Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szorongás, depresszió ellen...

Szorongás, depresszió ellen mit lehet tenni? Pszichológuson kívül

Figyelt kérdés
2023. márc. 28. 20:50
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
23%
Egy sör
2023. márc. 28. 20:52
 2/23 anonim ***** válasza:
19%
Tarsasági élet.
2023. márc. 28. 20:59
 3/23 anonim ***** válasza:
21%
Két sör
2023. márc. 28. 21:06
 4/23 anonim ***** válasza:
77%

Teljes őszinteség önmagad előtt. Mik az érzések, mi motivál, mi blokkol. Pontosan mi a félelem oka. Lehet-e rajta egyedül segíteni? Ha nem, lehet-e rajta mással együtt segíteni?

Lehet-e az ok kiégés, pihenés, leállás hiánya egyszerűen?

Van-e dolgod egyáltalán azzal, amiért szorongsz?

Meditáció, relaxáció, szakkönyvek, videók a témában.

Ne hagyd ki a szakembert, ha nem megy egyedül, vagy rosszabbodik.

Tudatmódosítószereket hanyagold!!! Alkoholt, más szert ne! A szorongásra lehet legjobban fogyasztani, és megoldás nélkül pikk-pakk még rosszabb helyzetbe kerülni.

2023. márc. 28. 21:08
 5/23 anonim ***** válasza:
65%

sport!

kezdésnek akár egy laza kocogás 2 naponta 15-20 perc

2023. márc. 28. 21:10
 6/23 anonim ***** válasza:
42%

Nekem az működött, hogy egyszerűen nem hagytam magamnak.

Most lesz itt, aki meg fogja magyarázni, hogy hülye vagyok és nincs igazam, meg hogy ez nem ilyen egyszerű, meg stb.

Szóval én csak magamról beszélek. Egyszerűen olyan helyzetekbe kellett hoznom magam, ahol nem volt mese.

Csináltam egy ideig azt, amit sokan mondanak, hogy kis lépések, meg juhé, ma is ittam vizet, meg self care meg hasonlók. Tudod, amit sokan csinálnak social media felületeken, hogy dícsérd meg magad, mert kikeltél az ágyból, meg dícsérd meg magad, mert felöltöztél.

Nekem ezektől csak simán stagnált az állapotom, semmit nem javult. De tényleg semmit. De hát el tudtam mondani, hogy megint tettem valamit, szóval biztos jó.

Szorongtam sokáig a vezetés miatt. Muszáj voltam hozzászokni, Elsőre baromi szar volt. Mostmár okés.

Rühelltem a tömeget és zajt. Mostanra hozzászoktattam magam a koncertekhez, tesómmal megyünk a Guns'n'Rosesra nyáron.

Paráztat ha idegen nyelven kell beszélnem és a tanórai hangulat (kivéve az angol), ha feladatokat kell megoldanom, szöveget felolvasnom. Hétvégente nyelvórákat veszek.

2023. márc. 28. 21:17
 7/23 anonim ***** válasza:
41%
Eddig mit tettél ellene?
2023. márc. 28. 21:22
 8/23 anonim ***** válasza:
45%
Meditáció. A pszichológus nem egy tevés. A pszichológushoz járás és a segítségét komoly elfogadás már egy tevés.
2023. márc. 28. 22:45
 9/23 anonim ***** válasza:
43%
Belekényszeríted magad helyzetekbe amik kizökkentenek.
2023. márc. 28. 23:34
 10/23 anonim ***** válasza:
45%

Pszichoterápia.

Azért vannak itt megfejtések bőven, az alkoholtól kezdve a "leszarom"ig:D

A szorongás egy pszichés betegség. A depresszió is, de az tényleg lehet csak időszakos, a szorongás viszont keény cucc, nem fog elmúlni oki kezelés nélkül, max elkerülő stratégiákat fejlesztesz ki. Azaz megtanulsz együttélni az állandó szorongással. Hát az meg nem élet, ha azt is nézzük, hogy lehet nélküle is élni.

Szóval pszichoterápia. Persze ott rendesen oda kell tenned magad és dolgoznod kell rajta. Nem egyszerű, nem gyors és nem fájdalommentes, viszont tényleges megoldás, nem csak a tünetek enyhítése.

2023. márc. 28. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!