Miért dolgoznak az emberek egy házért?
Én 35 vagyok, azt látom, hogy a saját lakás(nem ház), belátható időn belül nem elérhető.
Mégis emberek hatalmas hiteleket vesznek fel, hogy mire megöregednek elmondhassák, hogy ők lakást birtokolnak.
Ráadásul rengeteget kell rá költeni.
Ez lenne az élet értelme?
Falakért dolgozni?
Amúgy is a legtöbb időt nem otthon töltik az emberek, hanem melóhelyen, még élvezni se tudják, öregként meg mennek panelbe, mert nem bírják gondozni.
Apám is állandóan azzal büszkélkedik ő mennyit dolgozott érte.
Közben nem élt semmit. .
Szerintem a lakás lényege, hogy legyen egy hely, ahová elvonulhatsz, de erre egy 2 szobás panel is elég.
Befektetésre jó az ingatlan, ami pénzt termel, de ezen kívül én nem látom értelmét, hogy ezért dolgozzon valaki 30 évet.
Van, aki hasonlóan látja?
Persze, ha család van, akkor kényelmesebb, ma még a családi házakat nem bérlik, nyugaton ez általános.
Bár én mindig is társasházakban éltem, elég szomorúnak tartom, hogy sokak szerint az az élet lényege, hogy óriási hangyabolyokban, betonrengetben tengesse az ember az életét...
Nézd, sosem voltam vidéki, de már 11 éves korom óta elvágyódom Budapestről (változó mértékben, most éppen nagyon). Utálom, hogy ott van a s@ggemben egy csomó ember, utálom, hogy heringként kell utaznom állandóan a tömegközlekedésen, utálom a dugókat, a betonrengeteget ... az online világ térnyerésével pedig akárhonnan végezhetem a munkámat.
Egyénfüggő szerintem, hogy kinek mi fontos...
F
Kár, hogy arra nem kapunk választ, hogy 35 évesen miért "küszködik" egy kertes házban, ha utálja. :(
Gondolom a szüleivel él, és irigy mindenkire aki halad.
"ma még a családi házakat nem bérlik, nyugaton ez általános"
Ja, csak nyugaton nem százezer forintnyi nyugdíjból élnek az emberek, ott jut a bérlésre pénz. Magyarországon, ha nyugdíjas korodig nem sikerült saját, hitelmentes ingatlanra szert tenned, akkor mehetsz az utcára, mert a nyugdíjad nem lesz elég a bérlésre meg a megélhetésre is!
Biztos nem jártál egyetemre, ezért sikerült ilyen fiatalon.
Sokan 25 évesen kezdenek dolgozni, 30 évesen jó ha önerő összejön és onnan 20 év minimum a futamidő egy panelre, családi ház ma segítség nélkül elérhetetlen ilyen fiatalon.
Van, akinek párja sincs, vagy szétmennek.
Egy házért nem szívesen maradnék egy rossz kapcsolatban.
Igen, ez nagy baj, hogy ekkorák a bérek, így családi házat luxus bérelni, bár még nyugaton így is drágábbak.
Pár éve még 30 milliból vidéki városban 4-5 panelt vettél, vagy szép családi házat.
Ma a családi házak inkább 50 milliónál kezdődnek.
Hitel sem kap mindenki, de ha kapnék se vennék ennyit a nyakamba, inkább nyugdíjmegtakarítás, nyilván, aki tudatos az nem az államra bízza.
Miért lényeges ez?
A kérdés nem erre irányul.
Miért, aki hitelt vesz fel hol élt az önerő megszerzéséig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!