Vajon miért történik ez velem?
Nekem segített legyőzni pár szorongásom az, hogy belekényszerítettem magam olyan dolgokba, amikre vágytam, de rettegtem megtenni. Banális példa, és csak egy a sok közül, egyedül elmentem kirándulni, pl Visegrádra, ott a túra ösvényeken sétáltam, megnéztem a kastélyt és a várat is, kivettem egy kis rbnb lakást, szóval volt két majdnem teljes napom, beültem enni a pizzázóba egyedül…
Ez valakinek semmiség, nekem hatalmas dolog volt.
Persze a szorongás tárgya nem ugyanaz, de nekem az ilyesmi élmények segítettek, erőt adtak, erősnek éreztem magam tőlük, nem feltétlen az adott erőt hogy egyedül mentem és csináltam amihez kedvem volt, hanem hogy bele mertem vágni a félelem ellenére is.
A pszichológus szuper, hogy jársz, biztosan segíteni fog! És igen, sajnos ez egy hosszú út, főleg gyógyszerek nélkül, de megéri, és már önmagában az, hogy nem gyógyszerekkel akarod megoldani, hanem önnön erőddel is arra utal, hogy erős ember vagy! Lesz fent és lent, de idővel egyre többször lesz fent és kevesebb a lent.
Sok kitartást kívánok!
Ezek nekem is sokat segítettek, én is próbáltam olyan dolgokba kényszeríteni magam, amiktől féltem. De azt érzem, egy ponton túl már ez sem elég, és szakember nélkül nem lehet megoldani a problémáimat. Nagyon nem szeretnék gyógyszert, viszont ha segítene, lehet, hogy megpróbálom. Csak ha le szeretnék jönni róla, akkor az nem egyszerű, pláne, hogy az ok nincs kezelve, csak a pánik, szorongás reakció van elnyomva lényegében.
De köszönöm a válaszokat, próbálok ezekből építkezni, és folytatni a terápiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!