Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lenézendő ha felnőtt nő...

Lenézendő ha felnőtt nő létemre nem főzök?

Figyelt kérdés

Munkanapokon menüt eszek, hétvégente meg vagy mirelit kaját, vagy elmegyek a szüleimhez ebédelni.

Nem tudok főzni és nem is érdekel. Oké, tudom a mirelit kaja az egészségem miatt gáz, de kb kéthetente egyszer van. Ezt leszámítva egészségesen étkezek.

Szerintetek kiábrándító ez egy huszonéves nő esetében? Nincs senkim, akire főznöm kéne, a saját kajámat meg jobbnak látom egyszerűen megoldani.

Max olyanokat csinálok, hogy sajtos tészta, paradicsomos tészta, palacsinta... ilyen párperces kajákat, ha este is főtt ételre éhezek.

2023. febr. 5. 20:07
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
61%

Te milyen mozit nézel utolsó?

Hogy jön ide a gyerek? Miért nem a valóságban maradsz? Vagy terhes a kérdező?

Súlyos gond van veled.

Te meg tudsz csinálni mindent, amit akarsz. És itt a kulcsszó. Akarsz. A kérdező is biztosan meg tud csinálni mindent, amit akar. Főzni nem akar. Miért csinálná? Neked miben változik az életed, ha elkezd főzni?

Sajnálom, hogy rosszul vagy valami miatt.

2023. febr. 6. 09:12
 22/29 A kérdező kommentje:

20-as, amelyik étterem lejárandó vacskól csinálja, és ettől esetleg bajod is lesz, bezáratható. De lejárat napi dolog még nem problémás. Rengetegszer eszek olyat, joghurtot stb. Gyereknek sem lesz tőle semmi baja.

És igen, aki megteheti, nyugodtan etesse a gyereket étteremből. Szerintem sokkal jobb, ha a gyerek arra fog emlekezni, hogy Anyával játszott és nem arra, hogy Anya görnyedt a konyhában. :-)

2023. febr. 6. 10:55
 23/29 anonim ***** válasza:
Én nem tartom gáznak, de lehet, azért, mert én is hasonlóképpen élek. Sztem amíg vki meg tudja oldani magának máshogy úgy, hogy nem más embert pumpol, addig sztem mindegy, hogy magának főzőcskézik otthon vagy máshol eszik. Amúgy meg nem vagyok ez a "júúúj, hányan köptek bele vajon, meg júúúj, biztos 2napos maradékból csinálták" típusú bacifób, nem is volt soha egészségügyi gondom csak attól, hogy kifőzdében ettem és nem otthon görnyedtem a tűzhely fölött. Persze néha összeütök magamnak vmit, de nem élvezem és egy személyre nem éri meg jobban nekem a főzés, mint a menüzés vagy a rendelés.
2023. febr. 6. 11:00
 24/29 anonim ***** válasza:

Hűha :D

Egy gyerek sem létezik a valóságban? Mondjuk lehet, hogy csak neked egy álom ez másoknál természetes dolog. A “minden” szó alatt az ételeket értem amihez kedvem van éppenséggel, a témára vonatkoztatva írtam. Nem tudom miért is állsz belém kedveske, leírtam a véleményem a kérdéshez kapcsolódóan. Én ezen vagyok te meg máson, ez van. Nem a te kérdésed és nem is ahhoz kapcsolódóan írtál ide, hanem kötekedési szándékkal, mondjuk a te véleményed mit sem ér (mondjuk máséra sem adok, az itteni emberekére meg pláne nem :D) mert te is csak játszod itt magad és egyik nap ezen a véleményen vagy másik nap meg amazon egy ugyanolyan témájú kérdésnél. Van itt egy srác valami ZückHörer vagy mi a neve, ugyan ezt csinálja itt nap mint nap, egymáshoz valók vagytok. :)

Van 1-2 szakács ismerősöm és meséltek ezt azt, hogy miért is hagyták ott az ilyen kifőzdéket, de mindenkinek maga dolga, hogy mit visz be a szervezetébe. Persze etesse onnan ha akarja, de csóri nem fog emlékezni rá később és emlegetni se fogja, hogy anya milyen jókat főzött régen. Majd arra emlékszik, hogy néha kísérleteztél vele és egy nagy adag rossz ízű valami lett a vége. Majd rosszul esik amikor a mamik főztjeit dicsérik és inkább hozzá mennek ebédelni, hogy a tiédből ne kelljen enni.

