hozzá, mondjuk viszonylag rövid idő alatt.

Ma nem ez van, iszonyatosan drága, a bérek nem követik a drágulást, egyre jobban ez a jövő, csak sokan nem akarják elengedni és belebetegednek, akkor is kell.

2023. jún. 16. 19:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!