Ki nem szeretne gyereket,és miért ?
Az egész életemben szenvedtem lelki nyavalyák miatt. (Terápiákra járok, kicsit segítenek is.) Ezt sem szeretném továbbadni, és nem is lenne türelmem egy gyermekhez, ezért ártanék neki.
Illetve szeretném, ha a fajtám velem kihalna, mivel az anyám is őrült, az ő szülei sem voltak komplettek.
De valójában, a beteg agyrészem szerint az lenne jó, ha a Földön egyáltalán nem élne egy ember sem, sőt az az első pár száz millió év volt az egyedül elfogadható, amíg minden lény csak fotoszintetizált és ragadozók sem voltak egyáltalán...
Na, hát ilyen a depresszió.
Van elég ember a Földön így is, hamarosan ez a civilizáció is bedől, és abban sok ártatlan gyermek is el fog pusztulni, iszonyú körülmények között, na hát ennek sem tennék ki plusz egy-két embert, hiszen megvédeni nem tudnám (te se) őket.
50f
Én még azt a kérdést tenném fel, hogy ebben a világban megéri egyáltalán?
Nem hiszem, de ez csak az én véleményem.
Hány gyerek nő fel hontalanul, keresve és helyét nem találva a nagy világban.
Meg véleményem (akinek nem inge) szerint sok felelőtlen szülő van.
1. Van egy örökletes betegségem, amit nem akarok továbbadni.
2. Gyerek nélkül is elég izgalmas és mozgalmas az életem. Egy gyerek ellehetetlenítené, hogy a magam kedve szerint éljem.
3. Nem akarnám kitenni a gyereket egy esetleges klímakatasztrófának.
4. Iszonyatos stresszt okoz az embereknek, hogy jól csinálják-e a gyereknevelést, meg mondjuk a gyerek egészsége miatt. Nekem ehhez nincs kedvem.
Én jelenleg nem szeretnék, mert úgy gondolom, hogy nem tudnék neki olyan életet biztosítani, amit megérdemelne. Mikor lesz saját házam, egy szerető, megbízható társam és stabil jövedelmünk, akkor szeretném, ha lenne.
Semmiképp sem szeretnék úgy az "életbe kényszeríteni" egy érző lényt, hogy szinte biztos, hogy szenvedés lesz az élete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!