Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Azt hogy kell csinálni hogy...

Azt hogy kell csinálni hogy "legyek nyitottabb" és "nyissak az emberek felé"? Pszichológus tanácsolja de ő se mondta meg hogy kell ezt csinálni egyáltalán mit jelentenek ezek?

Figyelt kérdés

Meg aztán a "nyitás" kétoldalú. Én akarhatok nyitni ha az aki felé nyitni akarok, nem akar felém....

nem hinném hogy ez CSAK rajtam múlik.

2023. ápr. 3. 08:17
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
44%
Hát szerintem sürgősen keress egy másik szakembert. A pszichológus nem azért van, hogy ilyen Szabó Péter bölcsességekkel fárasszon téged, aztán várja a csodát. Ennél már csak az lett volna jobb ha közli, hogy "mosolyogj, és a világ visszamosolyog!" A pszichológusnak az a dolga, hogy addig nyaggasson, amíg fel nem tárul a probléma oka (jelen esetben hogy miért vagy zárkózott, és utálattal + előítéletekkel teli, illetve én látok itt szociális szorongást is). Majd ha tudja mi a baj, akkor alkalmazza a szerinte legoptimálisabb módszert, és feladatokkal, beszélgetésekkel, ha kell pdzichiéteres kezelést (gyógyszereket) bevonva vezet téged a gyógyulás útján. Sajnos ezt eredményezi az, hogy iszonyatosan felhígult a pszichológia szakma, bőven praktizálnak olyanok is, akik azt sem tudják mit csinálnak.
2023. ápr. 3. 09:19
 22/50 A kérdező kommentje:

" nem vagy ám jobb senkinél, "

bőven vannak akiknél jobb vagyok (na meg olyanok akiknél rosszabb).

Sose értettem ezt a szar dumát. nem vagy jobb senkinél? hát dehogynem. rengeteg embernél jobb vagyok. na meg sok olyan akinél rosszabb.

olyan mintha azt mondanád hogy van 10 millióm és nem vagyok gazdagabb senkinél. Hát dehogynem. rengeteg embernél vagyok gazdagabb. Na meg rengeteg embernél szegényebb.

evidens.

2023. ápr. 3. 09:19
 23/50 anonim ***** válasza:
83%

"És vajon ők is vágynak arra hogy megismerjenek engem? mert ez ugyebár egy oda vissza dolog"

. Honnan a f*szból tudjam? Nyilván, ha így állsz hozzájuk, ahogy fentebb kifejtetted, akkor nem.

De ha nem válaszra vagy kíváncs, csak hogy megtöltsük a tarisznyádat újabb kifogásokkal, akkor arra is jön majd biztosan válasz, amire majd úgy reagálsz, hogy "na, végre Te érted, miről beszélek". Más kérdés, hogy a fentiek fényében tök felesleges pszichológushoz járnod, mivel Te változni nem akarsz, neked így jó. De főleg azért felesleges, mert a kérdéseidet nem neki teszed fel.

2023. ápr. 3. 09:21
 24/50 anonim ***** válasza:
78%
A nyitás azt jelenti, hogy elkezded kedvelni a másikat, vagy adsz neki lehetőséget, hogy bemutatkozzon e célból. Nem csak rajtad múlik, így ha a másik nem ad esélyt egy idő után nem kell erőltetni a kapcsolatot.
2023. ápr. 3. 09:27
 25/50 A kérdező kommentje:

", hogy elkezded kedvelni a másikat, vagy adsz neki lehetőséget, hogy bemutatkozzon e célból."

Hát ugye kedvelni senki se lehet parancsszóra. vagy megy alapból vagy sehogy.

"vagy adsz neki lehetőséget, "

sorba állnak nálam hogy lehetőséget adjak nekik. az utca végéig áll a sor.

2023. ápr. 3. 09:33
 26/50 anonim ***** válasza:
73%

Elég mély sebek vannak benned, akár évekig is eltarthat a terápia, hogy a megfelelő helyre integrálódjon a dühöd és kicsatornázzátok a traumákat.

Csak járj tovább, ha úgy érzed, ez a pszichológus nem segít, csak roszabbul vagy, akkor keress másikat.

2023. ápr. 3. 09:36
 27/50 anonim ***** válasza:
100%

25

Nem, ez nem így van. Néha kaphatjuk magunkat azon, hogy kényszeresen negatívan gondolkodunk másokról pedig nem feltétlenül van igazunk, csak sose ültünk le, hogy érdemben gondolkozzunk a másik emberről.

"sorba állnak nálam hogy lehetőséget adjak nekik. az utca végéig áll a sor."

És? Akkor rajtuk már nem múlik, vagy nem értem mi a problémád.

A stílusod alapján én biztos nem állnék be abba a sorba, bocsi, de őrülten beképzeltnek tűnsz.

2023. ápr. 3. 09:40
 28/50 A kérdező kommentje:

"sorba állnak nálam hogy lehetőséget adjak nekik. az utca végéig áll a sor."

És? Akkor rajtuk már nem múlik, vagy nem értem mi a problémád."

Irónia és szarkazmus ismeretlen fogalmak ahogy látom.

2023. ápr. 3. 09:47
 29/50 anonim ***** válasza:
87%
Ez a hozzászólásod is csak azt erősíti, hogy jó beképzelt lehetsz. Nem csoda, ha mások nem keresik a társaságod.
2023. ápr. 3. 09:56
 30/50 anonim ***** válasza:
100%

Hol vagy? És gondolom, nem minden egyes ember olyan szar alak. De ha mindenkitől elzárkózol, akkor tényleg senkit nem lesz alkalmad megismerni, hogy meglásd bennük a pozitívat is. Plusz ha belőled süt ez az érzés, akkor nem csoda, ha veled nem is hú de szuperek.

De ez nem csak az ottani társaságra vonatkozik, ez mindenre érvényes: nyitsz új élmények felé? Új hobbi, új közösségek, új kultúrák stb. felé? Csak mert ha mindent leírsz ilyen egyszerűen, akkor magadat zárod ki a világból, csökkennek, egysíkúbbak lesznek az ingerek, és ezáltal egyre kisebb lesz a tűréshatár.

Először csak idegenkedsz, ellenszenves lesznek dolgok, aztán fokozódik ez szépen, simán eljuthatsz majd jó kis pánikbetegséghez is, ahol már a legkisebb kis elkerülhetetlen inger miatt is teljesen ki vagy, és már csak a minimális dolgokat leszel képes megtenni. Az ilyennek nem kellemes az élete, és vele lenni pláne nem kellemes.

Tehát igenis edzeni kellene magad, feszegetni a komfortzónád, oldani a szorongást.

2023. ápr. 3. 10:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!