Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyes emberek miért lesznek...

Egyes emberek miért lesznek boldogabbak pusztán attól, hogy birtokolnak?

Figyelt kérdés

Több idős rokonomról is kiderül, hogy ugyan úgy élnek, mintha nem lenne miből (semmit nem vesznek, sehova nem mennek, télen a hideg szobában fagyoskodnak), hogy egész csinos vagyonnal rendelkeznek, amiből életük végéig jól élhetnének. A válaszuk az, hogy nem akarják elkölteni azt, amit évek alatt összeszedtek.

Megint mások 2 főre építenek egy 200+ nm-es házat, amiből végül a felét nem használják.

Megint másoknak 3 autójuk van, holott az esetek 99%-ban egyet használnak csak közülük.

És még sorolhatnám.

Amit nem értek: ezeknek az embereknek maga a birtoklás okoz örömöt? Mi lehet ennek a pszihológiája?

tegnapelőtt 22:45
 1/10 anonim ***** válasza:
55%
Nem tudom, de én örülnék egy 60nm-es háznak is, mégsem tudom megvalósítani. Nyugodtan megszánhatna az ilyen ember vele. 😅
tegnapelőtt 22:48
 2/10 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem ezek ilyen hülye ötletek. Aztán meg már az van.
tegnapelőtt 23:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki különböző, és mindenkinek van valami hülyesége...

Én ismerek olyan pasit, aki elvált, az exével közös ingatlant eladták, most meg él egy albérletben, mert a pénzből vett egy új Jaguárt 😀

Valószínűnek tartom, hogy az ésszerűtlen (mondhatni ostoba) pénzügyi döntések mögött általában valami pszichológiai ok lehet (ki mire vágyott fiatalként, minek a hiánya volt esetleg trauma gyerekként, valakit miért irigyeltek anno a szülei, ami rá is átragadt észrevétlenül stb.).

Ide tartoznak azok is, akiket az nyugtat meg, hogy PÉNZÜK van, amit nem költenek semmire.

És persze ott vannak, akiknek nincs igazi okuk az eszetlen döntésekre, csak nem gondolkoznak, valami megtetszik, és már bele is ugranak.

tegnap 01:18
 4/10 anonim ***** válasza:
Egy csomóan gyűjtenek és átadják a vagyon a gyerekeiknek,hogy azoknak is jó legyen,ez teljesen normális.Ez nem pszichológia,hanem lehet hogy ők is örököltek,vagy jól megy a vállalkozásuk,stb.,a 200 nm-es ház lehet befektetés is,ki lehet adni,meg ilyenek.Aki ilyen az nem fogja elcseszni a vagyonát,hanem ésszerően él.A hideg szobában való élet az mondjuk valami pszichés probléma,illetve beteges smucigság.
tegnap 07:04
 5/10 anonim ***** válasza:

Egy ismerősöm ilyen. Ha ránézel, azt hinnéd hogy csöves. A ruháit is csak esővízben mossa. Nem fürdik, csak nyáron a meleg esővízben/kútvízben stb

Extrém fukar. Van 2 panel lakása, egy kertes ház, és kb 20m forintja.

Van egy gyereke akivel sosem foglalkozott. Egyszer kért tőle a gyerek KÖLCSÖN hazvásárláshoz 500.000et, de nem adott neki. Nem is látta az unokáit se soha.

Nem tudja megmondani minek gyűjtöget, miért ilyen fukar. Néha bevágja hogy a fiának gyűjt, de b+ nem is ismeri. Ha tényleg érdekelné akkor most foglalkozna vele.

Szerintem ez egy betegség.

tegnap 07:15
 6/10 anonim ***** válasza:

A kifejtésben leírt idősek az is lehet, hogy azért tartogatják a pénzt, mert attól tartanak, hogy történik valami, ami miatt komolyan a tartalékokhoz kell majd nyúlniuk. Így ez egyfajta biztosíték, mert fel vannak készülve a rosszra is.

Az építkezés, ekkora alapterületű háznál, és indokolatlan mennyiségű autónál lehet, hogy egyfajta státusz miatt történt, vagy kifelé azt szeretnék mutatni, ők ezt megtehetik és meg is teszik. Vagy nem reálisan mérték fel a helyzetet, vagy nem gondolták végig a dolgokat teljesen, vagy ez okozott nekik örömet. Vagy lehet, hogy gyerekkori álmot valósítanak meg általuk.

tegnap 11:10
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is boldog lennék ha birtokolnék jó limuzint vagy audit, tetoválást, saját házat...és nem kéne dolgoznom csak dőlne a pénz és egy olyan helyen laknék ahol mindig 30 fok van.
tegnap 11:11
 8/10 anonim ***** válasza:

"Én meg azt mondom, hogyha van elég pénzed,

Ne csak nézzed, használd és érezd,

Érezd, mert ha csak rajt ülsz nem sokra mész

Figyeld mit okoz a forró, ropogós pénz!"

(Sub Bass Monster)

"Én meg azt mondom, hogyha van elég pénzed,

Ne csak nézzed, használd és érezd,

Érezd, mert ha csak rajt ülsz nem sokra mész

Figyeld mit okoz a forró, ropogós pénz!"

(Sub Bass Monster)

https://www.youtube.com/watch?v=G6B_0NBq2KQ

tegnap 13:56
 9/10 anonim ***** válasza:

Az ismerősöm a napokban vett valami új tárgyat a régi szar helyett.

Mondom neki miért nem az újat használod, miért ezt a törött, megsárgult szart? Jó lesz az még tartalékba - ez volt a válasz!

Igénytelenek az emberek!

Nem merik használni a dolgokat, főleg a szebbet, jobbat!

tegnap 13:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Talán, mert örömhormont termel ezáltal, vagy örül annak, hogy bíz' neki megvan, de a másiknak nem.
tegnap 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!