Hogy lehet feldolgozni,ha érzelmileg elérhetetlen az anyád még felnőtt korodban is?
Kérdező te tényleg súlyosan beteg vagy.
Mindent kényszeresen jelzőkkel illetsz.
Lásd unoka:
anyám = távolságtartó
apám = imádja
Mintha kötelező lenne a szeretet szintjét kilóban mérni, hogy kicsit szeret, jobban szeret, nagyon szeret, imádva szeret. Miért kell egyáltalán ezt nézni?
Ráadásul kezd kialakulni a flexi sztori, az elején még az anyáddal kapcsolatos szeretet hiánya a gond, most meg már kígyót-békát mondasz rá és mindenről is ő tehet, mert még álmodban sem hagy nyugodni, pedig arról már aztán végképp nem ő tehet.
Meg szintén flexi sztori elemként azért bedobod az "én vagyok az egyetlen nő" mesét mert te anya vagy és számodra az nem nő akinek nem a család az első és rámész a külsőségekre, meg masszív előítéletekre.
Ami alapján simán benne van, hogy az anyád sem a két lábon járó ördög, hanem a benned lévő torzult szeretet rendszer, rosszindulat, irigység, felszínesség, harag ötvöződik egy torz világképpé.
És ezt sugárzod ki saját magadra (lásd lelki és testi gondok). ÉS ugyanúgy kisugárzod a körülötted élő emberekre, ami meg nyilván nem az általad vágyott szeretetet fogják erősíteni.
Megértem a sérüléseidet, a fájdalmadat. De tököm, 40 éves, felnőtt ember vagy, akinek tudnia kell kezelni ezeket a helyzeteket.
Biztos, hogy ő az anyád? Az igazi anyád? Nem lehet, hogy csak pótanyad, amiről nem mertek szólni neked eddig? Mert akkor simán el tudom képzelni, hogy azért nem szerethet. Azt viszont nehezen, hogy van valakinek 3 gyereke és az egyiket rühelli közülük... Ilyen a világon nincs.
Ha végképp nem sikerül megoldani ezt, gondolj arra, hogy egy csomó ember nem is ismeri az anyját, mert árva vagy intézetben nőtt fel, stb. Valahonnan mégis megkapja azt a szeretetet, amit az anyja nem tudott megadni neki...
Ne foglalkozz vele.
Nem lehet, hogy az zavarja, hogy ott laktok.
Na látod, beszélget veled, elmegy veled ide oda, még a pszichológust is megpróbálta, mert igyekszik. Mert nagyon úgy tűnik, hogy ő szeret téged, csak nem tudja úgy kimutatni, ahogy te szeretnéd. Ennek az lehet az oka, hogy érzelmekben, geszrusokban tényleg nagyon különböztök. Ő egy hűvösebb, rejtettebb érzelemvilágú ember lehet.
Azt próbáltad már, hogy te ölelgeted meg?
Nekem is anyum ilyesmi volt. Egész más dolgok kötötték le mint engem, a szeretetét nehezebben mutatta ki, nem volt egy lelkis tipus. Sokáig zavart ez, de rájöttem, nem azért ilyen, mert nem szeret, hanem ő egyszerűen ilyen tipus. Mert nem vagyunk egyformák. Egyszerűen hidd el, hogy szeret és fogadd el ilyennek, ne láss emögé negatív dolgokat. Valószinű a tesóid másmilyen érzelmi beállítottságuak, így ők megint egész máshogy látják a dolgokat.
Igyekszik a pszichologussal? Azért vitt el,mert anorexiás voltam (még pont nem töltöttem a 18-at) és félt,hogy jogi következményei lesznek. Az meg,hogy elvisz vásárolni,megosztom vele a személyesebb dolgaimat..majd vagy elfelejti,vagy kibeszéli másnak, vagy azzal zsarol máskor. De mindig bedőlök neki,hogy majd más lesz,mert olyan megnyerő tud lenni. Meg neki is kell,hogy ne rombolja le senki előtt a 3 gyerekes, házas, hívő (elvileg az is) Családanya szerepét. És erre írtam,hogy ezt a szerepet mintha féltené tőlem,pedig nekem aztán nem kell,én nem vagyok olyan,mint ő.
11-esnek meg azt üzenem,hogy fogalma sincs a helyzetről. Nem kényszeres jelző a távolságtartó. Konkrétan alig van a gyerekkel,ha átviszem,autóba ül,elmegy otthonról és úgy jön haza,hogy max. fél órát legyen vele. Amúgy apámnak is tele van vele a hócipője,20 éve a válás szélén állnak,de azt ugye nem lehet,mert oda az imidzs. Mondjuk abban igazatok van,hogy torzult az egész család,nyilván én is.
Ellenséges leszek, de úgy látom megvan a napi flexi-sztori.
A kérdező beszél össze vissza, mindig a válaszoknak megfelelően alakítva a történetet, mindig csak egy-egy részletre reagálva, gondosan ügyelve arra, hogy éppen csak csepegtesse a morzsákat.
És néha bedob egy-egy félmondatot, hogy még tovább keveredjen a történet.
Lásd a pszichológus téma:
"Beszélgettünk rengeteget, pszichológusnál is voltunk."
Ezzel azt sugallja, hogy próbálják/próbálták megoldani a helyzetet. De még ezt a helyzetet sem oldja fel, hanem bedobja a következő csontot amikor a válaszolók elkezdik feszegetni a dolgot:
"A pszichológusnál mindent is előad."
Ezzel megint szépen megvezeti a válaszolókat, hiszen JELEN időben ír, amiből azt gondolná bárki, hogy ez egy mostani helyzet.
"Igyekszik a pszichologussal? Azért vitt el,mert anorexiás voltam"
Itt meg konkrétan agresszívba kapcsol, mert hát a hülye válaszolónak tudnia kellene, hogy a "járunk pszichológushoz" azt jelenti, hogy egyszer voltak 20+ éve akkor is az anorexiája miatt... :D
Tök feleslegesen dobta be az egész elemet a történetbe.
De ugyanez a flexi-sztori van a gyerek-nagyszülő kapcsolattal is.
Először ezt írja:
"közeli a kapcsolatom a szüleimmel,mert az unoka összeköt"
Ezzel megvezeti megint a válaszolókat, mert a közeli kapcsolatból indulnak ki.
Még később is ezt írja:
"az unokát szeretik (persze anyám kicsit távolságtartóbb vele)"
Itt még mindig azt írja szeretik, csak az anyja távolságtartóbb.
"Konkrétan alig van a gyerekkel,ha átviszem,autóba ül,elmegy otthonról"
Itt megint átmegy a kérdező agresszívba, és megint a válaszoló a hülye, mert hát miért nem tudta, hogy az anyja elmegy otthonról, csak ne legyen a gyerekkel :D
Istenem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!