Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, lehet jobban szeretni...

Szülők, lehet jobban szeretni az egyik gyereketeket?

Figyelt kérdés
Tudom ,sokan azt mondják, egyformán, de őszintén! Tényleg mindig így van? Mert pl nálunk totál nem érzem ezt, a testvéremet preferálják elég látványosan s ez fáj. Van kedvenc gyerek a családba máshol is? Akkor is írhatsz, ha te is így érzel, testvére(i)ddel szemben és a szüleid felé.

2022. dec. 11. 20:49
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
60%

Lehet, hogy egy ember egyféleképpen tud szeretni, viszont nem minden embernek ugyanazok az "igényei"

Tehát a szüleitek ugyanannyira szeretnek, csak téged máshogy kellene szeretni, mint ahogy ők tudnak.

2022. dec. 12. 06:49
 22/26 anonim ***** válasza:
73%

Persze, hogy lehet.

Aki mást mond, egyszerűen még magának is hazudik.

2022. dec. 12. 08:18
 23/26 anonim ***** válasza:
Éppen az a jellemző hogy a problémásabbat szeretik, jobban figyelnek rá. Hisz a másik magától is boldogul, nem okoz gondot.
2022. dec. 12. 09:18
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

2 gyerekem van, bár még nagyon kicsik, nincsenek is "készen", ami a személyiségüket illeti, csak pár alapvető vonás alakult ki. A nagyobb óvodás, félénk, mélyérzésű, szeretetéhes, imádnivaló kis csodabogár. A kisebbik még csak féléves baba, nyitott, derűs, mosolygós, imádnivaló kis boldogság. Nem azért ilyen, mert minden baba ilyen; a nagyobbam ennyi idősen mindenkitől félt, sírt, már megvolt benne a visszahúzódó természet, nem is sejti, milyen fantasztikusan szeretnivaló gyerek, milyen halálcuki. Nagyon mások, mégis egyformán szeretem őket, mindkettőjüket azért, amilyen. Mint 2 különböző, gyönyörű dísz a karácsonyfán, amik közül nem tudnék választani.

Persze a koruk miatt még nem nagyon találkoztam a személyiségük árnyoldalával. Még nem alakult ki az enyémtől nagyon eltérő értékrend, stílus, nincs rosszindulat, nagyképűség és hasonlók. Ha lenne egy jó fej, rendes gyerekem, meg egy olyan, aki emberileg szar alak, valószínűleg a normálisat jobban szeretném, ha őszinte akarok lenni.

Mint gyerek pedig azt mondom, anyánk valószínűleg ugyanannyira szeret minket a testvéremmel, de a tesómmal mindig közvetlenebb kapcsolatban volt (gondolom hasonlóbb a természetük, kommunikációjuk), és ezt úgy éltem meg, hogy engem nem igazán szeret. Pl. hozzá gyakran odament beszélgetni, nekem meg akkor is csak röviden válaszolt, ha néhanapján kérdeztem valamit; érdeklődni nem érdeklődött. Szidva, bántva viszont soha nem voltam, se szóban se máshogy, és nem is "bezzegelt" nekem a testvéremmel. A szimpla szeretetnyilvánítás (mondani, hogy "szeretlek", megdícsérni a másikat csak azért, amilyen, ölelés, puszi) nálunk nem volt szokás, pedig talán az ellensúlyozhatta volna az elhanyagoltság-érzésemet. Így viszont nem kaptam semmi pozitív visszajelzést, sem közvetlen sem közvetett módon (törődéssel), és egyszerűen csak azt éreztem, én nem vagyok fontos, nem kellek, tehát nem vagyok jó és nem szeretnek. Ahogy felnőve rágom a múltat, tanultam belőle valamit, de most, szülőként látom csak igazán, mennyire nehéz, bizonytalan talaj jól szeretni, úgy, hogy azt a másik is érezze. Minden jel arra mutat, hogy anyának velem csak nem sikerült, de valójában szeret.

2022. dec. 12. 10:15
 25/26 A kérdező kommentje:

Most olyan példákat mondok hogy pl ha beteg voltam konkrétan menjek el a háztól krónikus beteg hozzátartozómhoz addig. Nem szégyellem, de kint sírtam kocsiban 39 fokos lázzal, akkor jött be a covid halálfélelmem is volt és végül ők menekültek el rokonokhoz hisztizve tesómmal. Két hétig éjjel azt se tudtam hol vagyok, és ha bármi bajom lett volna hirtelen, nincs ki bevigyen kórházba. Ja amikor ők voltak covidosak, és nem otthon voltam épp, hívtak, menjek közéjük, nem kapom el úgyse, unatkoznak.

Másik: elvágódtam a fürdőbe, majdnem fejemet vertem be, erre anyám: "Css, halkabban ,majdnem aludtam"

itt egyvalaki irányítja a világot és ha védeném magam, mindig jön hogy hány év előnyöm van, mintha tehetnék róla, hogy előbb születtem? Meg el van intézve egy jól van na-val és nem látják hogy ez a sok apró dolog felgyűlt s már az epém odavan gyomorbajaim vannak. De azt is "beképzelem csak".

2022. dec. 12. 20:12
 26/26 A kérdező kommentje:
Vagy attól még szeretnek, csak elhanyagoltság érzés miatt van ez,? ahogy az utolsó írja s egyetértek ugyanígy vagyok. hogy soha egy dicséret semmi csak tesómnak?
2022. dec. 12. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!