Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet feldolgozni,ha...

Hogy lehet feldolgozni,ha érzelmileg elérhetetlen az anyád még felnőtt korodban is?

Figyelt kérdés
Így nőttem fel: anyám nem szeretett. Hárman vagyunk testvérek,a 2 testvérem tisztára az anyámra hasonlít külsőleg-belsőleg,én meg a nagymamámra.A mamám rajongásig szeretett,de meghalt kb 20 éves koromban. Az apukám is szeret. Talán hülyeség ezt feltételezni,de mégis igy van: én hasonlítok az ő családjára,engem szeret a legjobban hármunk közül. Higgyétek el, érzi,tudja ezt az ember. Most már lassan negyven éves vagyok, közeli a kapcsolatom a szüleimmel,mert az unoka összeköt és közel is élünk. De annyira érzem,hogy anyám...utál. Árad belőle az undor és nem tudom miért. Beszélgettünk rengeteget, pszichológusnál is voltunk. Persze,ő azt mondja,szeret,de mi mást mondhatna? Sokszor dumálunk,elmegyünk együtt vásárolni..mintha nem lenne jelen. Ha mesélek neki valamit,nem jegyez meg belőle semmit. A szemén is látszik,hogy legszivesebbrn mashol lenne. Én meg azt kívánom,lennék inkább árva vagy bármi,csak ne kelljen szembesülni ezzel,hogy van anyám meg nincs is. Inkább nincs. Amikor a gyermekemmel foglalkozom,belém hasit az érzes,hogy "nekem sosem volt anyukám". Nem tudom,mit tehetnék. Sok testi es lelki tünetem van. Néha a legrosszabbra gondolok,hogy az lenne a legjobb,ha nem élnék,ha már engem szeretni se lehet. Pedig a férjem,gyerekem szeret,a testvéreim meg apám is..
2023. febr. 3. 00:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező te tényleg súlyosan beteg vagy.

Mindent kényszeresen jelzőkkel illetsz.

Lásd unoka:

anyám = távolságtartó

apám = imádja

Mintha kötelező lenne a szeretet szintjét kilóban mérni, hogy kicsit szeret, jobban szeret, nagyon szeret, imádva szeret. Miért kell egyáltalán ezt nézni?

Ráadásul kezd kialakulni a flexi sztori, az elején még az anyáddal kapcsolatos szeretet hiánya a gond, most meg már kígyót-békát mondasz rá és mindenről is ő tehet, mert még álmodban sem hagy nyugodni, pedig arról már aztán végképp nem ő tehet.

Meg szintén flexi sztori elemként azért bedobod az "én vagyok az egyetlen nő" mesét mert te anya vagy és számodra az nem nő akinek nem a család az első és rámész a külsőségekre, meg masszív előítéletekre.

Ami alapján simán benne van, hogy az anyád sem a két lábon járó ördög, hanem a benned lévő torzult szeretet rendszer, rosszindulat, irigység, felszínesség, harag ötvöződik egy torz világképpé.

És ezt sugárzod ki saját magadra (lásd lelki és testi gondok). ÉS ugyanúgy kisugárzod a körülötted élő emberekre, ami meg nyilván nem az általad vágyott szeretetet fogják erősíteni.

Megértem a sérüléseidet, a fájdalmadat. De tököm, 40 éves, felnőtt ember vagy, akinek tudnia kell kezelni ezeket a helyzeteket.

2023. febr. 3. 02:27
 12/19 anonim ***** válasza:
10%

Biztos, hogy ő az anyád? Az igazi anyád? Nem lehet, hogy csak pótanyad, amiről nem mertek szólni neked eddig? Mert akkor simán el tudom képzelni, hogy azért nem szerethet. Azt viszont nehezen, hogy van valakinek 3 gyereke és az egyiket rühelli közülük... Ilyen a világon nincs.

Ha végképp nem sikerül megoldani ezt, gondolj arra, hogy egy csomó ember nem is ismeri az anyját, mert árva vagy intézetben nőtt fel, stb. Valahonnan mégis megkapja azt a szeretetet, amit az anyja nem tudott megadni neki...

2023. febr. 3. 05:54
 13/19 NTBS ***** válasza:
66%

Ne foglalkozz vele.

Nem lehet, hogy az zavarja, hogy ott laktok.

2023. febr. 3. 06:05
 14/19 anonim ***** válasza:
50%

Na látod, beszélget veled, elmegy veled ide oda, még a pszichológust is megpróbálta, mert igyekszik. Mert nagyon úgy tűnik, hogy ő szeret téged, csak nem tudja úgy kimutatni, ahogy te szeretnéd. Ennek az lehet az oka, hogy érzelmekben, geszrusokban tényleg nagyon különböztök. Ő egy hűvösebb, rejtettebb érzelemvilágú ember lehet.

Azt próbáltad már, hogy te ölelgeted meg?

Nekem is anyum ilyesmi volt. Egész más dolgok kötötték le mint engem, a szeretetét nehezebben mutatta ki, nem volt egy lelkis tipus. Sokáig zavart ez, de rájöttem, nem azért ilyen, mert nem szeret, hanem ő egyszerűen ilyen tipus. Mert nem vagyunk egyformák. Egyszerűen hidd el, hogy szeret és fogadd el ilyennek, ne láss emögé negatív dolgokat. Valószinű a tesóid másmilyen érzelmi beállítottságuak, így ők megint egész máshogy látják a dolgokat.

