Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, lehet jobban szeretni...

Szülők, lehet jobban szeretni az egyik gyereketeket?

Figyelt kérdés
Tudom ,sokan azt mondják, egyformán, de őszintén! Tényleg mindig így van? Mert pl nálunk totál nem érzem ezt, a testvéremet preferálják elég látványosan s ez fáj. Van kedvenc gyerek a családba máshol is? Akkor is írhatsz, ha te is így érzel, testvére(i)ddel szemben és a szüleid felé.

2022. dec. 11. 20:49
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
68%

Problémamentes gyerek alatt azt értem, hogy pl. nem tiszteletlen a szüleivel, testvérével, egyéb családtagokkal, nem szolgáltatja ki magát, ha nem muszáj, tehát ha már nagyobb egy gyerek, csak még otthon lakik. Betartja a szabályokat, ha pl. az a szabály, hogy elmosogat maga után, házimunkát végez. Ha nem iszik, drogozik, ekkor is problémamentes.

Ha csak annyi a gond vele, hogy nem tanul, szórja a pénzét, ettől még lehet szeretni ugyanúgy, ez nem számít problémás esetnek. Saját magának ugyan problémát okoz az ilyen fiatal azzal, ha nem spórol, na de ez már az ő baja. Amíg nem drogozik, nem a szülőktől várná el, hogy fizessék a dolgait, addig nincs ezzel gond.

2022. dec. 11. 23:13
 12/26 A kérdező kommentje:
Épp ez az,11-es, nálunk ilyen szempontból a problémásabb pont az, akit jobban szeretnek.
2022. dec. 11. 23:15
 13/26 anonim ***** válasza:
31%

Ez bizony szülői hiba.

Én nem gondoltam volna, hogy vannak ilyen degenerált szülők is, akik a problámás gyereket jobban szeretik, jobban támogatják, amíg nem jártam erre az oldalra. Csak innen tudom nagy megdöbbenésemre, hogy ilyen beteg szülők egyáltalán léteznek...

2022. dec. 11. 23:18
 14/26 anonim ***** válasza:

Bocs, így akartam írni h szülő vagy vagy gyerek. Ha nincs gyereked azért nehéz abból a dimenziobol nézni ezt az egészet. Sajnálom, hogy úgy érzed hogy valakivel nálatok kiveteleznek. Nagyon igyekszem úgy csinálni a dolgainkat, hogy a gyerekeim majd ne erezzenek így de nehéz. Egyik gyerekem lány másik fiú, eleve annyira masok, hogy ami az egyiknél beválik az a.masiknal semmilyen eredményhez nem vezet.

Lehet ebből azt gondolná valamelyik gyerekem, hogy a másikkal kivetelezek vagy jobban szeretem, de nem erről van szó csak én, mint az anyjuk eppenseggel tudom, (vagyis remélem tudom) hogy melyiknek milyen módon tudom a tőlem telhető legjobbat legjobbat adni.

2022. dec. 11. 23:21
 15/26 A kérdező kommentje:
És el lehet érni valahogy hogy ugyanúgy szeressenek vagy ez nem változtatható és hiába próbálnék bármit is mondani nekik? Megérteni se értenek meg.
2022. dec. 11. 23:24
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Nemigen. Ha nem értik meg, holott neked lenne igazad a problámással szemben, akkor ez azt bizonyítja, hogy a szüleid nulla érzelmi intelligenciával rendelkeznek.
2022. dec. 11. 23:28
 17/26 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, én is problémás leszek inkább a szeretetért, de nem biztos hogy megéri nem? Máshonnan keresni elfogadást, aztán meg a rosszba meg olyan emberekkel keveredni mégse akarok.
2022. dec. 11. 23:30
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Tőleg nem fogadnának el deviáns viselkedést, mert már megszokták, hogy te jó vagy. Kirúgnának otthonról úgy, hogy a lábad se éri a földet. Míg a fasfej tesód kocsit kap meg ellátják minden földi jóval.
2022. dec. 11. 23:33
 19/26 A kérdező kommentje:
Hát ez az, úgy látszik akkor ez van el kell fogadni ezt :(
2022. dec. 11. 23:35
 20/26 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem Téged nem kevésbé szeretnek a szüleid, mint a testvéredet, csak lehet, hogy a problémásabb tesvéredre kénytelenek több figyelmet szentelni pusztán azért, hogy hátha megszünnek a problémák körülötte. A gyengébb, képességű, vagy a problémás gyerek sajnos több energiát felemészt a szülők részéről, de ez nem a szeretet hiánya feléd, persze érthető, ha ezt Te elhanyagolásnak érzed.
2022. dec. 12. 01:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!