Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell szégyellni (30...

Miért kell szégyellni (30 felett) a mamahotelt? Miért ez a nagy megbélyegzés az EU 2. legszegényebb országában?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdésemnél megkaptam a magamét, úgyhogy ebből a kontextusból érdekelne a válasz.

Mi a gond, ha valaki felnőttként a szüleivel él, ha nincs barátnője és nem is akarja más zsebét tömni az albérlettel, ahol még egyedül be is kattanna?

Kinek milyen joga van ebben ítéletet hozni főleg a magyar fizetések tudatában?

Rengeteg cikk szól arról, hogy nálunk csak Bulgáriában alacsonyabb a minimálbér meg az egy főre jutó vásárlóerő (a jólét legfőbb mutatója).

Vagy itt mindenki +600 ezreket keres fejenként akik itt osztják az észt a mamahotel témában?

Nekem amúgy nettó 280 a fizum pedig informatikusként végeztem az egyetemen. Ebből lejönne kb. 150 ezer albérlet (vidéken) és maradna 130 ezer a rezsire/kajára/ruházkodásra/autófenntartásra (ingázom elég nagy távolságot) meg egyéb fontos kiadásokra.

2022. dec. 24. 15:24
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%

Nem szégyen otthon lakni a szülőkkel, inkább a fiatalok párkapcsolati mentalitása az elkeserítő és szánalmas.

Nehéz a megélhetés, találni egy hozzád hasonlót akivel komolyodhat pláne az. Élj otthon ha ez neked elfogadható és ha van lehetőséged rá önállósodj.

2022. dec. 25. 11:36
 32/47 anonim ***** válasza:
79%
Meg ezt a mama hotel kifejezést is utálom, meg az incelt, meg a mit tudom én mit. Senkinek sem fenékig tejfel de ki kell találni valami megbélyegzést, ott rúgnak beléd ahol a legjobban fáj, na ez a szánalmas.
2022. dec. 25. 11:38
 33/47 anonim ***** válasza:
42%

Le leszek pontozva, de számomra felnőtt férfiként fura az, hogy valakinek 30+ évesen nincs vágya az önálló életre.

Tudom szar ember vagyok, de magamból indulok ki, én is laktam évekig albérletben, másokkal is együtt, de mindig törekedtem az önállóságra, előrelépésre, fejődésre, most meg van egy kis lakásom.

Bennem szimplán az a kérdés merül fel, hogy mit teszel azért, hogy jobb legyen bármi és változzon az életed. Valószínűleg semmit, mert elvagy így is mint a befőtt.

2022. dec. 25. 13:26
 34/47 anonim ***** válasza:

Csak mellékesen itt a kérdező korábbi kérdése. Vannak a toronyban bajok.

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1206..

2022. dec. 25. 14:03
 35/47 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem a mamahotel szót kellene elfelejteni arra az esetre, ha vki a szüleivel él... mert a mamahotel eredetileg azt jelentette, hogy vki hotelszerűen kiszolgáltatja magát az anyjával... az meg tényleg gáz meglett, felnőtt embertől, nemtől függetlenül, hogy nem elég, hogy eltartatja magát, még a főzését, mosását stb. sem látja magának el.

Olyan nagy megbélyegzést a szülőkkel élésre én nem látok, aki meg ilyen hülye, hogy ilyen anyagi helyzetben ezen gúnyolódik, annak a véleményére nem kell adni.

2022. dec. 26. 06:21
 36/47 anonim ***** válasza:
86%
Ne foglalkozz velük, ne hogy már ostoba prolik véleménye érdekeljen téged. Meg kell tanulnod leszarni mások véleményét bizonyos kérdésekben.
2022. dec. 26. 15:46
 37/47 A kérdező kommentje:
#36: Igazad van. Én megteszek minden tőlem telhetőt, eddig is mindent megtettem amire képes voltam, de ha lehúznak lelkileg a mocsárba, akkor az semmi jóval nem szolgál nekem.
2022. dec. 27. 11:41
 38/47 anonim ***** válasza:
15%

Hagyjuk már.

18 éves korom óta nem lakom otthon, mert önálló akartam lenni.

Neked megfelel a mamahotel. Oké. De miért kell ezt a világ elé kürtölni?

2022. dec. 27. 12:01
 39/47 anonim ***** válasza:
85%

Tudod kedves utolsó... sok mindentől függ hogy otthon ragad az ember. Örülj neki hogy neked sikerült kitörnöd hazulról, f.sza gyerek vagy.

Az élet nem egyszerű.

2022. dec. 27. 12:16
 40/47 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos hogy kitört. Lehet hogy albiban szerencsétlenkedik úgy hogy az életben nem lesz saját ingatlanja. Ez nem kitörés, hanem pénzpazarlás.
2022. dec. 27. 12:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!