Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Néhány ember miért érez...

Néhány ember miért érez ellenállhatatlan késztetést mások helyesírásának kijavítására?

Figyelt kérdés
Én is látom az írott szövegekben a hibákat, de sosem zavarnak (kivéve ha rengeteg van, és olvashatatlanná teszik a szöveget). Biztos nem venném a fáradtságot, hogy kijavítsam a másikat, és esetlegesen megbántsam/kellemetlen helyzetbe hozzam. Egyszerűen nem értem azokat, akik látnak egy hibát, és muszáj nekik kijavítani. Ez valami kényszer? Vagy fölényeskedés?

2023. jan. 2. 21:53
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
 191/444 anonim ***** válasza:
9%

"Attól még, hogy a többség nem fárad a félanalfabéták írásának a javításával, a legtöbb embert továbbra is zavarja a rossz helyesírás, méghozzá jogosan. Nagyon sokan egyszerűen el sem olvassák az ilyen kérdéseket."

Ez így korán reggelre azért odavágott... Szóval akkor a többséget zavarja, mert TE ÚGY GONDOLOD hogy zavarja.... rendben.... :D :D

2023. jan. 13. 06:35
 192/444 anonim ***** válasza:
13%
Az, hogy el sem olvassa mert látja hiba van benne.... végül is ha nem olvassa honnan látja hogy hiba van benne? meg amúgy is, ismét gondolatolvasás vagy mi, honnan tudod hogy a többség mit csinál vagy mit nem? Mert eddig tényleg semmi alapod nincs, tessék, én vettem annyi fáradtságot egy órája, hogy meglestem az Emberek kategória első oldalát, 7 kérdést találtam ahol volt hiba, egyikben sem jelent meg javítgatós....
2023. jan. 13. 06:37
 193/444 anonim ***** válasza:
83%

#190.

Ti sem tudjátok bizonyítani semmivel sem azt, hogy sok embert zavar a helyesírás kijavítása. Magában az, hogy ti így gondoljátok, nem jelenti azt, hogy mások is így vannak ezzel.

Az pedig nem beszólogatás, hogy valaki kijavít egy hibát. A beszólogatásnak pont az a lényege, hogy sértő más emberek számára, csakhogy egy olyan válasz senkit nem sért, hogy "A helyesírás szót ly-vel kell írni.".

Ha pedig "csendes" lenne a többség, akkor ritka jelenség lenne a leírt hibák korrigálása. Ha pedig annyira nagyon ritka dolog lenne, akkor ez a kérdés meg sem született volna.

A szóbeli nyelvhasználatban pedig lehet, hogy kevésbé fontos a toldalékok szabályszerű használata, de ezen az oldalon írásban kommunikálnak egymással az emberek. Írásban pedig az alap igényesség része odafigyelni az ilyesmire.

Nem a helyesen írni tudó személyeknek kellene abbahagyni a hibák javítását, hanem a félanalfabétáknak kellene megtanulni helyesen írni, főleg hogy ez az általános iskolai tananyag része. Az azért elég gáz, ha valakinek még ez sem megy.

2023. jan. 13. 11:44
 194/444 anonim ***** válasza:
5%

Még mindig képtelen vagy felfogni az OFF-olás lényegét csak ugyanazt a mantrád fújod újra és újra az összes dolgot arra alapozva mert te úgy gondolod akkor úgy is van a logikán és az írott szabályokon meg jótékonyan átsiklasz.

A csendessegre meg kora reggel írtam csak úgy a kedvedért megneztem az említett 24 kérdést pl a többit leirtam. Ezen a kis dolgon is jótékonyan átsiklasz inkább mert nem tudsz a tényekbe belekötni.

2023. jan. 13. 13:14
 195/444 anonim ***** válasza:
4%

Szóval a kérdés szempontjából még mindig ott tartunk, hogy pár embernél ez kényszeres, hogy képtelen rá, hogy kibírja, hogy ne játsszon tanárnénit.

Magyarázatként meg mert úgy gondolja ahogy és ezzel is támasztja alá a dolgokat, mert úgy gondolja...

2023. jan. 13. 13:19
 196/444 anonim ***** válasza:
83%
Pár ember annyira képtelen uralkodni az anarchista természetén, hogy még itt is képes harcolni érte, és igyekszik tönkretenni mindent, ami még működik.
2023. jan. 13. 13:23
 197/444 anonim ***** válasza:
4%
Az oldal működik, a kérdésekre érkeznek válaszok... Tudod szinte mindenki el tudja olvasni, értelmezni és a kérdésre adni a választ. Szinte mindenki...
2023. jan. 13. 13:33
 198/444 anonim ***** válasza:
83%
Szinte mindenkinek számítanak az olyan alapvető szabályok és értékek, mint a normális helyesírás. Szinte mindenkinek...
2023. jan. 13. 14:03
 199/444 anonim ***** válasza:
56%

Szeretném javasolni, hogy ha ezentúl valaki azt érzi hogy nem tökéletes helyesírásilag a mondandója akkor írja elé hogy SFG(sorry for grammar) vagy BaH(bocs a helyesírásért).

Aki pedig szeretné kijavítani jószándékból és nem támadásból, az írja elé hogy NO(no offense) vagy NVS(ne vedd sértésnek).

2023. jan. 13. 16:12
 200/444 anonim ***** válasza:
6%
A szinte mindenkinek még mindig csak egy általad vélt dolog. Írtam akkor reggel az általam a 24 kérdésből talált 7 hibás kérdésben hol voltak a javitgatások?
2023. jan. 13. 17:54
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!