A lusta emberek általában boldogabbak?
Azért gondolom ezt, mert aki kevésbé törekvő, az általában nem is stresszel olyan sokat azon, hogy most sikerül neki valami vagy nem. Akik nagyon hajtanak, azok úgy mindig izgulnak, hogy ilyen-olyan darabjai összeállnak-e a dolgoknak, amivel elérhetnék a sikert és fejben örökké két lépéssel tovább kell gondolkodjanak.
Nekem még a matektanárom mondta suliban, hogy egy boldog, lusta ember leszek és végülis valamilyen szinten igaza volt. Elvégeztem az egyetemet és mondhatni van is egy egész jól fizető állásom, de így nem törekszem arra, hogy kitűnjek a többi közül vagy hogy vezető legyek. Persze a munkában megcsinálom, amit kell, csak nem vagyok proaktív, ahogy most divatos szóval mondják a cégeknél. Nekem így a kényelmes, attól haladok a céljaimmal (saját lakás, autó, utazások, stb) csak lehet lassabban, mint amennyi potenciál lenne bennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!