Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Bizonyos emberek miért maradna...

Bizonyos emberek miért maradnak bent a komfortzónájukban, ha tudják, hogy változtatni kellene, mert nem elégedettek az életükkel?

Figyelt kérdés
2023. márc. 8. 07:44
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Még valami: én az életet úgy tekintem, mint egy játékot, ahol tapasztalati pontokat lehet szerezni, és nekem kell rájönni a megoldásra, taktikázni kell. Pont ettől izgalmas a nagybetűs ÉLET.

Bár néha olyan, mintha egy slice of life anime főhőse lennék xD

2023. márc. 9. 09:41
 22/23 anonim ***** válasza:

"Az, hogy mennyire leszel sikeres az életben, már a magzati fejlődés során eldől úgy 90%-ban. Onnan nagyjából se fel, se le."

Az a gond, hogy mint mindenben, ebben is tipikusan két szélsőséges narratíva uralkodik. Az egyik azt mondja, hogy bárkiből lehet bármi, a másik azt, hogy minden eleve meghatározott - ezt vallod te. Kontrollcsoport híján nem lehet ezeket összevetni egymással, de szerintem mindekttő tévedés.

Én nem félúton vagyok, inkább úgy mondanám, egy harmadik utat képviselek. Szerintem senki sem tud túllépni a lehetőségein, igazából mindenki sodródik. Ugyanakkor szerintem ebben a környezetnek még nagyobb szerepe van, mint bármilyen genetikának.

Szóval szerintem is tévút azért okolni valakit, mert olyan amilyen. Mindenkinek dob az élet egy lapkiosztást, és abból próbál valamit megjátszani az asztalnál. Azzal ugyanakkor nem értek egyet, hogy minden lapot megkapunk a születéskor. Valójában nagyon sok lapot osztanak menet közben, és játszani sem mindegy, hogy kitől tanulunk meg.

2023. márc. 10. 13:44
 23/23 Alain Delon ***** válasza:
51%
Mert lusták.
2023. márc. 15. 09:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!