Hogy lehet feldolgozni,ha érzelmileg elérhetetlen az anyád még felnőtt korodban is?
Nem tudom, fura nekem ez a helyzet.
Egyik oldalról azt írja a kérdező hogy pszichológusnál voltak, tettek a változásért, sokszor beszélnek, elmennek együtt. Ha annyira utálná az anyja, akkor ezeket nem biztos, hogy megtenné.
Illetve a kérdezőben is ott van a harag, irigység, ellen érzet, ami szintén nem segíti a dolgokat, még akkor sem, ha jogosak.
Le leszek pontozva, de itt a kérdező fejében is van baj rendesen.
Oké, az anyja nem szereti. Ő sem az anyját.
Ez látszik, ez lehet egy tény, van ilyen.
De ez a "nekem soha nem volt anyukám" tök felesleges önmarcangolás, ami már csak és kizárólag rajta múlik. Felnőtt, családos embernek tudnia kell kezelni ezt.
Hiszen elmondása szerint szeretik őt, férje, családja, barátai, gyerekei vannak.
Mégis ahelyett, hogy ezt értékelné ő az öngyilkosságon gondolkozik azért, mert kerget egy képzeletbeli álmot arról, hogy neki szerető "anyukája" van.
A szeretet alapból egy belülről fakadó "tiszta" dolog. Nem valami verseny. A kérdező mégis azt csinál belőle. Ki szeret kit, ki szeret jobban kit...
Lehet nem is az "anyaképről" szól a dolog, hanem arról, hogy őt márpedig szeretni KELL.
A nagyi RAJONGÁSIG szerette.
Az apuka LEGJOBBAN szerette, de már csak simán szereti.
A családja is szereti, a férje is szereti, de már csak MEGSZOKÁSBÓL szereti...
A testvérei csak KÖZÖMBÖSEN szeretik.
Az anyukája bezzeg csak mondja, hogy szereti és a többieket JOBBAN szereti, de valójában nem is szereti.
Meg kell tanulni kezelni, hogy nem te vagy a világ közepe, nem mindenkinek te vagy a világ közepe. Ha ezt el tudod fogadni, akkor lehet egy sokkal boldogabb életed is.
8-as,teljesen igazad van. De tudod elfáradtam ebben,hogy nem csak nem én vagyok a kedvence,hanem valamiféle céltáblája,riválisa vagy nem tudom,mije vagyok. Biztos nem tudtam pontosan visszaadni a leírásban a helyzetet,ezt nyilván nehéz elképzelni. De úgy érzem,élvezi,ha kínlódom, szereti látni a kis megtöréseimet. Állandóan gyötör,még álmomban is.
Igazából nem tudom,miért irtam ki (jólesett),de persze nem tőletek várok megoldást. Mert ahogy így leírtam,rájöttem,hogy erre tényleg nincs megoldás a jó távolra költözésen kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!