Szorongás, depresszió ellen mit lehet tenni? Pszichológuson kívül
A futás kikapcsol az igaz, de nem fog segíteni a szorongásodon, sajnos.
A szorongás lelki eredetű, lényegében felerősödött félelmet jelent pontosan a szorongás. A szorongásról érdemes még tudni, hogy nincs valódi oka, nem lehet tudni mi az oka. Valószínűleg érzed is. (Heves szívverés, nehéz légvétel, remegés, bizonytalanság…) hasonló tünetek jelennek meg, mint egy pánikrohamnál, de nem csak fizikai tüneteket érzel, hanem egy lelki nyomást; nevezetesen “nincs valami rendben” érzése.
Nagyon nehéz ilyenkor tudatosan cselekedni ezért sem értem az előttem hozzászólokat, mert sokszor a szorongás megbénítja az embert.
Ha sikerül tudatosan észrevenned hogy szorongasz és tudsz cselekedni, akkor azt javaslom első körben próbálj meg enni. Az ételed legyen zöldség, párolva lehetőség szerint, finoman fűszerezve, szépen találva. Legyen meleg. Közben ne igyál. ( a bélrendszerben található a legközvetlenebb kapcsolat az idegrendszerünkkel, ezért van ha csokoládét eszünk, az valószínűleg kedvező hormonokat és enzimeket fog felszabadítani a szervezetünkben, ami jótékonyan hat vissza az idegrendszerre.)
Remélem tudtam segítni és tudod majd alkalmazni.
Esetleg írj egy visszajelzést, ha van kedved és időd.
Szép estét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!