Miért kell szégyellni (30 felett) a mamahotelt? Miért ez a nagy megbélyegzés az EU 2. legszegényebb országában?
Egy másik kérdésemnél megkaptam a magamét, úgyhogy ebből a kontextusból érdekelne a válasz.
Mi a gond, ha valaki felnőttként a szüleivel él, ha nincs barátnője és nem is akarja más zsebét tömni az albérlettel, ahol még egyedül be is kattanna?
Kinek milyen joga van ebben ítéletet hozni főleg a magyar fizetések tudatában?
Rengeteg cikk szól arról, hogy nálunk csak Bulgáriában alacsonyabb a minimálbér meg az egy főre jutó vásárlóerő (a jólét legfőbb mutatója).
Vagy itt mindenki +600 ezreket keres fejenként akik itt osztják az észt a mamahotel témában?
Nekem amúgy nettó 280 a fizum pedig informatikusként végeztem az egyetemen. Ebből lejönne kb. 150 ezer albérlet (vidéken) és maradna 130 ezer a rezsire/kajára/ruházkodásra/autófenntartásra (ingázom elég nagy távolságot) meg egyéb fontos kiadásokra.
Megkérdeztem a mesterséges intelligenciát, ezt a választ adta:
"Nincs ok szégyellni azt, ha valaki 30 éves kor után is a szüleivel lakik. A szülőkkel való együttélés lehet egy jó döntés, például ha a személynek még nem áll rendelkezésre elég pénzügyi eszköze a saját lakás vásárlásához, vagy ha a család kultúrája ezt támogatja. Ami a lényeg, hogy a személynek jól érezze magát és boldog legyen az adott helyzetben."
Mert az emberek nagy része buta s másokkal vannak elfoglalva.
Egy példa, én is anyummal lakom, bár őt minden évben eléri olyan betegség ami miatt élet halál közé esik. Nyílván mivel hálás vagyok h megszült s mindent meg tett értem h felneveljen, mindenben ott volt mellettem, én sem fogom magára hagyni, felelősséggel tartozom érte.
Ettől függetlenül megkapom olyan emberektől h "mamahotel", akik semmit nemtudnak.
Kezdésnek az ilyenek milliókkal vannak minuszban, s leszarják a szüleiket, maguk számítanak csak.
Például egyet feltérképezek.
Az illetőnek hatalmas hitele van nekem az övétől több kézpénzem.
Az illetőnek se jogsija, se kp-ra kifizetett autója, én mindet megszereztem önerőből.
Az illetőnek a lakása bank nevén van míg ki nem fizeti, az álltala nevezett "mamahotel" fele az én nevemen van.
Amikor az édesanyám kórházban van akár az ország másik végén én rohanok mindennap, etetem, mosdatom, viszek neki mindent, ha haza jön intézek mellette mindent, s nem várja el.
Az illető édesanyja csak 20km-re került kórházba, 2szer 1 óra dumavizit s pont.
Nekem ezzel nincs bajom, nem is tettem szóvá, de ő "mamahotelt" vágott a fejemhez...
Ezt csak saját magát minősíti...
Én azt birom, hogy ezt felhozzák kolegák volt osztálytársak akiknek amúgy úgy van háza, hogy az egyik elhunyt nagyszülőét kapta meg vagy a szülei vettek neki. Ez jobban felbosszant mint a mamahotel.
Mert mig valaki gürizve se tud saját lakást venni, addig ők seggük alá kaptak egy készet és abból osszák az észt.
Amúgy én is mamahotelben élek 27 vagyok és jó lenne egy saját de anyagilag nem megy.
Tegyük fel fejlesztem magam jobb beosztásu munka stb vel többet keresnék: na igen de ezt mindenki nem csinálhatja mert ha mindenki magasbeosztásu jól kereső ember akkor ki fogja a 2 kezi munkát csinálni? Na de viccet félre téve, igen, mai helyzetbe ebbe az országba ezt el kell fogadni, szegény ország szar bérekkel egyre több ilyen lesz, hogy generációk fognak együtt élni. Akinek nem tetszik az meg akkor dobjon egy házat nekünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!