Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Néhány ember miért érez...

Néhány ember miért érez ellenállhatatlan késztetést mások helyesírásának kijavítására?

Figyelt kérdés
Én is látom az írott szövegekben a hibákat, de sosem zavarnak (kivéve ha rengeteg van, és olvashatatlanná teszik a szöveget). Biztos nem venném a fáradtságot, hogy kijavítsam a másikat, és esetlegesen megbántsam/kellemetlen helyzetbe hozzam. Egyszerűen nem értem azokat, akik látnak egy hibát, és muszáj nekik kijavítani. Ez valami kényszer? Vagy fölényeskedés?

2023. jan. 2. 21:53
❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯
 321/444 anonim ***** válasza:
0%
Nem olvasgattam vissza ezt a pár száz kommentet, csak bele-bele olvasgattam, de eddig én csak a másik oldalról láttam gyakorlati érveket, innen csak kb ezt a mert ti így gondoljátok, hogy hasznos, és hát ezért az is szintet olvastam....
2023. febr. 6. 04:59
 322/444 anonim ***** válasza:
62%

Leírtuk, hogy bizonyos esetekben a helyesírás akár a szöveg teljes jelentését is megváltoztathatja, már csak ezért is hasznos szokás kijavítani.

Ellenérveket is írtunk a másik oldallal szemben.

2023. febr. 6. 05:04
 323/444 anonim ***** válasza:
10%
Na erre pont láttam hogy írták, hogy akkor honnan döntöd el melyik a helyes megoldás egy többértelmű szövegre....
2023. febr. 6. 05:06
 324/444 anonim ***** válasza:
62%

Én pedig írtam, hogy jó dolog felhívni az emberek figyelmét arra, hogy kétféle módon is értelmezhető a szöveg, hogy ne legyen félreértés belőle.

Azzal nem tudok mit csinálni, ha te átsiklasz a neked nem tetsző oldal érvei felett.

2023. febr. 6. 05:09
 325/444 anonim ***** válasza:
10%
Mert az hogy szerinted így van, az nem érv.... aki meg nem sík hülye az magától is észreveszi, hogy kétféleképpen értelmezhető valami, és aki még okos is mit csinál? Nem, nem odaböffenti a kijavítást, hanem megkérdezi a kérdezőt, hogy bocsi kétféleképp lehet értelmezni, melyik a helyes....
2023. febr. 6. 05:19
 326/444 anonim ***** válasza:
62%

Az sem érv, hogy szerinted úgy van valami.

Ha nem lennének érveink, akkor nem lenne itt már több, mint 300 válasz.

"megkérdezi a kérdezőt, hogy bocsi kétféleképp lehet értelmezni, melyik a helyes"

Gyakorlatilag ezzel is felhívja a figyelmet az illető a hibára, ti meg végig arról írtatok, hogy szerintetek ez zavaró és bántó dolog. Szerintem meg egyértelmű, hogy nem az.

2023. febr. 6. 05:25
 327/444 anonim ***** válasza:
10%
:D :D Nem veszed észre a diferenciát aközött, hogy önkényesen kijavítgatja és hogy simán rákérdez között mi a különbség, hát ez nagy baj...
2023. febr. 6. 05:28
 328/444 anonim ***** válasza:
62%
Gyakorlatilag ugyanaz a két dolognak a funkciója, akkor is, ha nem így gondolod. :D
2023. febr. 6. 05:29
 329/444 anonim ***** válasza:
0%
Hát már megint igazad van. ( Mert te így gondolod ) :D :D
2023. febr. 6. 05:30
 330/444 anonim ***** válasza:
72%
Ha nektek nem tetszik az, amit mi csinálunk, akkor biztos, hogy a ti oldalatoknak van igaza minden esetben. :D
2023. febr. 6. 05:35
❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!