2023. febr. 6. 11:41
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

24: csóri meg lehet, azt fogja emlegetni, hogy anyja hova vitte, milyen jó dolgokat csináltak együtt, mennyire életvidám volt... nem egy olajszagú beesett arcú házisárkány. Ha meg a mamik főztjét dicsérik... tök jó! Én nem irigykedem emiatt. Én meg másban lennék jó (ha egyáltalán lesz gyerekem).

Azt meg nem tudom elképzelni, hogy hirtelen a gyerek mellett akarnék elkezdeni Jamie Oliver lenni, és a kispárnámba sírnék, amiért nem vagyok az.

2023. febr. 6. 11:48
 26/29 A kérdező kommentje:

24: Nem kifőzdéből eszek, hanem étteremből, ahol van napi menü. De van, hogy rendelek, csak azt nem minden nap, mert azért napi 4000 túlzás egy ebédért. Nem hiszem, hogy valaki trógerségből köpködné az ételt. Bajom meg sosem volt még kajától.

Amúgy engem sem zavarna ha a mamik főztjét dicsérnék. Anyukám pl nagyon jól főz, hàt ez van, nem zavarna. És mielőtt még jössz, az sem zavart volna, ha kiskoromban nem anyukám főz jókat, hanem jókat rendelünk. Engem csak az érdekelt, hogy finom legyen.

2023. febr. 6. 13:15
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy nem gáz. Nem arról van szó, hogy nem tudsz, hanem szimplán nem szeretsz, és mivel nem is praktikus, így mellőzöd.

Tulajdonképpen egy főre főzni akkor gazdaságos, ha több napig eszed ugyanazt, de az meg nem változatos, van, ami a hűtőben állás után nem olyan finom, stb, ha meg több napra főzöl többféle ételt, akkor meg lehet rád rohad valami, ami szintén nem jó.

Kéthetente szülőkkel ebédelni meg.... nincs benne semmi gond. Gondolom nem csak a kajáért mész, hanem jó a kapcsolat, szívesen látnak, stb.

2023. febr. 6. 13:52
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nőként mondom, nincs ebben semmi szégyellnivaló . Én majdnem 30 éves koromig ugyanígy voltam vele, hogy nem érdekelt,nem is főztem szívesen. Az az igazi szükséges rossz volt. Anyám sokat mondogatta is, hogy lány létemre igazán megszerethetném a főzést... btw kiskoromban sosem voltam bevonva ezekbe a dolgokba, úgyhogy felnőttként sem foglalkoztatott a téma. Aztán jött a karantén meg a munkanélküliség, és kedvet kaptam hozzá. Közben megismertem a párom,akinek saját termesztésű fűszernövényei vannak, szuperül főz és remek ötleteket ad. Nálunk egy külön rituálé most már egy hétköznapi vacsora is :)

Lehet neked is majd megjön a kedved hozzá egy idő után,de ha mégsem,az sem baj. Emiatt ne érezd magad rosszul.

2023. febr. 6. 17:15
 29/29 1112 ***** válasza:
100%
Nem lenézendő. Ha neked ez így jó (és nem ártasz vele senkinek [hogy nem főzöl]) ,akkor ne törődjél mások véleményével,megítélésével. Akinek oké, annak oké, akinek meg nem+ a szemedre veti, az ne foglalkozzál, ne törődjél. Amúgyis az esetleges beszólogatók a saját maguk háza táján sepregessenek, hogy az ő életükben minden flottul van-e, tiédbe meg ne üssék bele az orrukat, abba ne szóljanak bele, hogy te hogy élj, amíg nem ártasz vele senkinek pl azzal, hogy nem főzöl. Ez apróság, szíved joga eldönteni. Ezzel nem követsz el sérelmet senki ellen.
2023. dec. 22. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!