Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, lehet jobban szeretni...

Szülők, lehet jobban szeretni az egyik gyereketeket?

Figyelt kérdés
Tudom ,sokan azt mondják, egyformán, de őszintén! Tényleg mindig így van? Mert pl nálunk totál nem érzem ezt, a testvéremet preferálják elég látványosan s ez fáj. Van kedvenc gyerek a családba máshol is? Akkor is írhatsz, ha te is így érzel, testvére(i)ddel szemben és a szüleid felé.

2022. dec. 11. 20:49
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
22%
Ha mindkét gyerek normális, problémamentes, akkor lehet őket egyformán szeretni.
2022. dec. 11. 20:57
 2/26 anonim ***** válasza:
82%
Mivel van rá bőven példa így lehet.
2022. dec. 11. 21:01
 3/26 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem lehet.
2022. dec. 11. 21:26
 4/26 A kérdező kommentje:
1, Mit értesz azalatt hogy normális? Pl ha valamiben más akkor már nem? Milyen jellegű probléma? Mert én azt tapasztalom, hogy ha valakinek már van valami hibája, vagy nem tesz meg valamit akkor már nem is szerethető. Mármint önmagárt sokszor nem is szeretik úgy a gyereket, aki, csak ha úgymond megfelel a szülői elvárásoknak, elképzelt ideálnak.
2022. dec. 11. 21:34
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

1: Miért, ha az egyik valamilyen szempontból "problémás", akkor ő már kevesebb szeretetet érdemel?

Ez amúgy is baromság. Sokszor van olyan, hogy egy szülő jobban kötődik az egyik gyerekhez (és fordítva, a gyerek is ahhoz a szülőhöz), mint a másikhoz, egyszerűen csak mert hasonló a természetük, jobban megtalálják az összhangot.

2022. dec. 11. 21:39
 6/26 anonim ***** válasza:
88%
Máshogy szeretem a gyerekeimet de azt gondolom mindkettőt ugyanannyira szeretem. Már ha van ilyen mérték.
2022. dec. 11. 21:44
 7/26 A kérdező kommentje:
5. Igen erre lennék kíváncsi, a jobban kötődés eredményezheti azt, hogy háttérbe szorul a másik gyerek? Emiatt lehet az, hogy az egyiknek szabad pl szinte bármit, kivételeznek vele, míg a másik a "rossz" akkor is, ha nem?
2022. dec. 11. 22:27
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a jobban kötődés azt eredményezi, hogy ő lesz a kedvenc, ne legyenek illúzióid. Nálunk is így van a húgommal és anyámmal, és a legtöbb ismerősömnél így van.
2022. dec. 11. 22:35
 9/26 anonim ***** válasza:
100%
bocs h belekerdezek, de ezt mint kérdező vagy, mint gyermek kérdezed?
2022. dec. 11. 22:56
 10/26 A kérdező kommentje:
Kérdező is vagyok meg olyanok gyereke aki átéli ezt
2022. dec. 11. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!