2023. febr. 3. 07:23
 15/19 A kérdező kommentje:

Igyekszik a pszichologussal? Azért vitt el,mert anorexiás voltam (még pont nem töltöttem a 18-at) és félt,hogy jogi következményei lesznek. Az meg,hogy elvisz vásárolni,megosztom vele a személyesebb dolgaimat..majd vagy elfelejti,vagy kibeszéli másnak, vagy azzal zsarol máskor. De mindig bedőlök neki,hogy majd más lesz,mert olyan megnyerő tud lenni. Meg neki is kell,hogy ne rombolja le senki előtt a 3 gyerekes, házas, hívő (elvileg az is) Családanya szerepét. És erre írtam,hogy ezt a szerepet mintha féltené tőlem,pedig nekem aztán nem kell,én nem vagyok olyan,mint ő.

11-esnek meg azt üzenem,hogy fogalma sincs a helyzetről. Nem kényszeres jelző a távolságtartó. Konkrétan alig van a gyerekkel,ha átviszem,autóba ül,elmegy otthonról és úgy jön haza,hogy max. fél órát legyen vele. Amúgy apámnak is tele van vele a hócipője,20 éve a válás szélén állnak,de azt ugye nem lehet,mert oda az imidzs. Mondjuk abban igazatok van,hogy torzult az egész család,nyilván én is.

2023. febr. 3. 08:42
 16/19 anonim ***** válasza:
Az unoka miatt aztán nem kell ott maradni. El kell költözni messze, és félévente egy-két üzenetre korlátozni a kapcsolatot. Felszabadulsz, ha kikerülsz a nyomása alól. Azzal a félmondattal mit kell kezdeni, hogy nem vagytok jól eleresztve anyagilag? Ők támogatnak, vagy mi? A férjednek vesd fel a költözést.
2023. febr. 3. 10:29
 17/19 anonim ***** válasza:

Ellenséges leszek, de úgy látom megvan a napi flexi-sztori.

A kérdező beszél össze vissza, mindig a válaszoknak megfelelően alakítva a történetet, mindig csak egy-egy részletre reagálva, gondosan ügyelve arra, hogy éppen csak csepegtesse a morzsákat.

És néha bedob egy-egy félmondatot, hogy még tovább keveredjen a történet.

Lásd a pszichológus téma:

"Beszélgettünk rengeteget, pszichológusnál is voltunk."

Ezzel azt sugallja, hogy próbálják/próbálták megoldani a helyzetet. De még ezt a helyzetet sem oldja fel, hanem bedobja a következő csontot amikor a válaszolók elkezdik feszegetni a dolgot:

"A pszichológusnál mindent is előad."

Ezzel megint szépen megvezeti a válaszolókat, hiszen JELEN időben ír, amiből azt gondolná bárki, hogy ez egy mostani helyzet.

"Igyekszik a pszichologussal? Azért vitt el,mert anorexiás voltam"

Itt meg konkrétan agresszívba kapcsol, mert hát a hülye válaszolónak tudnia kellene, hogy a "járunk pszichológushoz" azt jelenti, hogy egyszer voltak 20+ éve akkor is az anorexiája miatt... :D

Tök feleslegesen dobta be az egész elemet a történetbe.

2023. febr. 3. 11:05
 18/19 anonim ***** válasza:

De ugyanez a flexi-sztori van a gyerek-nagyszülő kapcsolattal is.

Először ezt írja:

"közeli a kapcsolatom a szüleimmel,mert az unoka összeköt"

Ezzel megvezeti megint a válaszolókat, mert a közeli kapcsolatból indulnak ki.

Még később is ezt írja:

"az unokát szeretik (persze anyám kicsit távolságtartóbb vele)"

Itt még mindig azt írja szeretik, csak az anyja távolságtartóbb.

"Konkrétan alig van a gyerekkel,ha átviszem,autóba ül,elmegy otthonról"

Itt megint átmegy a kérdező agresszívba, és megint a válaszoló a hülye, mert hát miért nem tudta, hogy az anyja elmegy otthonról, csak ne legyen a gyerekkel :D

Istenem...

2023. febr. 3. 11:16
 19/19 A kérdező kommentje:
18-as,neked mi bajod van? Azt,hogy távolságtartó,nem fejtettem ki,te kérdőjelezted meg. Azért irtam jelen idöben,mert ő jár pszichológushoz, én is dolgozom magamon, mégsem történt változás. Együtt nem járunk már,mivel semmi haszna nem volt illetve megtiltotta h apámat vagy őt rossz szinben tüntessem fel. De könyörgöm,nehogy már nekem kelljen magyarázkodni a saját életemről :D Te biztos jobban tudod. Vagy szerinted a kiírt kérdésben benne volt 4 évtized es vagy 10 ember teljes története, ami abba a 20 sorba nem fért bele,az nincs is? :D Menj olyan kategóriába,ahol egyszerübb kérdések vannak,pl hajápolás.
2023. febr. 3. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!