Miért mondják sokan ismerőseim között, hogy a súlyfelesleges emberek sokkal boldogabbak? De hát ők a szívüket, meg minden testrészüket tönkreteszik azzal,hogy kövérek. Vagy én gondolom rosszul?
Erről csak ez jutott eszembe....
Szamár: Mi van veled Shrek? Mi bajod az egész világgal?
Shrek: Nézd nem nekem van bajom, világos? Hanem az egész világnak van baja velem. Az emberek meglátnak és egyből ááá segítség! Futás! Egy buta csúf ogre.
Megítélnek pedig nem is ismernek.
Én mint kövér nő, boldog vagyok, élvezem az életem és elfogadok másokat.
Mások, ahelyett , hogy így állnának dolgokhoz/ hozzám/ kövér emberekhez, csak kritizálnak, megítélnek stb .
Ennyi... :)
Attól is függ, mit tartanak kövérnek. Van, aki már azt is lekövérezi, aki pár kilóval több az átlagosnál, vagy azt, aki nem úgy néz ki, mint a férfimagazinok címlapjain szereplő agyonretusált modellek. Vagy magát tartja kövérnek, ha nem úgy néz ki. Nem sokkal jobb a túlsúlynál, ha valaki állandóan azon problémázik, hogy jajj felszaladt egy kiló. Mondjuk erről az a belénk sulykolt káros nézet tehet, hogy légy minél vékonyabb, mert csak akkor érsz valamit emebként.
Más, ha valaki tényleg nagyon túlsúlyos, bár itt is megjegyezném, hogy vannak, aki valóban egészségügyi- vagy hormonproblémák miatt híznak el. Épp ezért nem helyes rögtön ítélkezni, ha látsz egy kövér embert, mert nem tudhatod, mi áll a súlyfeleslege mögött.
Aki meg egyszerűen azért kövér, mert sokat zabál és az egészséges életmóddal sem törődik, arról azt mondom, az ő dolga, ha lesz@rja a saját egészségét. Ha jól érzi magát úgy, az is legyen az ő dolga.
Az önmagában nem igénytelenség, ha valakit nem érdekel, mások mit gondolnak róla. Engem sem szokott érdekelni, hogy egy random idegen vagy a harmadik szomszéd milyen véleménnyel van a kinézetemről, a a tevékenységeimről, az életemről stb.
Nézd az ember testsúlya nem áll egyenes arányban az egészségével.
Egyrészt van a genetikai hozott anyag, mindenkinek picit máshol van az az egyensúly, amiben a test szeret lenni (azaz az az alkat ami normál mozgás és táplálékbevitel mellett neki úgy alapból van).
Ezt nem tudod, hogy kinek mi, van akinek a kő kemény diétával tartott élete legalacsonyabb súlya egy másik embernek ugyanaz pont a legmagasabb életében.
Másrészt az, hogy valakin van X kiló háj, még nem jelenti azt, hogy az illető nem fitt, nincs alatta egy jó izomzata.
Pl egy szumó birkózó vagy egy erőember versenyformája nem szálkás ám, hanem husis.
A te szubjektív esztétikai ízlésed nem áll egyenes arányban mások egészségével, legyen az mentális vagy fizikai.
Mindig is lesznek olyanok, akikre ha ránézel, azt hiszed egy álom az élete, gyönyörű stb, de közben lelkibeteg, étkezési zavara van, keménydrogozik, stb.
Szerinted ha ez az ember felépül, azaz leteszi a drogot, elkezd enni stb, akkor mi lesz? Fel fog rá szaladni 15-20 kiló, fel fog püffedni, mert az emésztése totál kikészült, és igen, lesznek problémái, de nem hal meg mondjuk 5 éven belül.
Ez az ami szép nekem, az jó is elgondolás kb a Disney mesék szintje, nem a valóság.
Akkor ideje, hogy elkezdj változtatni sok dolgon. Nem lesz egyszerü és sanyargatni sem kell magad, de tenni kell sajnos érte. Kezdetben az is elég, ha csak oda figyelsz az étkezési szokásaidra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!