Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A magyar emberek miért gyűlöli...

A magyar emberek miért gyűlölik ennyire a tehetősebbeket?

Figyelt kérdés

Sok helyen jártam külföldön, de senki sem gyűlöli annyira a tehetős réteget, mint az átlag magyar. Nemcsak a szegények, vagy a munkásosztály, hanem már pl. egy pszichológus is felhúzza a szemöldökét, ha a kliens pénzes. Vagy a tanárok is tesznek egykét megjegyzést, ha a diákról tudják, hogy az. Ha valakit meglátnak egy drága étteremben vagy kávéházban, akkor rögtön sznobnak nevezik, pedig máshol az emberek inkább tenni próbálnak azért, hogy nekik is legyen.

Ahogy arról sem tehet valaki, hogy szegény családba születik, úgy arról sem tehet, ha tehetősebb családba születik, és kihasználja annak az összes privilégiumát.

2023. jan. 18. 21:15
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
0%

1. Nem általános minden magyar emerre.

2. NEM a magyar emberek.

Az egyik emberi jellemvonás. Van, akit megvert vele az isten, van, akit nem.

Aki másokra a munkájuk vagy jószerencséjük által szerzett vagyonára irigykedik, az proli.

2023. jan. 18. 22:11
 12/30 anonim ***** válasza:

10: Hát az szimplán csak egy rossz pszichológus!

Hallgass, olvass Feldmár Andrást, a lényeg pont az volna, hogy szeretni tudja a klienst! Ha nem tudja szeretni,el kell küldenie máshová.

Van egy alapképzés, a bölcsész szak, elméleti pszichológia. Utána jön a klinikai szakpszichológus képzés, aminek a keretén belül őt magát is kiterapizálják. Tehát gyakorlatilag nem maradhat őbenne semmi olyan, ami mi miatt negatívat érezhetne egy kliens iránt.

Szóval az nem elég, ha valaki az alapképzést elvégezte. Klinikai szakpszichológust kell keresni, csak hozzá szabad menni.

Csak a kukába szórja a pénzét az ember egy nem klinikai szakpszichológus magánpraxisban.

Fölösleges keresni, mi baja lehet, mert nem a kliens dolga meggyógyítani a pszichológust, miközben még ő fizet neki, ez egyszerűen egy képzetlen, diszfunkcionális pszichológus.

2023. jan. 18. 22:30
 13/30 anonim ***** válasza:
10: A tanáros példát nem értettem.
2023. jan. 18. 22:32
 14/30 A kérdező kommentje:

A klinikai pszichológus csak a beteg pácienseken tud segíteni. Nem mindenki beteg, aki pszichológushoz jár.

A tanár pedig tekintély, egy diákkal szemben mindenképp, ezért a diáknak rosszul esik, és nyomot hagy benne az, ha lesznobozza.

2023. jan. 18. 22:36
 15/30 anonim ***** válasza:

14: A klinikai szakpszichológus az a végzettség, amivel egyáltalán engedélyt kap valaki arra, hogy pszichoterápiát tartson, praktizáljon.

Sima pszichológus nem tarthat terápiát, ha mégis így hirdeti magát, akkor az törvénytelen, büntetendő. A véleményét mondhatja el, taníthat, vagy tarthat valami olyan foglalkozást, ami nem pszichoterápia.

A tanárral most sem értem, kinek, mit mondott, milyen szituban.

2023. jan. 18. 22:50
 16/30 A kérdező kommentje:
De hol a határ pszichoterápia és nem terápia között? Van ún. tanácsadás, ahhoz nem kell klinikai szakpszich. végzettség. Aki pedig egészséges, annak nincs szüksége pszichoterápiára.
2023. jan. 18. 23:02
 17/30 anonim ***** válasza:

16: Ha egy folytatólagos beszélgetésre jár valaki, mondjuk 4-6 alkalom, aminek a célja valamilyen mentális segítség, akkor az szerintem már az.

Tehát ha az van, amit írsz, hogy lelkiismeretfurdalást kelt valakiben, akkor az nekem úgy hangzik, mintha hosszabb ideje járna oda valaki, mert csak hosszabb idő alatt lehet ilyen hatást elérni.

Hát én nem tudom, miért gondolja valaki 2023-ban Magyarországon, hogy betegségre van a pszichoterápia. Ez egy min. 50 évvel ezelőtti tévhit, amit azt hittem, már levetkőzött a társadalom...

2023. jan. 18. 23:06
 18/30 A kérdező kommentje:

De épp arról van szó, hogy lelkiismeretfurdalást kelteni valakiben pusztán azért, mert tehetősebb, nem normális (akkor sem, ha pszichoterapeuta az illető).

Miért, egy egészséges ember miért járna pszichoterápiára? Oda mentálisan beteg emberek járnak, az ő kezelésükre vannak kiképezve a szakemberek.

Ha egy egészséges embernek elakadása van, gyászol stb, akkor tanácsadóhoz megy vagy sima pszichológushoz.

2023. jan. 18. 23:16
 19/30 anonim ***** válasza:
A magyar ember maga a rák.
2023. jan. 18. 23:21
 20/30 anonim ***** válasza:

"De épp arról van szó, hogy lelkiismeretfurdalást kelteni valakiben pusztán azért, mert tehetősebb, nem normális (akkor sem, ha pszichoterapeuta az illető)."

Persze hogy az.

Ezért nem szabad az illetőhöz járni.

Nem abba kell erőfeszítsát tenni, hoyg megértsük őt, hanem keresni eggy másik pszichológust, aki normális és azt csinálja, amiért fizetünk neki.

Az összes többi esetnél is ezt a megoldást javasoltam, otthagyni.

Mert velük van a baj, nem kell azon munkálkodni, hogy megértsük őket és alkalmazkodjunk hozzájuk, vagy megpróbáljuk elérni, hogy mégse bántsanak. Nem fog menni!

"egészséges ember miért járna pszichoterápiára?2

Pl. azért, hogy segítsen neki válaszokat találni olyan kérdésekre, mint amire te is topicot nyitottál itt. Segítsen felismerni és otthagyni a mérgező embereket, helyzeteket, akik csak megnehezítik az életét, örömtelenné teszik.

Vagy például karriert építeni segítsen, szerelmi életet felvirágoztatni segítsen... megoldásokat találni segítsen... új élethelyzetet (pl. meggazdagodást, nyugdíjba vonulást, gyermek születését) jól kezelni segítsen.

"akkor tanácsadóhoz megy vagy sima pszichológushoz."

A felhozott példádból látszik, hogy ez nem válik be, mert a klienst érzelmileg megtámadta a pszichológus.

2023. jan. 19. 01:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!