Mit tennétek, ha egy barátotok vagy rokonotok megkérdezné, hogy milyen nevet szeretnétek majd adni a gyereketeknek, ha lesz, s neki előbb születik gyereke, és azt a nevet adja neki, amit ti szerettetek volna a gyereketeknek adni?
Én annyira nem igazán szeretem,ha egy családon (pl) belül sok ugyanolyan nevű személy van. Van pár név ami tetszik,de egyikhez sem ragaszkodom foggal körömmel. Ha valaki direkt (tudott róla H nekem az tetszik) vagy véletlen (nem tudott róla) ugyanazt a nevet választja,mint amit majd én adnék a gyerekemnek, biztos,hogy nem csapnék patáliát ilyen semmiség miatt, keresnek másik nevet.
Ha már meglenne a gyerek és úgy adna ugyanazt a nevet a sajatjatak,utólag már semmit nem tudnék tenni,elfogadnám zokszó nélkül. Egy nevet nem lehet lestoppolni, és van elég név amiből lehet válogatni.
"A párommal majd, közösen választunk nevet, ha arra kerül a sor, tehát ilyen helyzet, nem merülne fel."
Attól, hogy a pároddal közösen választotok nevet, miért ne merülne fel ilyen helyzet. Most vagy nem érted a kérdésem, vagy én fogalmaztam meg rosszul. Nyilván úgy értettem a kérdést, hogy amit ti a pároddal együtt kiválasztottatok, azt mondod el rokonnak/barátnak, és ő azt a nevet adja a saját gyerekének, aki előbb születik, mint a ti gyereketek. Remélem érthető így már.
És akkor mi van? Naponta születnek gyerekek, biztos kapja némelyik azt a nevet, amit mi választottunk.
Aki ilyenen fennakad, attól megkérdezném, hogy ha az óvodában ugyanaz lesz a neve egy másik gyereknek, akkor emiatt elviszik onnan a gyereküket? Ha az utcájukban egy másik gyereket ugyanígy hívnak, akkor elköltöznek onnan?
8-ra:
Kérdező, a semmiből csinálsz problémát. Kit érdekel, ha egy családi/baráti vendégeskedésen két gyerek figyel oda rád, ha azt mondod: "Réka, gyere ide!"
Más családokban meg apát és fiát hívják ugyanígy. De van, ahol vőt és apóst. Senki nem vág ettől eret magán, legalábbis jobb helyeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!