Akik kijöttek Ausztriába melózni magyarok sokan miért panaszkodnak itt is ugyanúgy mint Magyarországon, hogy ebből a bérből sem lehet megélni, félretenni, csak éhenhallásra elég stb?
1. Gondolom nem jól fizető melóra megy, hanem csicskának.
2. A legtöbben csak az ottani fizut nézi, de azt nem, hogy biza a kiadások is mások ám.
#2:
És látod, ezért képes lenullázni téged a hülyéje, mert te mást mertél mondani.
4-es!
Miért írsz valótlanságokat?
Az rendben van, hogy Ausztriában több a fizetés, akár többet is lehet félretenni, de 90%-ban drágább, esetleg azonos áron van. Itt vagyok hetente 3-4-szer én is.
És azért panaszkodnak néhányan, mert itt is minden drágult, legjobb itt keresni, Magyarországon elkölteni.
"minden konkrétan vagy drágább vagy egy árban van."
Nem is tudtam, hogy olcsóbb az albérlet vagy egy rahedli szolgáltatás.
A mérnök férjemmel 1 évig laktunk Ausztriában, kategóriákkal jobban éltünk. Lakbér és rezsi együtt (tartományi székhelyen kétszobás lakás) megvolt 300 ezerből 2019-ben (forintra átszámítva), a többi dolog pedig kb. annyi volt, mint Magyarországon (pl. élelmiszer, ilyesmi, csak jobb minőségben). Én akkor nem is dolgoztam, nappalin tanultam egyetemen. Bőven tudtunk félretenni így is.
Nem azt kell nézni, hogy lakbér+rezsi hányadrésze a fizunak, hanem azt, hogy utána abszolut értékben mennyi marad (kb. magyarhoz hasonló árak mellett), és ez a nagyon nem mindegy.
8-as!
A kérdés az volt, hogy miért panaszkodik aki Ausztriában dolgozik? Amit te írtál, az hogy jön ide?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!