Nőtársaim! Milyen tapasztalatotok van az állásinterjúkkal kapcsolatban, ért hátrányos megkülönböztetés amiatt mert van gyereketek, vagy esetleg megkérdezték, hogy szeretnétek-e?
Most nyilván nem azokra gondolok akik már jó ideje egy cégnél dolgoznak és jó viszonyban vannak a főnökkel így nem jelentett problémát gyesről visszatérni.
Engem azért érdekel ez,mert nincs még gyerekem viszont szeretnék,de a munkahelyemen már azzal indítottak,hogy van-e gyerekem,ha nincs mikorra tervezném. Mondtam nem tudom még,friss a kapcsolatom. Mondta az interjút végző, hogy az jó,mert nem szeretik a gyerekes anyukákat mivel sok a nyűg velük. Egy állami cégről van szó.
Én még fiatal vagyok (23), eddig nem kérdezték sehol se azt hogy van-e, de azt sem hogy szeretnék-e.
De 11 órában dolgozom, szóval ide az anyukák nem is jelentkeznek.
Nekem minden interjún megkérdezték, hogy mi a családi állapotom és mikor tervezek szülni.
Mindig azt mondtam, hogy mostanában nem, majd sokára. Az meg a saját magányügyem, hogy igazából mit tervezek. Nem látnak a fejembe.
Más fajta kellemetlenség is ért. Volt olyan kis cég, ahol a főnök interjúztatott és konkrétan közölte, hogy az is a feladatom lenne, hogy őt szórakoztassam. Azt hittem, hogy poénkodik, röhögtem is rajta, aztán mondta, hogy nem vicc, ő arra gondolt, hogy "úgy" nagyon szívesen elszórakozna velem, mert mennyire tetszem neki és mennyire szimpatikus vagyok, és pont ilyen titkárnőre vágyik. Na, rögtön felálltam és gyorsan eljöttem. Ráadásul a világ végén volt valami telephely, akkor épp autóm sem volt, úgyhogy busz, aztán gyaloglás odáig. Vicces volt, de azért kicsit be is voltam rezelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!