Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Önbizalom hiány mitől alakul ki ?

Önbizalom hiány mitől alakul ki ?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 21. 22:52
 1/6 anonim ***** válasza:
93%
sok csalódás, gyerekkori megalázás, semmi nem jön össze, ingerszegény környezet, stb
2023. ápr. 21. 23:06
 2/6 anonim válasza:
88%

Kialakulhat gyerekkori trauma miatt. Ha azt éreztették veled, hogy nem vagy elég jó.

A social media is elveheti sokak önbizalmát, mivel ott mindenki a legjobb énjét osztja meg a világgal, ezáltal egy torz képet mutatnak másoknak.

Az önbizalomhiányt leküzdeni pszichológussal lehet.

Meg kell ismerned önmagad: mi érdekel igazán, miben vagy tehetséges, miben lelsz örömöt. Ha tisztában vagy önmagaddal, nem fog befolyásolni az, hogy mások mit gondolnak/mondanak rólad.

Akik próbálnak lehúzni másokat, azoknak a saját életük nincs rendben. Azt sugárzol magadból a világ felé, ami benned van. Ha valaki állandóan szid másokat, pletykálkodik, igazából utálja önmagát. Rengeteget segít, ha olyan emberekkel barátkozol, akik értékesnek tartanak és támogatnak.

2023. ápr. 21. 23:14
 3/6 anonim ***** válasza:
88%
Engem állandóan csesztettek otthon és általánosban, elhitették velem, hogy rossz vagyok, nálam ezért alakulhatott ki.
2023. ápr. 21. 23:28
 4/6 anonim ***** válasza:
80%

Engem általánosban baxtattak azert lettem az

Ráadásul sub hajlamom is lett

2023. ápr. 21. 23:33
 5/6 anonim ***** válasza:
77%
Engem is sokat piszkáltak suliban, valószínűleg azért volt úgy mindenben önbizalomhiányom. Aztán ebből kinőttem, de most meg jött az hogy az ismerkedéshez nem vagyok elég bátor, azt én arra vezetem vissza hogy tinikent kimaradt, nem tanultam meg, most meg huszonévesen már nagyon le vagyok maradva a kortársaimtól, tinikkel meg nem akarok kezdeni.
2023. ápr. 22. 09:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Engem piszkáltak a suliban aztán meg otthon is. Totális idegroncs lettem felnőttkoromra.
2023. ápr. 23. 15:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!