Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi történik hosszabb távon ha...

Mi történik hosszabb távon ha nem tudom leküzdeni a bűntudatom és napi szinten ezen rágódok?

Figyelt kérdés

tegnap 17:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Velem is van ilyen..általában az szokott segíteni ha teszek valami tényleg jót valakivel. Mindekinek van ilyen érzése szerintem..meg szoktam imádkozni is ha már el durvul a helyzet.
tegnap 17:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Hosszabb távon en bűntudat miatt bántalmazhato áldozatszerepű lettem. Szemelyiségfejlődésben sérültem károsultam nagyon.

Pl cserfes kis kamus kislány voltam, aki jól "sakkozik" az életben, eléri a céljait, ha nem is szép és helyes utakon, vagy másokon átgázolba.

(Nem kell egetverő dolgokra gondolni azert)

És az ez miatti szülői folyamatos szidás leb.szás üvöltés verés miatt, pedig egy kis csendes nyuszi lett belolem de annyira is, hogy még pl iskolában se mertem megszólalni sem.. Sarokbanülö önmagát elítélő, önmagát kiközösítő lány lett belolem.

Azota valahogy sikerult már ugyan szocializálódni, de ma is pl munkahelyeken engem mobbingolnak, engem csúfolnak, belolem gyártanak pletykákat, beszólnak inzultálnak semmibe néznek, pasik kihasználnak otthagynak és teljesen eszköztelen vagyok ezek ellen.

Nem tudok visszatérni már ahhoz a kislányhoz aki voltam.

tegnap 17:50
 3/5 A kérdező kommentje:
Teljesen belebetegszek testileg is.
tegnap 17:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Bocsáss meg magadnak és szeresd magad.

Gondolj arra hogy ha a gyereked vagy kutyád nézne rád ugy ha pl sántítana akkor már nem szeretnéd, mert sántít vagy hibás bármiben is?

Igy ahogy vagy tökéletlenul hibásan akkor is jár neked a kézfogás, törődés szeretet, nincs olyan, aki ne hibázna.

Főzz magadnam egy teát egyél egy csokit es nyeld be hogy ezt most elb.sztam ez van igy jartam es lépj túl.

Azt soha nem cipeljuk amivel ugyse tudunk mit tenni.

Azzal foglalkozz amikkel tudsz si mit tenni.

tegnap 18:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Mindenképp kell egy megoldást találnod. Ha máshogy nem, akkor szakember, pszichológus segítségével.

Végül az idő segít az ilyen helyzetekben. Bárhogyan is, de az idő feledteti a kínt. Addig pedig érdemes elfoglalnod magadat. Bármivel... amíg nem gondolsz rá, addig se emészted magad.

De az elég egyedi, hogy mi segíthet rendezni a gondolataidat, hogy ne támadj magad ellen.

A legfőbb dolog az az, hogy már megtörtént a dolog. Úgy sejtem a bocsánatkérésen is túl vagy, amit vagy elfogadtak a másik felek (ha voltak egyáltalán) vagy nem... nem is lényeg. A saját részedről kell innentől rendbe raknod. Egyrészt érdemes tanulni a helyzetből, hogy többet ne kerülj ilyen helyzetbe, másrészt pedig használd fel a fejlődésedre.

A baj az az emberi gondolkodással, hogy ilyenkor szeretünk egy negatív spirálba kerülni, bántani magunkat. Ezen vegyél erőt magadon, és amikor ilyenen kapod magad, akkor mozdítsd ki magad valamivel. Ami lehet bármi... menj el futni, dolgozz többet, beszélj a rokonokkal, tökmindegy. Desoha ne hagyd magad belemerülni a depresszióba, mert ha elkap,akkor onnan nehézkimászni.

tegnap 19:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!