Boldog tudsz lenni úgy, hogy nem vagy szabad? Ha igen, hogy
csinálod?
Mindenhol, minden helyzetben szabad tud lenni az ember, mindig van döntési lehetőség. Ezért igazából nem értelmezhető a kérdés.
Szóval ha Te már eldöntötted, hogy mindig sz*r munkád lesz, akkor sincs veszve minden.
2023. jan. 15. 21:38
Hát ha a saját elméd foglya vagy, akkor sosem leszel szabad.
2023. jan. 15. 21:39
#9 ha én mondom meg hogy mit csinálj és hogyan, akkor te az alkalmazottam leszel.. és ugyanúgy nem leszel szabad, ahogy most se.
Nem kell megváltani a világot. De egy anyagi biztonságot el lehet érni a modern eszközökkel.. hogy ne kelljen minden reggel az ébresztőre kelni.
2023. jan. 15. 21:42
Nézd. Nekem életem legszabadabb időszaka az egyetem alatt és után volt. Csak magamért feleltem. Sokáig nem volt fix munkahelyem, így megtehettem, hogy gyakran reggelig bulizok, másnap meg döglök és így tovább. Mondhatni nagykanállal faltam az életet. Ideig óráig jó volt, de igazán boldog nem voltam tőle. Aztán kezdtem ráunni erre az életmódra. Fix munkám lett, majd megházasodtam, aztán lett két gyerekem meg egy kutyám. Szabad nem kifejezetten vagyok, viszont kifejezetten boldog.
2023. jan. 15. 21:44
Nem, tiszteletben kell tartani masok szabadsagjogait is, tudni kell mibe szolhatsz bele és milyen mértékben.
2023. jan. 15. 21:46
Szabad vagyok és boldog.
A munkáját, azt hogy mivel töltjük az időnket és azt is, hogy kivel mind mi magunk választjuk.
Úgy vagyok boldog, hogy olyat csinálok, amit szeretek, vannak hobbijaim, boldog párkapcsolatom, jó szociális életem stb. Plusz ilyen a beállítottségom, optimista vagyok, a pozitív dolgokat gyakrabban veszem észre.
2023. jan. 15. 21:53
Nem vagyok boldog, nincs rá semmi okom.
2023. jan. 15. 22:05
Azt dolgozom amit szeretek, tehát a munka nem rabság, hanem szabadság.
2023. jan. 15. 22:12
19/25 A kérdező kommentje:
10 nem gyartottam mindegyikre kifogásokat, pl az jó ötlet hogy valami mast becsempeszek minden napba, hogy legalabb abban különbözzenek
Én a szívásban találtam meg a megoldást. Egy kis kristálycukor és boldog leszel egy percen belül. Különben semmi értelme nem lenne ennek az egész kib. szott mókuskeréknek.
2023. jan. 15. 23:03
További kérdések: